Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της τουριστική σχολής ΑΝΚΟ Academy Κω ένα πλήρως δημιουργικό σεμινάριο γαστρονομίας, με θέμα «Vegan Φιλοσοφία και Γεύσεις». Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου για την τάση της Vegan γαστρονομίας, βγάζοντας το σεμινάριο Sold Out. Οι περισσότεροι που παρακολούθησαν το σεμινάριο, ήταν στελέχη του τουριστικού κλάδου, αντιλαμβανόμενοι την τεράστια τάση της Vegan διατροφής.
Ο Vegan Chef Νίκος Γαϊτάνος, μέσα σε έξι ώρες masterclass σεμιναρίου, μας δίδαξε τι είναι η Vegan φιλοσοφία. Οι παρασκευές που προέκυψαν και τις οποίες γεύτηκαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο ήταν πεντανόστιμες, γεμάτες με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε.
Οι συνταγές που παρασκευάστηκαν ήταν:
- Vegan σούπα κακαβιά
- Fish n chips από τζακ φρουτ (jack fruit) με vegan σάλτσα ταρτάρ (tartar sauce)
- Vegan μους ταραμοσαλάτας
- Κοκκινιστό κατσαρόλας με φιλέτα σόγιας
- Vegan μουσακάς χωρίς γλουτένη
- Λαζάνια με Ραγού μανιταριών
- Ινδικό τικα μασάλα με «κοτόπουλο» σόγιας
- Vegan γαλακτομπούρεκο
O σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη vegan κουζίνα, τις ειδικές τεχνικές και συνταγές, αλλά και menu για vegan εστιατόρια.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή του σεμιναρίου:
Ο Νίκος Γαϊτάνος είναι αποκλειστικά vegan chef και chef χορτοφαγικής διατροφής με προϋπηρεσία στα περισσότερα vegan εστιατόρια της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με εστιατόρια στο Λονδίνο και στο York της Αγγλίας. Είναι ιδιοκτήτης του VEGAN BEAT στην Αθήνα και του LET’S VEGAN στο Ρέθυμνο. Επίσης είναι υπεύθυνος για το μενού των εστιατορίων HEALTHY BITES στην Αθήνα και THE SAINTS STORES στην Θεσσαλονίκη. Τέλος είναι ο συγγραφέας του γνωστού βιβλίου μαγειρικής Dirty Vegan.