Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στα "λευκά" έντυσε τα ορεινά της Κω η "Ελπίδα" (φωτο-βίντεο)

25/01/2022
1248 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά της Κω τα ξημερώματα της Τρίτης, λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίς", δίνοντας μία σπάνια ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους του νησιού να ζήσουν μία άσπρη ημέρα (τελευταία φορά που είχε χιονίσει τόσο πολύ, ήταν το 1993, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κω).  

Από νωρίς το πρωί αρκετοί επισκέπτονται την Ζιά, το Ασφενδιού, το Σύμπετρο, τα βουνά σε Πυλί και Καρδάμαινα για να δουν από κοντά και να παίξουν με το χιόνι, ενώ χθες το απόγευμα σημειώθηκε μικρή χιονόπτωση και στην Κέφαλο

Όπως τόνισε ο Σταμάτης Καμπουράκης, δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα καθώς τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν τις τελευταίες ώρες ρίχνοντας αλάτι και αλατόνερο όπου απαιτείται. 

« Είναι μία όμορφη εικόνα ασυνήθιστη. Αν και δεν έχουμε καθόλου εμπειρία από χιόνι ως υπηρεσία, παρόλα αυτά είχαμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Τα μηχανήματα είναι στους δρόμους και το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου όλα να κυλούν ομαλά. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας , την αστυνομία, τον στρατό.» 

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τα νερά σε κάποια σημεία του δρόμου είτε παγώνουν, είτε προκαλούν ολισθηρότητα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην προκληθεί κάποιο πρόβλημα ή ατύχημα, ενώ έκανε έκκληση να μην ανεβαίνει ο κόσμος στη Ζιά, καθώς έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Να σημειωθεί ότι κλειστός παραμένει ο δρόμος Ασκληπιείο - Ζιά.

Τέλος, ο κ. Καμπουράκης εκτιμά ότι από αύριο Τετάρτη, θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα , πέρασε με ήπιες διαθέσεις από την Κω ευτυχώς, προσφέροντας μόνο όμορφες εικόνες και στιγμές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες Αρχές, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί.  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ 26/01 - 07:45
ΝΤΡΟΠΗ
Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.....
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 25/01 - 13:41
Καιρός
Καλέ τι καθόμαστε φιλενάδα πάρε τα πέδιλα του σκι να πάμε να κάνουμε σκι στη Ζια. Έχει ωραία χιονοδρομικη πίστα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ