Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μειωμένη η συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς στην Κω

17/03/2021
891 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Τι είπε η κ. Μ. Φρατζάκη για για τις δηλώσεις υγειονομικών περί κορωνοϊού και εμβολίων που διαφέρουν από εκείνες των Ιατρικών Συλλόγων

Σε πτωτικούς ρυθμούς κινείται ο εμβολιασμός των πολιτών στην Κω τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κω. Η κα. Μαρία Φρατζάκη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Πρώτο 91.5 είπε ότι υπάρχει μειωμένη προσέλευση στους εμβολιασμούς. Αναφέρθηκε επίσης στα καλά επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στην Κω, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις υγειονομικών που παρεκκλίνουν εκείνων του Ιατρικού Συλλόγου. 

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις η γιατρός είχε τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών στο νησί μας ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί για το καλοκαίρι ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Τα δεδομένα όμως τώρα έχουν αλλάξει και οι πολίτες που επιλέγουν να εμβολιαστούν είναι λίγοι.  

Έτσι ενώ μέχρι πρόσφατα το να κάνει κάποιος το εμβόλιο στην Ελλάδα ήταν μία δύσκολη υπόθεση καθώς έπρεπε να πληροί τα κριτήρια της πολιτείας, κινδυνεύουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο με τα εμβόλια να μένουν στα ράφια. Να τονιστεί ότι υπάρχουν σκέψεις στους πολίτες εξαιτίας των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τις παρενέργειες και την απόφαση χωρών της Ευρώπης να σταματήσει την χρήση της συγκεκριμένης εταιρείας.  

Μειωμένη η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα της Κω  

Σχετικά με τους εμβολιασμούς η κα. Φρατζάκη είπε: 

« Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μειωμένη προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα. Είτε ακυρώνουν τα ραντεβού τους, είτε δεν κλείνουν καν. Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου χθες Τρίτη υπήρχαν μόνο 2 ραντεβού και έτσι δεν έγινε κανένας εμβολιασμός. Τα ραντεβού προγραμματίστηκαν για άλλη μέρα διότι το φιαλίδιο της Pfizer εμπεριέχει 6 δόσεις που σημαίνει ότι εάν ανοιχθεί πρέπει να γίνουν 6 εμβολιασμοί. Σήμερα Τετάρτη για το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου έχουμε μόνο 6 προγραμματισμένα ραντεβού. 

Σε ότι αφορά το εμβολιαστικό κέντρο στο Πλατάνι, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε ο κ. Χνουφ για χθες Τρίτη είχαν 22 προγραμματισμένα ραντεβού και έγιναν μόλις 12 εμβολιασμοί.» 

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σχολίασε και την ανησυχία των πολιτών σχετικά με τα εμβόλια. « Στην Ελλάδα δεν υπάρχει συσχέτιση θρομβώσεων και του εμβολίου. Έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό στην χώρα μας και δεν φαίνεται να σχετίζεται με το εμβόλιο της Astra Zeneca.»  

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στην Κω 

4.500 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής σε πολίτες της Κω. Μέχρι πρόσφατα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της κα. Φρατζάκη, είχαμε περίπου 130 – 140 εμβολιασμούς την ημέρα. « Με την αυτοθυσία των υγειονομικών λειτουργούν στην Κω τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαμε τέτοιους αριθμούς. Δεν έγιναν επιπλέον προσλήψεις και έτσι οι συνάδελφοι πέρα της εργασίας τους, των ιατρείων τους συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Θυμίζω ότι εμείς οι υγειονομικοί πρώτοι εμβολιαστήκαμε. Είμαστε σε όλη την Ελλάδα στην θέση μας. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται οι πολίτες. Εάν υπήρχε πρόβλημα δεν θα υπήρχε αυτή την στιγμή προσωπικό στα νοσοκομεία.» 

Για δηλώσεις υγειονομικών περί κορονοϊού και εμβολίων: «Οι προσωπικές απόψεις να μένουν στο σπίτι» 

Η κα. Φρατζάκη ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις υγειονομικών που διαφέρουν από εκείνες του Ιατρικού Συλλόγου και των υγειονομικών φορέων της χώρας μας. 

« Η προσωπική άποψη μένει σπίτι. Δεν πρέπει να καλλιεργούμε την ανασφάλεια και τον φόβο στην κοινωνία. Ο μοναδικός τρόπος προστασίας είναι η τήρηση των μέτρων. Η απόσταση, η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και στην συνέχεια ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαθέσιμος.» 


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παράκατω σύνδεσμο: 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/03 - 09:33
Ποσα
Περισσεύουν καθημερινά από τους αρνητές που ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν και σε ποιους χορηγούνται?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ