Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε αποχή την Τρίτη τα σχολεία σε Αντιμάχεια & Καρδάμαινα – Διαμαρτυρία για την έλλειψη δωρεάν τεστ Covid

14/02/2022
624 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Θα απέχουν όπως όλα δείχνουν αύριο οι μαθητές σε Αντιμάχεια και Καρδάμαινα(Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) από τις σχολικές τάξεις καθώς οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν διενεργούνται δωρεάν μαζικά rapid test από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα βρίσκονται στα ύψη. 

Σε επικοινωνία που είχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων των δύο περιοχών με το Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι σχεδόν κάθε δύο ημέρες πληρώνουν 10 ευρώ για κάθε τους παιδί να υποβληθεί σε τεστ ιδιωτικά διότι εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων Covid στα σχολεία, σχεδόν όλοι μαθητές έρχονται σε στενή επαφή με νέα κρούσματα καθημερινά. 

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν έχει επισκεφθεί κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Καρδάμαινα και την Αντιμάχεια για μήνες , την ώρα που οι μαθητές στην πόλη της Κω έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ τόσο στην πόλη, όσο και σε στρατόπεδο και οι μαθητές στο Πυλί επίσης μπορούν να επισκεφθούν στρατόπεδο για δωρεάν εξέταση. 

« Είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούμε σε άλλο χωριό ή στην πόλη μόνο για ένα τεστ. Επίσης η μετακίνησή από Αντιμάχεια και Καρδάμαινα επίσης έχει ένα κόστος οπότε οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν 10 ευρώ ανά παιδί και να κάνουν τα rapidtest ιδιωτικά στο μέρος κατοικίας. Είναι πάρα πολύ άδικο και οικονομικά ασύμφορο για κάθε οικογένεια. Υπάρχει τεράστια έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία μας στα δύο χωριά και δεν μας δίνεται η δυνατότητα της δωρεάν εξέτασης των παιδιών μας. Σχεδόν καθημερινά τα παιδιά μας έρχονται σε στενή επαφή με νέα κρούσματα με αποτέλεσμα να πρέπει να υποβάλλονται σχεδόν καθημερινά σε τεστ. Ζητάμε από κάθε αρμόδιο να βρεθεί άμεσα μία λύση», τόνισαν σε δηλώσεις τους οι Σύλλογοι. 

Έτσι αύριο Τρίτη, οι γονείς αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από τα σχολικά μαθήματα προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ανάγκη να διενεργούνται δωρεάν τεστ σε όλες τις περιοχές της Κω.  

Εάν άμεσα δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα με την έλευση κινητού κλιμακίου του ΕΟΔΥ ή διενέργεια δωρεάν τεστ από κάποιο στρατόπεδο της περιοχής, τότε οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.  

Σάντυ Λαδικού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ & ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ 

 Θέμα : ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ -ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ  την Τρίτη 15-02-2022

 ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ rapid test και self test

ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ RAPID TEST ΚΑΙ SELF TEST ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΩΡΕΙΟ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 80 ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ TEST ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ TEST.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΦΟΙΤΟΥΝ 170 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ 50 ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΕST

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΙΑΟΥΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ 14/02 - 21:20
Δημοτικό Καρδάμαινα
Έχετε αργήσει χθες έπρεπε να είχε γίνει
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/02 - 20:34
Ερώτηση
Στα σχολεία ολων των βαθμηδων στα δυο χωριά?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ