Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το Νοσοκομείο Ρόδου απέκτησε υπερσύγχρονα μηχανήματα με Ευρωπαϊκούς πόρους

15/07/2021
65 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο και έναν αγγειογράφο προηγμένης τεχνολογίας, απέκτησε το Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφτηκε την Δευτέρα 5/7 το νοσοκομείο για να ξεναγηθεί στον χώρο και να δει από κοντά τα νέα μηχανήματα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, καθώς οι κάτοικοι της Ρόδου, αλλά και των γύρω νησιών, δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για ιατρικές εξετάσεις, αλλά θα απολαμβάνουν στον τόπο τους, ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

«Στην πρόκληση – είπε- της υγειονομικής κρίσης, απαντάμε με λύσεις. Υπερσύγχρονος εξοπλισμός που θα ζήλευαν πολλά Νοσοκομεία της χώρας, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στην επίσκεψη που έκανα στο Νοσοκομείο με τους συνεργάτες μου, θαύμασα τον εξοπλισμό που αγοράστηκε με πόρους που διαθέσαμε στο Υπουργείο Υγείας, μέσα από την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας μας. Νέος υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος, Ψηφιακός Αγγειογράφος και 2 Ψηφιακά Ακτινολογικά Συγκροτήματα, είναι μόνο μέρος του εξοπλισμού που πρόσφατα τοποθετήθηκε και λειτουργεί με υπέροχα αποτελέσματα.

Και για να προλάβω την γνωστή παρατήρηση, 24 άτομα Γιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό προστέθηκαν στην δύναμη του Νοσοκομείου, με πόρους που διαθέσαμε, πάλι μέσα από την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μας.

Ο κρίσιμος για τα νησιά μας τομέας της υγείας, ήταν εξ αρχής η προτεραιότητά μας. Για να απολαμβάνουν οι νησιώτες μας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, χωρίς την ανασφάλεια που γεννούν οι πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε.

Η αύξηση των πόρων,  ίδιων και ευρωπαϊκών,  που είχαμε δεσμεύσει για να θέσουμε στην διάθεση της 2ης ΥΠΕ για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού  για τα νοσοκομεία μας, ήταν μονόδρομος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Παράλληλα με την διάθεση των πόρων, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας στηρίζουμε τις δομές υγείας να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο στόχο μας και συνεργαζόμαστε με όσους μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συλλογική, ομαδική προσπάθεια, με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσεων, την ώρα που η κοινωνία τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η επόμενη ημέρα της πανδημίας, θα μας βρει καλύτερα από την προηγούμενη αυτής. Με δουλειά, αγάπη και σχέδιο».

Πιο συγκεκριμένα, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που απέκτησε το Νοσοκομείο Ρόδου, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας αφορά:

1.   Σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας για την απεικόνιση οργάνων, ιστών καθώς και διαφόρων λειτουργιών των ασθενών με τη μέθοδο του μαγνητικού συντονισμού η οποία αποτελεί μια από τις βασικές μεθόδους απεικόνισης των ασθενών χωρίς τη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας. 

2.   Ψηφιακός Αγγειογράφος για τη διενέργεια εξετάσεων για διαγνωστικούς σκοπούς (όπως η αγγειογραφία) ή για τη διενέργεια επεμβάσεων για θεραπευτικούς σκοπούς (όπως η αγγειοπλαστική). Πέραν των αγγειακών παθήσεων χρησιμοποιείται στη θεραπευτική ογκολογία αλλά και σε άλλες πράξεις.

3.   Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα (Τραυματιολογικό) για τις ακτινογραφίες των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. 

4.   Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα για τις ακτινογραφίες των ασθενών του νοσοκομείου που έχουν εισαχθεί στις διάφορες κλινικές αλλά και των πολιτών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο ως εξωτερικοί ασθενείς.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ