Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ο κ. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

01/07/2021
161 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η προγραμματισμένη συνάντηση των Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Κω με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά. 

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην εύρεση άμεσων και δραστικών λύσεων για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο με τα εξωτερικά κουφώματα, καθώς και με την περίφραξη της αυλής.

Σε ένα κτήριο που χρονολογείται από το τέλος της δεκαετίας του ’40 με αρχές της δεκαετίας του ’50 (όπως και άλλες σχολικές δομές του νησιού αλλά και νεώτερες αυτών) είναι λογικό να εμφανίζονται φθορές. 

Εδώ έγκειται πλέον σοβαρά το θέμα της δημιουργίας νέων σχολικών δομών, όλων των βαθμίδων στο νησί μας. 

Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που έχει το εν λόγω σχολείο είναι: Τα ξύλινα παντζούρια είναι σάπια κι ετοιμόρροπα και χρήζουν αμεσότατης αντικατάστασης, καθώς από τύχη δε σημειώθηκε ατύχημα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού  έτους 2020-2021 και η περίφραξη της αυλής έχει σοβαρές ρωγμές και μεγάλα κομμάτια στα οποία το επίχρισμα έχει αποκολληθεί εντελώς με κίνδυνο την κατάρρευσή της , λόγω παλαιότητας. 

Τέλος τα σιδερένια κιγκλιδώματα είναι σκουριασμένα και διαβρωμένα, ενώ σε κάποια σημεία είναι κομμένα και επικίνδυνα για τα παιδιά.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ρούλα Δρόσου όσο και η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ειρήνη Ξενέλλη είναι απαραίτητες και άμεσες οι επεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών (με την έναρξη των μαθημάτων την πρώτη Σεπτεμβρίου) και όπως σημείωσαν ευτυχώς που παρά την πτώση κομματιών από τα κουφώματα, δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κω, δεσμεύθηκε πως άμεσα ο δήμος θα αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες επεμβάσεις στον αύλειο χώρο και όσο αφορά τα υπόλοιπα με σχετική μελέτη άμεσα, για να είναι έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιδόθηκε ψήφισμα στον κ. Νικηταρά το οποίο υπέγραψαν οι γονείς και κηδεμόνες του 3ο Νηπιαγωγείου Κω. 


Καλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ