Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΟΜΙΛΟΣ “KOULLIAS”: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

10/06/2021
154 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για τον όμιλο Koullias είναι η ευκαιρία της διοίκησης να συνοψίσουν σε μία ημέρα, δραστηριότητες και ενέργειες που υλοποιούνται σε καθημερινή βάση  για το περιβάλλον. Έτσι, χρόνο με το χρόνο, το έργο απλώνεται ευεργετικά προς κάθε κατεύθυνση και δίνει την ευκαιρία για μια εκδήλωση εορτασμού και ενημέρωσης. 

Mε θέμα για το 2021: «Ξανασκέπτομαι – Ξαναδημιουργώ – Επαναφέρω», η γενική διευθύντρια κυρία Ελένη Μπάση με τους συνεργάτες της επιμελήθηκαν μια ξεχωριστή βιωματική και διαδραστική εκδήλωση που έδωσε το στίγμα της ανάληψης ευθύνης του ομίλου απέναντι στο περιβάλλον. Συμμετείχαν τα διοικητικά στελέχη των ξενοδοχείων και το Δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου με τη διευθύντρια κυρία  Ρέβελα, τους δασκάλους και τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Ομιλητές συνεργάτες των Koullias Hotels, ανέπτυξαν τα θέματα με διαφορετική και ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Η περιβαλλοντολόγος κυρία Αλεξία Στάμου έπαιξε με τα παιδιά το παιχνίδι της προστασίας και αποκατάστασης του πλανήτη με ενέργειες σε ορίζονται 10ετίας. Ο Περιβαλλοντολόγος κύριος Μιχάλης Χονδρός έδωσε παραδείγματα από τις ενέργειες και τα μέτρα που παίρνουν τα ξενοδοχεία για την μείωση της κατανάλωσης του νερού, της ενέργειας και τις πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Η κυρία Άντα Καραγιάννη, σύμβουλος στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας ανέπτυξε με ένα παραμύθι, τα αρωματικά και βότανα της ελληνικής φύσης, την αξία και τη χρήση τους. 

Η ανταπόκριση των παιδιών με τις ερωτήσεις που ανέπτυξαν, τους προβληματισμούς αλλά κυρίως με τις δικές τους ενέργειες και μέτρα που παίρνουν καθημερινά απέναντι στα θέματα περιβάλλοντος, κατέδειξαν ωριμότητα και γνώση αξιοσημείωτη και εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μέσα από βίντεο αλλά και τις ζωντανές συνδέσεις με τα ξενοδοχεία. Ο σεφ κύριος Φραγκάκης στον κήπο του Atlantis παρουσίασε τα βότανα που χρησιμοποιεί στην κουζίνα με σκοπό να γνωρίσει στους επισκέπτες των ξενοδοχείων τις παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις. Οι συνταγές αυτές σε κάθε σπίτι περνάνε από τη γιαγιά στην κόρη, στην εγγονή εξελίσσονται και διατηρούνται ως σημαντικός πολιτιστικός πλούτος κάθε τόπου. 

Η ζωντανή έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Atlantis ζωντανά, έγινε η αφορμή για αναφορά στο θεσμό, τη σημασία του και την επιβράβευση της δέσμευσης για την προστασία της ακτής και των οικοσυστημάτων από την υπεύθυνη ποιότητας κυρία Φωτεινή Αγγελίδη. 

Ο λαχανόκηπος στο Kouros Palace τροφοδοτεί την κουζίνα με οργανικά προϊόντα στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιχείρησης για τροφοδοσία με τοπικά φρέσκα εποχικά προϊόντα και μικρή εφοδιαστική αλυσίδα. Οι ενέργειες αποτυπώνουν την πρόθεση σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Η ζωντανή σύνδεση με τον βοτανικό κήπο του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, έφερε κοντά στα παιδιά και τους συμμετέχοντες την Κωακή φύση, ένα ανεξάντλητο φαρμακείο που ο μεγάλος Ιπποκράτης αξιοποίησε και δίδαξε στις επόμενες γενιές. Ο πολύπειρος διευθυντής του Ιδρύματος κ. Θεοδόσης Διακογιάννης περιέγραψε τον πλούτο των 246 φυτών με τις πολύτιμες ιδιότητες που χρησιμοποιούσε ο Πατέρας της Δυτικής Ιατρικής ο Ιπποκράτης ο Κώος τόσο για τη θεραπεία όσο και για την ευζωία. Ο όμιλος Κουλλιάς είναι μέγας χορηγός του Ιδρύματος και έχει αναλάβει τη συντήρηση και επιμέλεια του βοτανικού κήπου.  Στόχος είναι να συμβάλει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των παιδιών, τη σύνδεσή τους με το οικοσύστημα καθώς και την ενίσχυση του πολιτιστικού πλούτου και της βιώσιμης ταυτότητας του νησιού. 

Η κυρία Μπάση ως συντονίστρια της εκδήλωσης, μοιράστηκε με τους μαθητές και τους συμμετέχοντες με έμπρακτες ενέργειες που περιγράψαμε, την περιβαλλοντική πολιτική των Koullias Hotels και την επιδίωξη να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας στους επισκέπτες των ξενοδοχείων με την αυθεντική Κωακή εμπειρία.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ