Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

1.174.458 € επενδύει ο Δήμος Κω για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

04/04/2024
225 Εμφανίσεις
9 Σχόλια

Εγκρίθηκε χθες ένταξη της Πράξης με χρηματοδότηση 878.874,03 €

Στην σύγχρονη εποχή, με σειρά έργων και δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, εισέρχεται ο Δήμος Κω, επενδύοντας 1.174.458 €.

Ο Δήμος Κωμε αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζει τις λειτουργίες του, βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, εξοικονομεί πόρους, προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα. 

Με χθεσινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, η Πράξη «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κω» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα«Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027»με τη δημόσια δαπάνη, συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, να φτάνει σε 878.874,03 € και την συμμετοχή του Δήμου από ίδιους πόρους σε 295.584,75€.


Ειδικότερα, βάση της μελέτης, οι δράσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα πρόταση είναι οι κάτωθι:

- Δράση 1: Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων (Εφαρμογή διαχείρισης γραφείου κίνησης, υποσύστημα ευφυούς ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων αποκομιδης για τον έλεγχο ανατροπής κάδων για 23 οχήματα, υπηρεσίες αποτύπωσης κάδων κ.α.).

- Δράση 2: Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Ευπαθών ομάδων(Σύστημα Διαχείρισης Κοινωνικής Υπηρεσίας, Mobile Εφαρμογή ενημέρωσης πολιτών κ.α.).

- Δράση 3: Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Πληρωμών

- Δράση 4: Σύστημα Έγκαιρης Πυρανίχνευσης (Πανοραμικός Θερμικός Αισθητήρας, Κινητές δικτυακές κάμερες υπερυψηλής ευαισθησίας με IR, Σύστημα σάρωσης διπλού αισθητήρα για εντοπισμό φωτιάς και καπνού κ.α.). 

- Δράση 5: Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (NetworkFirewall,Endpointsecurity, κλπ) καιπαροχή συστήματος τηλε-εργασίας

- Δράση 6 Δημιουργία διασύνδεσης με δίκτυα υψηλής ταχύτητας μεταξύ δημοτικών κτιρίων – υποδομών

-  Δράση 7: Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ο στόχος που θέτει η Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Κω είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του, σε μια έξυπνη, ανοιχτή και διασυνδεδεμένη πόλη που δεν αποκλείει κανέναν από τις δημόσιες διεργασίες.

 Μια πόλη που υιοθετεί και ενσωματώνει εκείνες τις ψηφιακές τεχνολογίες που της επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης, την επίτευξη αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης Δημόσιας Διοίκησης και πάνω από όλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ευθεία σύνδεση με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Που αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών ως βασικά αναπτυξιακά εργαλεία για τη βελτίωση της λειτουργίας των αστικών δομών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ψηφιακή καινοτομία και την εγκαθίδρυση συνεργιών.


Γραφείο Τύπου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 9
ΤΟ ΠΙΤΜΠΟΥΛ
ΤΟ ΠΙΤΜΠΟΥΛ 05/04 - 07:05
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.... ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ??? ΕΛΕΟΣ!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 20:45
προς Δημοτικη Υπάλληλος
Εσύ το βλέπεις. Εμείς οι πολίτες το βιώνουμε στο πετσί μας. Ο δήμαρχος τα ρίχνει στην κυβέρνηση που δεν τον αφήνει να προσλάβει επιστημονικό προσωπικό ΚΑΙ ΚΑΛΑ. Και πάλι σε μια λούπα βρισκόμαστε...Καν τε κάτι και εσείς... καθόμαστε όλοι σταυροπόδι και λέμε αχ ο κακόμοιρος δήμος που υπολειτουργεί που είναι υποστελεχωμένος που που που... στην τελικη τι μας νοιάζει ρε φίλε. Αυτά πρέπει να τα σκεφτεί ο δήμαρχος και να βρει μόνιμες λύσεις. σηκώστε και εσείς μανίκια ....αυτό το μπαλάκι της υπολειτουργίας του δήμου που πετάει ο ένας στον άλλον έχει κουράσει. Δίκιο έχεις αλλα έχει κουράσει κιόλας όλη αυτή η ιστορία.....ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. Στο τέλος ξέρουμε τι θα γίνει...θα βάλετε μέσα ιδιώτες να τα τσεπώνουν διάφοροι...εεεεεεεεεε ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 20:21
Βούληση.
Γελάει καί τό παρδαλο κατσίκι!!! Προστασία περιβάλλοντος διαδικτυακά!!! Βρωμάει το νησί παντού! Ρεματιές, δάση, ποτάμια, παραλίες,, πάρκα, πάρκινγκ, βουνά, θάλασσες,Κ.Τ.Λ.Και τώρα θα τα λύσουν δυαδικτικα! Καθήμενοι με το ένα πόδι απάνω στο άλλο!Ερε μασες πού θα πέσουν πάλι μέσα από τα γραφεία!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 19:50
ΜΠΑ, ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ.
ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΘΑ ΠΑΝΕ Ή ΤΣΕΠΟΥΛΑ..ΤΣΕΠΟΥΛΑ..
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 16:36
... και πανω απο ολοα λεει το
δελτιο τυπου .. την βελτιωση της ποιοτητας ζωης των πολιτων.... Θυμαμαι την « αξιοβιωτη Κω» που ειπε στην ορκωμοσια ο τιτανοτεραστιος δημαρχουκος της φωτο και του φαγητου..... Καμαρωνετε για την Κω που αλλαξατε;;Που την αναπτυξατε;; Που εχετε οραμα .. προγραμμα και στοχους; ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.. δεν αξιζετε για τον τοπο.....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 16:27
Δημοτικη Υπάλληλος
Εγω παντως βλεπω οτι ολες οι υπηρεσιες μας υπολειτουργουν Ωραιες οι φιεστες αλλα απο ουσια και λειτουργικοτητα 0 εις το πηλικον Δυνατα εργα αλλα θα καταπεσουν σε αχρηστια οπως δεκαδες αλλα που προμηθευτηκε ο Δημος μας και μετα απο λιγο καιρο σταματησαν να λειτουργουν δεν εχουμε μηχανισμο για να τα υποστηριζουμε Και λυση δεν υπαρχει καμια καταδικασμενα στην αφανεια ειναι και αυτα οπως η ψηφιοποιηση του Δημου Κω που δαπανηθηκαν εκατονταδες χιλιαδες ευρω και δεν λειτουργει τιποτα απολυτως στο 0 ειμαστε ακομα
miranta
miranta 04/04 - 14:13
Ελεος
Πάρτε κάδους για τα σκουπίδια,ξεχορταριαστεί κανένα παρτέρι,βάλτε μια τάξη στο πάρκινγκ και αφήστε τις φιλοσοφίες το νούμερα και τις φωτογραφίες.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 14:09
ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΙ. ΤΟ 85 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΤΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΤΡΕΧΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΣΤΕ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 04/04 - 13:23
Υπάρχουν πιο συγκεκριμένα προβλήματα
Οι απαράδεκτοι δρόμοι είναι πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ