Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σ. Βουκουβαλίδης: Ποιοτικό τουριστικό Restart για την Κω με αναβαθμισμένες υποδομές – Ντροπή το νοσοκομειακό επίπεδο

31/08/2021
439 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αναγκαίο κρίνει ο πολύπειρος κ. Σταμάτης Βουκουβαλίδης το ποιοτικό τουριστικό restartτης Κω για να υπάρξει ως προορισμός στο μέλλον. Ο τουριστικός πράκτορας σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω μίλησε για την μέχρι σήμερα πορεία του τουρισμού, την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών και επαναπροσδιορισμού των στόχων του νησιού αλλά και για την υποβάθμιση του νοσοκομείου που αποτελεί δυσφήμιση για το νησί του Ιπποκράτη.  

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις αφίξεις  

«Δεν πρέπει να υπερενθουσιαζόμαστε με τα νούμερα των αφίξεων. Πρέπει να κάνουμε απολογισμό εξαμήνου και όχι διμήνου. Σίγουρα πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο. Εκτιμώ ότι θα φτάσουμε το 60% του 2019.» 

Καλά κρατούν οι κρατήσεις του Σεπτέμβρη , κορονοϊού επιτρέποντος  

Ο κ. Βουκουβαλίδης σε ότι αφορά την πορεία των κρατήσεων από Σεπτέμβρη εξήγησε ότι τα πάντα είναι ρευστά καθώς ενώ υπάρχουν κρατήσεις, μέσα σε μία ημέρα μπορεί να ακυρωθούν χωρίς οικονομικά ρήτρα εάν η πορεία του κορονοϊού είτε στην Κω, είτε στις χώρες προέλευσης των τουριστών φέρει περιορισμούς. 

« Δεν είναι επίκαιρο το πρόωρο των πανηγυρισμών. Σκοπός μας πρέπει να είναι η θωράκιση του προορισμού με παιδεία και ποιότητα. Αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για το μέλλον.» 

Στόχους ουσίας και όχι βιτρίνας 

Ο τουριστικός παράγοντας τόνισε ότι θα πρέπει να έχουμε ως προορισμό στόχους ουσίας και όχι βιτρίνας. Δηλαδή βελτίωση υποδομών, αναβάθμιση νοσοκομείου, αξιοποίηση ιαματικών λουτρών και άλλες κινήσεις που θα αποτελούν διαφήμιση για την Κω. 

« Όχι άλλη φιλολογία και επιδίωξη δημοσιότητας αλλά κινήσεις ουσίας. Δεν είναι το πρωτεύων η αύξηση των αριθμών αφίξεων. Η Κως είναι στο lobbyτων καλώ προορισμών. Θέλει όμως ποιοτική αναβάθμιση για να μην έχουμε παράπονα από τους επισκέπτες μας.» 

Ντροπή να βρίσκεται η Κως σε τέτοιο νοσοκομειακό επίπεδο 

Ο κ. Βουκουβαλίδης απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Πασσανικολάκη, αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο της Κω, στην υποβάθμισή του, στο πως επηρεάζει τον τουρισμό και τι πρέπει να γίνει για να απολαμβάνουν μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες υπηρεσίες υγείας που αρμόζουν στον 21ο αιώνα. 

« Είναι ένας αγώνας 30 χρόνων η αναβάθμιση του νοσοκομείου και είναι ντροπή μας σαν κάτοικοι του νησιού να βρισκόμαστε σε τέτοιο νοσοκομειακό επίπεδο. Έχω ένα αρχείο με δημοσιεύματα, σχόλια και ειδήσεις για το θέμα νοσοκομείο στο γραφείο μου με στοιχεία από τον τοπικό τύπο από το 1980 έως και σήμερα με την παραίτηση του Νίκου Μαυροειδή. Είναι ντροπή μας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο σαφώς και επηρεάζει τον τουρισμό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ιατρικό θεματικό τουρισμό, συνέδρια με τέτοιο νοσοκομείο. Είναι πρώτα δικό μας πρόβλημα και μετά των επισκεπτών.» 

Ποιοτικές υποδομές για ποιοτικό τουρισμό και ένα νέο τουριστικό ξεκίνημα
 
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες πολυήμερες διακοπές ρεύματος, νερού και κινητής τηλεφωνίας είπε ότι πρέπει να προσέξουμε όλα αυτά για να έχουμε τουρισμό ποιοτικό μελλοντικά.  

« Εάν μιλάμε για αφίξεις ενώ δεν έχουμε ρεύμα και παραπονιούνται οι τουρίστες δεν υπάρχει νόημα. Ποιος είναι ο στόχος μας; Να υποδεχόμαστε κόσμο, να ανεβαίνουν οι αριθμοί αφίξεων και να μην έχουν ρεύμα και νερό; Η Κως θέλει ένα νέο ξεκίνημα.»  

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της Γερμανίας δεν επηρεάζουν σημαντικά τις κρατήσεις 

Σε ότι αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα νέα μέτρα που τέθηκαν στους Γερμανούς ανεμβολίαστους τουρίστες, φαίνεται να μην επηρέασαν σημαντικά τις κρατήσεις καθώς υπήρξαν ελάχιστες έως σήμερα ακυρώσεις. 

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις διαμορφώνουν τις τουριστικές τάσεις 

Τέλος, ο κ. Βουκουβαλίδης μίλησε για τους νέους παράγοντες που επηρεάζουν τον τουρισμό και έχουν να κάνουν με πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις. « Είδαμε ότι οι Άγγλοι ταξίδεψαν από 19 Ιουλίου διότι ήταν πολιτική απόφαση. Οι Βρετανοί οδηγήθηκαν προς συγκεκριμένες αγορές διότι η χώρα θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθούν συγκεκριμένες οικονομίες. Είναι πλέον νέοι παράγοντες που διαμορφώνουν τις τάσεις.» 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ