Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το άλλοτε «θρυλικό» εστιατόριο «Ολύμπια», κτήριο "φάντασμα" σήμερα στην Μαρίνα της Κω

27/03/2021
1016 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Τί και αν έχουν περάσει δεκαετίες, αυτό παραμένει εκεί, εγκαταλελειμμένο και άκρως ξεχασμένο. Άπειρες οι φορές διαχρονικά που έχουμε ρωτήσει σε συνεντεύξεις δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους τι θα απογίνει, ουσιαστική απάντηση δεν πήραμε ποτέ.  

Παρά το γεγονός ότι ένα κτήριο παραμένει αναξιοποίητο, καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος, οι καλλιτεχνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στην Μαρίνα με τον σχετικό φωτισμό δημιουργούσε ένα όμορφο φυσικό ντεκόρ, δίπλα στη σκηνή. 

Εκτός από το κτήριο, το οποίο αναμένουμε αν και με ποιό τρόπο τελικά θα αξιοποιηθεί, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στα θετικά, γενικότερα, τα οποία παρατηρήσαμε στη Μαρίνα της Κω.  

Ευκολότερη η πρόσβαση και σαφώς βελτιωμένη η σήμανση η οποία διευκολύνει οδηγούς και πεζούς. 

Νέες επιχειρηματικές πινελιές προστέθηκαν και τοποθετήθηκε ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων, καθώς και ανοικτού τύπου ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες της Μαρίνας αλλά και για την καλύτερη προσέγγιση στις αριθμημένες προβλήτες. 

Στα θετικά και σημαντικά καταγράφεται  η προσθήκη ασανσέρ, που δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα η πρόσβαση πλέον να είναι δυνατή για όλους.  Αλλαγή στα χρώματα εξωτερικά και εσωτερικά, ελαιοχρωματισμός και νέα καλαίσθητα μεταλλικά διαχωριστικά στην επισκευαστική ζώνη. 

Νέος φωτισμός και τοποθέτηση πλακών κατά μήκος εσωτερικά, που θα φωτίζουν το σήμα κατατεθέν της Κω, τους φοίνικες και τέλος οι πύλες ελεγχόμενης εισόδου με διαφημιστικό περιεχόμενο... 

Όσον αφορά την ενδεχόμενη επέκτασή της ή την εκμετάλλευση ωφέλιμου χώρου περιμετρικά, την επέκταση μόλου και την απαραίτητη επισκευή από τον σεισμό (έχει υποστεί καθίζηση ο λιμενοβραχίονας) θα πρέπει να συζητηθούν και να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες , ιδιαίτερα για το τελευταίο που χρήζει άμεσης προτεραιότητας. 

Επειδή όμως η αφορμή για το κείμενο ήταν το εγκαταλελειμμένο κτήριο που άλλοτε οι Κώοι αλλά και οι επισκέπτες λάτρευαν και περνούσαν όμορφά τα καλοκαίρια, ελπίζουμε σύντομα να το δούμε να «ζωντανεύει». 

Αρκετά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που λειτούργησε. 

Ίδωμεν!


Σημείωση: Πολλά παράπονα μας έχουν αναφερθεί για την φωτιζόμενη διαφημιστική οθόνη που βρίσκεται στην είσοδο της Μαρίνας, με αποτέλεσμα να αποσπά την προσοχή των οδηγών κατά την παραμονή τους στους φωτεινούς σηματοδότες, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. 



Καλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/03 - 09:36
Καρακιτσαριο
Ολες οι εξωτερικές παρεμβάσεις είναι παντελώς αστοχες και κιτς. Γκρι τοιχοι σε Μαρίνα, ριζ καγκελα ποιος τα σκεφτηκε όλα αυτα? Τοσα λεφτα για πεταμα έχουν? Ας φτιαξουν το ερείπιο ή ας δώσουν τα λεφτα που τους περισσεύουν να πληρωθεί κανας γιατρός στο νοσοκομείο.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 28/03 - 23:47
Για την απεριγραπτη περιφραξη τιποτα;
Υψηλης αισθητικης ,αληθεια.. και ποσο πηγε το μαλλι;;;;;πολλααααα λεφτα....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ