Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στην Κω κλιμάκιο της Αμερικανικής πρεσβείας για θέματα συντάξεων και Social Security

06/09/2021
282 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ενημερωτική συνάντηση στην Μαρίνα για Ελληνοαμερικανούς

Την Κω θα επισκεφθεί κλιμάκιο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα της Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00. Η ενημερωτική συνάντηση αφορά την επίλυση συνταξιοδοτικών θεμάτων για όσους λαμβάνουν σύνταξη από την Αμερική και ότι σχετίζεται με θέματα Social Security.  

Το κλιμάκιο θα μπορεί να εκδώσει και αριθμό Social Security για δικαιούχους και έτσι δεν θα χρειαστεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στην Πρεσβεία. Δεν θα επιλύει ζητήματα που αφορούν διαβατήρια, υπηκοότητας και άλλα.  

Για την έκδοση Social Security Number οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω πρωτότυπα και φωτοτυπημένα έγγραφα:  

Για Αμερικανούς πολίτες γεννημένοι στις Η.Π.Α. : 

  • Πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης  
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή διαβατήριο ληγμένο μαζί με την αστυνομική ταυτότητα 
  • Σχολικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι φοιτούσατε σε ελληνικά σχολεία. Χορηγούνται οι βεβαιώσεις από τα σχολεία. 

 

Για μη γεννημένους στις Η.Π.Α. Αμερικανούς πολίτες: 

  • Ληξιαρχική πράξη γέννησης  
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή διαβατήριο ληγμένο μαζί με την αστυνομική ταυτότητα  
  • Σχολικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι φοιτούσατε σε ελληνικά σχολεία. Χορηγούνται οι βεβαιώσεις από τα σχολεία

    Λόγω της πανδημίας η φετινή ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά πρωτόκολλα. Η ώρα έναρξης είναι 18.00 και θα γίνει σε ανοικτό χώρο της Μαρίνας Κω. Η ενημέρωση και επίλυση των θεμάτων θα γίνεται ατομικά και όχι ομαδικά με σειρά προτεραιότητας.  

    Θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηρούν το μέτρο της απόστασης και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα σε όλη την διάρκεια της ενημέρωσης. Παρακαλούνται όλοι να φέρουν όσα έγγραφα απαιτούνται μαζί τους και να τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα.  

    Να θυμίσουμε επίσης ότι έχουν καταργηθεί σχεδόν όλες οι τηλεφωνικές γραμμές στην Πρεσβεία της Αθήνας με την επικοινωνία να γίνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λόγω Covid είναι ελάχιστες οι επισκέψεις των κλιμακίων στην ελληνική περιφέρεια.

     Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι να συμμετάσχουν οι Ελληνοαμερικανοί της Κω στην συνάντηση καθώς εάν δεν υπάρχει παρουσία πολιτών, δεν θα συνεχιστούν οι ετήσιες επισκέψεις και η επίλυση των προβλημάτων άμεσα στην Κω, χωρίς την επιβάρυνση και ταλαιπωρία με ταξίδι προς την Αθήνα.  

     

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ