Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Μυλωνάς: Σχόλιο για την φετινή παγκόσμια μέρα νερού

24/03/2021
14 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αντίλογος στην ωραιοποιημένη κατάσταση στην Κω.

  1. Διαβάσαμε την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ με αφορμή την χθεσινή παγκόσμια μέρα νερού. Ο σχολιασμός της γίνεται για ένα και μόνο λόγο. Είναι ένας νέος άνθρωπος (σε μια πολύ απαιτητική θέση) που θα έπρεπε να μιλήσει αυτή την επετειακή ημέρα εντελώς διαφορετικά από ότι οι προκάτοχοι του. Οι δηλώσεις του για το σημαντικό πρόβλημα του νησιού μας, για το πόσιμο νερό, είναι ίδιες, περίπου, με των περασμένων χρόνων. Αποπνέουν την τυπικότητα που επικρατεί στην τοπική πολιτική: το χάος των προηγουμένων και η νέα κατάσταση με πολλά και μεγάλα έργα! Απαριθμεί σπουδαίες παρεμβάσεις που έγιναν ήδη και γίνονται , αποφεύγοντας να μιλήσει με το χέρι στην φωτιά για τα προβλήματα διαχείρισης που υπάρχουν. 
  2. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι η πρώτη μετά την δημοσίευση της αναθεωρημένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Οδηγίας για το Πόσιμο νερό (αναθεώρηση της οδηγίας 98/83/ΕΚ για το πόσιμο νερό 1998, The Dringing Water Directive 98/83/ΕC της 16 Δεκεμβρίου 2020), η οποία θέτει όρια για την ασφάλεια της υγείας (για παράδειγμα ορίζει την περιεκτικότητα σε μικροβιολογικούς ρύπους, μόλυβδο, σίδηρο κλπ.) και αναφέρει:

---Πρέπει να τηρούνται βασικά πρότυπα ποιότητας για το νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, που ορίζει η Οδηγία.

---Απαιτεί από τα κράτη μέλη να παρακολουθούν τακτικά την ποιότητά του με τη χρήση της μεθόδου των «σημείων δειγματοληψίας»

---Τα κράτη μέλη μπορούν να θεσπίσουν μόνο αυστηρότερα πρότυπα.

---Η οδηγία απαιτεί επίσης την τακτική ενημέρωση των καταναλωτών. 

---ανά 3-ετία πρέπει να υποβάλλεται έκθεση στην Επιτροπή σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού 

  1. Σε σχέση με τα προηγούμενα θα ρωτήσουμε: 

α. η ΔΕΥΑΚ τηρεί τα πρότυπα ποιότητας του πόσιμου νερού που επιβάλλει η Οδηγία της 98/83 της Ε.Ε. και τι αλλαγές θα κάνει η ΔΕΥΑΚ για την εναρμόνιση μας με την αναθεωρημένη οδηγία; β. Ενημερώνονται οι καταναλωτές δηλαδή όλοι εμείς για τις μετρήσεις της ποιότητας του νερού; γ. Η απαίτηση ενημέρωσης των καταναλωτών που επιβάλλει η οδηγία γίνεται-θα γίνει στους Αντιμαχίτες, Κεφαλιανούς και  Καρδαμιώτες ώστε να γνωρίζουν αν το νερό που τους παρέχει η ΔΕΥΑΚ είναι εντός των πλαισίων της οδηγίας; Γιατί δεν έχει ανακληθεί η παλιά γνωμάτευση της ΔΕΥAΚ ότι το νερό στον Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλειδών είναι μη πόσιμο; 

  1. Πόσο πιο ενδιαφέρον θα ήταν ο κ. Ζαχαρός με την άνεση που το δίνει (όχι η ηλικιακή του νεανικότητα άλλα…) η πολιτική του νεότητα να απαντούσε σε κάποιες από τις πληγές της διαχειριστικής πρακτικής των προηγούμενων αρχών και να έθετε στόχους που η λογική επιβάλλει για το νησί μας και η Dringing Water Directive 98/83/ΕC της 16 Δεκεμβρίου 2020 θεσπίζει! … του χρόνου! 

 Ν. Μυλωνάς  

(ακολουθεί περίληψη της Dringing Water Directive 98/83/ΕC της 16 Δεκεμβρίου 2020)


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ