Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ναθαναήλ: Θετικό το Υπ. Πολιτισμού για την αποκατάσταση του βαπτιστηρίου του Αγ. Ιωάννου

06/03/2020
208 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αρκετά εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που έγινε μεταξύ του γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφτηκε το παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη στα 7 βήματα στο παλαιό κοιμητήριο. Όπως προκύπτει από δηλώσεις του Σεβασμιότατου στο «ΒτΚ», ο γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την διάσωση του βαπτιστηρίου καθώς είναι μοναδικό σε όλη την Μεσόγειο.

«Υπάρχει μία μελέτη από το παρελθόν η οποία χρειάζεται επικαιροποίηση. Το κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση αυτού του σπάνιου μνημείου, καθώς είναι το μοναδικό που διασώζεται σε τόσο καλή κατάσταση σε όλη την Μεσόγειο».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μαζί με το κλιμάκιο επισκέφτηκαν τις 2 εκκλησίες που έχουν πληγεί από το σεισμό προκειμένου τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν μία άριστη εικόνα της κατάστασης.

« Αν και οι δύο εκκλησίες δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, παρόλα αυτά τις επισκεφθήκαμε και μάλιστα στον Άγιο Νικόλαο το κλιμάκιο προχώρησε και στο εσωτερικό του ναού. Πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμα στους αρμόδιους ότι είναι αναγκαία η αποκατάστασή τους. Μας ενδιαφέρει εξίσου η ταχεία αποκατάσταση των τεμενών αλλά και των μνημείων καθώς εδώ είναι ο τόπος μας. Ενδιαφερόμαστε το ίδιο για όλα. Είμαστε το ίδιο προσβεβλημένοι για την μη αποκατάσταση σε τζαμιά , αρχαία και εκκλησίες».

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ