Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή η "αποχή διαμαρτυρίας" στα σχολεία Αντιμάχειας & Καρδάμαινας

16/02/2022
303 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η αποχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων Αντιμάχειας και Καρδάμαινας καθώς και του νηπιαγωγείου Καρδάμαινας από τα μαθήματα. Οι γονείς διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι δεν έχουν πρόσβαση οι μαθητές της ενότητας Ηρακλειδών σε δωρεάν rapid test

Σε παρέμβαση τους στο Ράδιο Πρώτο, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων ανέφεραν ότι είναι δυναμική η συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις. Μάλιστα στην Καρδάμαινα χθες και σήμερα παραβρέθηκε ο πρόεδρος Νίκος Πόγιας και σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου ενώ στην Αντιμάχεια χθες έδωσε το παρών ο πρόεδρος κ. Φρατζής. 

Αποχή από το σχολείο μέχρι να ξεκινήσουν δωρεάν rapidtests 

« Δεν υπάρχει ακόμη λύση στο πρόβλημά μας και έτσι απέχουμε και σήμερα από τα μαθήματα. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που είναι στο πλάι μας. Είναι αδύνατον με τέτοια έξαρση κρουσμάτων να πληρώνουν κάθε μέρα 10 ευρώ οι γονείς ανά παιδί για τεστ. Ζητάμε να βρεθεί μία λύση. Να γίνονται τεστ στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, στα αγροτικά ιατρεία ή να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ» τόνισε η κα. Σούλα Μιαούδη. 

Η πρόεδρος της Αντιμάχειας ανέφερε ότι σήμερα δεν πήγε κανένα παιδί στο σχολείο. Στην Καρδάμαινα ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό των παιδιών που απείχαν από τις σχολικές τάξεις με μόλις 8 μαθητές να πηγαίνουν σήμερα στο μάθημα. 

« Ο Έπαρχος έστειλε επιστολή στη ΔΥΠΕ και στον ΕΟΔΥ για τα αγροτικά ιατρεία και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς στην Καρδάμαινα που συμμετέχουν στην αποχή. Δεν μας είναι ευχάριστο να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι διότι πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Όμως πρέπει να βρεθεί μία λύση. Τα παιδιά μένουν σπίτι και δεν είναι στους δρόμους να παίζουν διότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο χωριό. Πρέπει να λειτουργήσει η ατομική ευθύνη» ανέφεραν οι κυρίες Θεοδώρα Κριέλα και Ξένη Μιαούδη από τον Σύλλογο Γονέων της Καρδάμαινας. 

Συνάντηση του Δημάρχου Κω με γονείς  

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των Συλλόγων Γονέων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά στην αίθουσα της Αγ. Τριάδας στην Αντιμάχεια στις 11.30πμ. Νωρίτερα σήμερα εστάλη ενημερωτικό έγγραφο με τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμαρχος για να λυθεί το πρόβλημα. 

Τα self tests των σχολικών επιτροπών Δήμου Κω  

Παράλληλα επικοινωνήσαμε με τον κ. Μάνο Μήτρου τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κω για το πως γίνεται η διανομή των self test που έχουν αγοράσει οι επιτροπές καθώς οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων δήλωσαν στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 ότι δεν έχουν παραλάβει τεστ στα σχολεία τους από τις σχολικές επιτροπές, παρά μόνο για τις καθαρίστριες. 

Ο κ. Μήτρου δήλωσε ότι οι σχολικές επιτροπές έχουν στην διάθεσή τους 2.000 τεστ συνολικά και δίνονται στα σχολεία εφόσον προκύψουν ανάγκες. « Υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν πολλά κρούσματα και έτσι δεν προκύπτει η ανάγκη να δώσουμε τεστ. Έχουν δοθεί σε σχολεία όπου μας έχουν ζητηθεί. Πρόσφατα υπήρξε αίτημα από την διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Αντιμάχειας και συμφωνήσαμε να δώσουμε κάποια τεστ. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε τις καθημερινές αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει διότι το κόστος είναι τεράστιο. Οι επιτροπές είναι όμως εδώ για κάθε έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει για αυτό το λόγο αποφάσισε ο Δήμος Κω να αγοράσει ένα σημαντικό αριθμό τεστ. Ήση δίνονται στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων διότι δεν έχουν το δικαίωμα μέσω πλατφόρμας. Συνδράμουμε όπου μπορούμε και όσο μας δίνεται η δυνατότητα». 

Σάντυ Λαδικού  

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ