Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου το μοίρασμα του ''ασουρέ'' από το Σύλλογο Μουσουλμάνων Kω

12/09/2021
240 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου τηρήθηκε και φέτος το έθιμο του ''ασουρέ'' από το Σύλλογο Κώων Μουσουλμάνων ''Η Αδελφότης'', στο Πλατάνι.

Το ''ασουρέ'' είναι το γλύκισμα της αφθονίας, το οποίο μοιράζεται κατά τον μήνα Μουχαρέμ, το μήνας της αρχής της νέας χρονιάς. Στα τούρκικα, η λέξη ''ασούρ'' σημαίνει 10 και γι' αυτό το ''ασουρέ'' μοιράζεται τη 10η ημέρα του μηνός Μουχαρέμ. Αυτό το παραδοσιακό γλυκό των μουσουλμάνων που προετοιμάστηκε από 18 εθελόντριες του Συλλόγου ''Η Αδελφότης'' έχει ως βάση το σιτάρι, το οποίο συμβολίζει την αφθονία κι άλλα υλικά της γης ενώ στολίζεται με ρόδι.

Πολλοί ήταν οι συμπατριώτες μουσουλμάνοι που έσπευσαν να κεραστούν ''ασουρέ'' από μέλη του Συλλόγου Κώων Μουσουλμάνων ''Η Αδελφότης'', και ειδικά από τον πρόεδρο, Μεμή Καρδή και την αντιπρόεδρο, Αϊτούλ Χαϊδαράκη.   

Το παρών στο φετινό μοίρασμα του ''ασουρέ'' έδωσαν, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Κω, Σταματία Κανταρζή, οι οποίες ευχήθηκαν η αφθονία να μη λείψει από κανένα σπίτι συμπολίτη μας και όλα τα δύσκολα που έχει προκαλέσει η πανδημία να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για όλους.


https://www.kostv.gr/nea/topika/9529-me-ti-symmetoxi-poly-kosmou-to-moirasma-tou-asoure-apo-to-syllogo-koon-mousoulmanon-sto-platani

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ