Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!!!!!

09/02/2020
8 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ως ενσυναισθηση οριζεται η συναισθηματικη ταυτιση με την ψυχικη κατασταση ενος αλλου ατομου η' ζωου.
 Με τον ορο κοινωνια εννοειται το συνολο των ανθρωπων που συμβιωνουν σε καποιο τοπο.
 Σε εναν εναλλακτικο ορισμο ως κοινωνια φερεται η διαρκης στο χρονο συνεργατικη ομαδα,τα μελη της οποιας ανεπτυξαν οργανωμενα προτυπα σχεσεων μεσω της διαρκους αλληλεπιδρασης τους.
 Τι γινεται ομως οταν αυτη η κοινωνια,αυτο το συνολο ανθρωπων-μικρου η' μεγαλου αριθμητικα-εχει χασει την ενσυναισθηση της σαν συνολο?
 Εαν κανουμε μια αναδρομη στο παρελθον,ολοι μας θα εχουμε μια αναμνηση ενος παππου η' μιας γιαγιας να μας περιγραφει την ζωη στο νησι μας πολυ αλλιωτικη απο τωρα..
 μια ζωη με χαρουμενους ανθρωπους με πλατυα χαμογελα που νοιζονταν για τον διπλα τους και τον τοπο τους!..ενα νησι να σφυζει απο τουρισμο το καλοκαιρι και τον χειμωνα με τους ντοπιους να την βγαζουν στα καφενεια η' στα σπιτια ο ενας του αλλου..δεν υπηρχε το 'εγω' αλλα το 'εμεις'..οσο αντιξοες και αν ηταν οι συνθηκες η κοινωνια της Κω αποτελουνταν απο ανθρωπους 'ΩΡΑΙΟΥΣ'-πλουσιους στην ψυχη και στην καρδια οχι στην τσεπη..
 Οι ανθρωποι παλαιας κοπης ειχαν αρχες-ηθος και αξιοπρεπεια..
 Δυστυχως,μαζι με αυτους χαθηκαν και αυτα τα ιδανικα!
 Η' μηπως οχι;
 Μηπως υπαρχουν ακομα και απλα εμεις τα εχουμε ξεχασει;
 Μηπως τα εχουμε θαψει καπου και ηρθε η ωρα να τα βγαλουμε απο το ξεχασμενο και σκονισμενο κουτι;
 Ναι..ναι ξερω..λιγο οι υποχρεωσεις του καθενα μας,λιγο οι γρηγοροι ρυθμοι της καθημερινοτητας.. που χρονος να σκεφτεις τον απεναντι σου..;;
 Τρεχουμε ολοι να προλαβουμε να γεμισουμε τις τσεπες μας ευρω και περνανε οι ωρες,οι μερες και κανεις δεν εχει καταλαβει γιατι τοση θυσια..γεματη η τσεπη και η ψυχη αδεια!..γιατι φιλε μου ποση χαρα μπορεις να παρεις καλυβοντας την δικη σου ματαιοδοξια με τα υλικα αγαθα;
 Ποτε ηταν η τελευταια φορα που σταματησες να σκεφτεις καποιον αλλον περα απο τον εαυτο σου;..ποτε ηταν η τελευταια φορα που αντι να βρισεις θεους και δαιμονες για την κατασταση του τοπου σου εβαλες κατω τα πραγματα και πηρες την δικη σου ευθυνη οτι καπου φταις και εσυ για ολο αυτο;ειτε αδιαφορωντας ειτε γυρνωντας πλευρο στον καναπε σου..
 Ναι..οι εποχες αλλαξανε..αλλα μαζι με αυτες εσυ τι εκανες?..εμεινες στασιμος κοιτωντας αυτες να τρεχουν με γοργους ρυθμους και εσυ απλα εκανες τον θεατη!
 Δυστυχως πολλα ειναι τα θεματα του τοπου μας..το νοσοκομειο μας π.χ. παντα 'λειψο'..ποτε δεν υπηρχαν τα δεδομενα οπως θα επρεπε..γιατροι και νοσηλευτες παντα να παλευουν μονοι τους και να γινονται περιγελοι σχολιων..
 Το Ασκληπειο..ενας απο τους πιο κεντρικους προορισμους αυτου του νησιου να εχει καταντησει σκουπιδαριο και χωρος εγκαταλειψης αδεσποτων ζωων.
 Λενε οτι ο καθρεφτης ενος τοπου ειναι η εικονα του και η συμπεριφορα του προς το αδυναμο..Πολλοι ειναι αυτοι που κανουν τους αγανακτισμενους γιατι παντου εχει αδεσποτα κ "χαλαει" η εικονα του νησιου..Αναρωτηθηκε κανεις ομως το γιατι;
 ..και καπου εδω ερχονται καποιοι ανθρωποι μετρημενοι στα δαχτυλα ενος χεριου να κανουν τους ηρωες..!χωρις καπες και μασκες..χωρις καν να ειναι λεφταδες με γεματες τσεπες..ονειροπολοι ειναι που πιστευουν ακομα στο καλο και στην εξελιξη και την θετικη αλλαγη..και ναι τρεχουν να σωσουν οσο μπορουν την κατασταση μονοι τους στειρωνοντας,τσιπαροντας και περιθαλπτοντας οτιδηποτε βρεθει μπροστα τους..αυτοι λοιπον οι ανθρωποι με πολλες προσωπικες θυσιες βρεχει χιονιζει δεν γυρνανε το κεφαλι τους στο προβλημα αλλα κοιτανε το προβλημα καταματα και ψαχνουν λυσεις!..λυσεις οχι για αυτους αλλα για μας..σαν συνολο και σαν κοινωνια!..
 Οι ανθρωποι αυτοι αγαπανε τον τοπο τους και θελουν να το δουν να ανθιζει ξανα..
 Δυστυχως ομως αυτο θελει συλλογικη και ομαδικη δουλεια.Η αλλαγη αντιληψεων των ανθρωπων που αποτελουν την κοινωνια της Κω σε συνδυασμο με μια οργανωμενη τοπικη ηγεσια  που τα αυτια τους θα ειναι ανοιχτα στις αναγκες του καθε πολιτη της μπορουν να αλλαξουν το μελλον αυτου του τοπου.
   Συμφωνα με το Ν.4039/2012(ΦΕΚ Α'15/02.02.12)για τα δεσποζομενα και αδεσποτα ζωα συντροφιας και προστασιας των ζωων οι Δημοι της χωρας εχουν την υποχρεωση να μεριμνουν για την περισυλλογη και διαχειριση τους.
 Οι στειρωσεις ,οι αποπαρασιτωσεις η σημανση τους η ηλεκτρονικη καταγραφη των αδεσποτων θα επρεπε να ειναι πρωτο μελλημα ενος Δημου με σκοπο την μειωση του αριθμου οσων ζωων ζουν στους στο δρομο.
 Με την παροδο του χρονου βλεπουμε οτι σε αρκετα μερη της χωρας γινονται αυτες οι προσπαθιες.
 Δυστυχως,για τον Δημο της Κω  ακομη δεν εχει υλοποιηθει κατι απο αυτα πρακτικα τουλαχιστον..γιατι πολλες φορες υπηρχαν συζητησεις με σκοπο την πραγματοποιηση καταφυγιων αλλα εμειναν στις συζητησεις χωρις να ολοκληρωθει καποιο εργο.
 Ετσι οι μονοι που δραστηριοποιουνται ειναι οι φιλοζωικες οργανωσεις του νησιου και οι ανεξαρτητοι που μονοι τους κανουν οτι κανουν.
 Ο Δημος θα επρεπε να επιδιωξει μια σωστη συνεργασια με τα φιλοζωικα σωματεια και με τους εθελοντες φιλοζωους σε ιδιοκτητες η' μισθωμενους η' παραχωρημενους απο το Δημοσιο,την Περιφερεια η' απο ιδιωτες χωρους.
 Στους Δημους ειναι δυνατον να παρεχεται και οικονομικη ενισχυση απο δημοσιους η' ιδιωτικους φορεις για την δημιουργια και λειτουργια καταφυγιων.
 Υπο την εποπτεια του Δημου σε συνεργασια με τους ηδη υπαρκτους φορεις και εθελοντες μια συλλογικη και ομαδικη και οργανωμενη προσπαθεια ειναι απαραιτητη.Θεοδόσης Νικηταράς - Δήμαρχος Κω
 Οι παλιοι και οι νεοι εχουν να διδαξουν πολλα ο ενας του αλλου..Τα φαντασματα ομως του παρελθοντος και τα λαθη της παντα θα επιστρεφουν  αν εμεις καθομαστε απραγοι μπροστα τους!
 Ολα ειναι αλυσιδα..δεν νομιζετε οτι ειναι καιρος να την χτισουμε ξανα;..για το καλο του τοπου μας και της ψυχης μας!
 ..γιατι παιδια δυστυχως ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ..!!!!!
 Μια μικρή γεύσει από τα πολλά ζώα που εγκαταλιπονται κάθε μέρα 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ