Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Πλούμπης για κρούσματα κορονοιού στην Κω: Ελλιπή ενημέρωση των πολιτών. Δηλώσεις παρωδίας των υπευθύνων

22/04/2020
304 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο Ράδιο Πρώτο 91.5 μίλησε ο κ. Μάριος Πλούμπης ο οποίος με δύο επιστολές εξέφρασε επώνυμα και ανοικτά τους προβληματισμούς του για το πως έγινε η διαχείριση σε τοπικό επίπεδο των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοιού στην Κω.

« Δεν προσπαθώ να πάρω τον ρόλο κανενός. Στην πρώτη μου επιστολή εκφράστηκα ως εργαζόμενος στο αεροδρόμιο και στην 2η ως ένας προβληματισμένος πολίτης. Σε ότι αφορά το πρώτο κρούσμα υπάρχει ένα πρωτόκολλο προληπτικών μέτρων για το αεροδρόμιο της Κω το οποίο ουδέποτε ενεργοποιήθηκε. Πως λοιπόν προστάτευσα τον εαυτό μου, τους συναδέλφους μου, την οικογένειά μου , την τοπική κοινωνία; Αντ αυτού άκουσα ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Δεν με νοιάζει αυτό αλλά να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας.

Αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς των συμπολιτών. Υπάρχει ελλιπή ενημέρωση για τα κρούσματα στην Κω. Δεν μας αξίζει μία τέτοια αντιμετώπιση. Διακινούνται σενάρια, γίνονται σκέψεις. Θα ήταν λοιπόν καλό να υπήρχε μία υπεύθυνη, τεκμηριωμένη ενημέρωση για να μην κάνει ο καθένας σκέψεις.

Είχαμε δηλώσεις παρωδίας. Δεν ζητάμε το ποιόν του καθενός. Ζητάμε μόνο ως πολίτες ενημέρωση. Αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε συντονισμός και αυτά τα μηνύματα λαμβάνω.

Στο σενάριο της διασποράς τι θα συνέβαινε; Δεν θα προλαβαίναμε να διασώσουμε την κατάσταση. Ζητάω απαντήσεις».

Ο κ. Πλούμπης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του να ενημερώσει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και αναμένει μία υπεύθυνη απάντηση. Για αυτό το θέμα είπε: « Είναι κατάντια να μην μπορώ να βρω μία άκρη στο νήμα. Αναγκάστηκα να προβώ σε αυτή την κίνηση ενημέρωσης του υφυπουργού. Περιμένω μία απάντηση. Δεν ικανοποιούμε με δηλώσεις.»

Για την ιχνηλάτηση των επαφών ο κ. Πλούμπης δήλωσε:

«Προβληματίζομαι διότι την μία ημέρα μας είπαν ότι δεν χρειάζεται ιχνηλάτηση των επαφών και την επόμενη ημέρα μας είπαν ότι έγινε. Λοιπόν σας λέω εγώ ότι ούτε στην μία περίπτωση έγινε η ιχνηλάτιση ούτε στην άλλη. Ας βγει κάποιος γραπτώς να με διαψεύσει. Μερικοί σκέφτονται ακόμη και την συγκάλυψη. Θέλουμε πρόληψη και κάποιος να μας εξηγήσει τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ