Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πτώση στα κινέζικα καταστήματα και στην Κω λόγω κορωναϊού

26/02/2020
636 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Την ώρα που επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού, φαίνεται ότι οι Κώοι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στα κινεζικά καταστήματα υπό τον φόβο μόλυνσης. Όπως προκύπτει από πληροφορίες μας , πτώση υπάρχει στις πωλήσεις στα κινεζικά καταστήματα του νησιού καθώς οι καταναλωτές είναι διατακτικοί στο να αγοράσουν προϊόντα made in China μετά την ταχεία εξάπλωση του κορωναϊού COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες τα κινέζικα άρχισαν να επανεμφανίζονται στην Κω, φαίνεται ότι τα νέα δεδομένα τα ανατρέπει όλα. Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να αγοράσουν κινέζικα προϊόντα ούτε να έρθουν σε επαφή με τους Κινέζους πωλητές υπό τον φόβο μην κολλήσουν το μικρόβιο.

Η εικόνα αυτή παρουσιάζεται παγκοσμίως με τις γνωστές china towns να έχουν κατεβάσει ρολά και να πλήττονται ακόμη και τα κινέζικα εστιατόρια. Συνέπειες θα υπάρχουν σύντομα και στο εμπόριο καθώς έχουν σταματήσει οι εισαγωγές από Κίνα προς Ελλάδα.  

Αυστηρές οδηγίες έχει εκδώσει η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα προκειμένου να περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα υπό τον φόβο των δεκάδων αφίξεων που αναμένονται από την Κίνα το επόμενο διάστημα.

Οι Κινέζοι που ζουν στην χώρα και που προσφάτως ταξίδεψαν στη Κίνα αφενώς μπαίνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, από μόνοι τους, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια αφετέρου αυτοοργανόνωνται προκειμένου να συμβάλουν και οι ίδιοι στις προσπάθειες που γίνονται να μην «μπει» στη χώρα ο Κορονοιός. Έτσι δεν προχωρούν σε συγκεντρώσεις ούτε τρώνε εκτός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι με ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και να ακολουθούμε τις οδηγίες που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας, οργανισμοί Υγείας και τις συμβουλές ιατρών πάντα με ψυχραιμία χωρίς ακρότητες.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/02 - 19:27
Κως
Έχω μια απορία εγώ δουλεύω 10 χρόνια περίπου σε κινέζικο μαγαζί μόνο πτώση δεν έχουν για το λόγο που γράφεις ο μήνας Φεβρουαρίου είναι που κάνει πτώση σε όλα τα εμπορικά καταστήματα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ