Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

3/9 το Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην Κω

03/09/2022
46 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει αρχίσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα. Στάση θα κάνει και στην Κω το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο «Ξενία», στις 8:00μμ.

Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη που συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό. Γιατί ο αγώνας μας είναι και «μεγάλος» και «ωραίος» και «συγκλονιστικός». Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ένας αγώνας που είναι ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή...


Έλα και εσύ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»!

Στο μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της χώρας, που συναντιούνται εδώ και 48 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ «χτίζεται» και λειτουργεί με την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.Το φεστιβάλ μας είναι μια εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε!

Να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Να παλέψουμε για την νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση.


Οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φέτος περιλαμβάνουν,

  • Σύντομο χαιρετισμό από τον Δημήτρη Τσάμπαλλα, γραμματέα της ΟΒ Κω της ΚΝΕ
  • Πολιτική ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
  • Λαϊκό Γλέντι με τους Λευτέρη Σαρούκο και Γιάννη Μακρυλλό


Στον χώρο επίσης θα λειτουργούν,

  • Έκθεση με θέματον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους
  • Έκθεση βιβλίου από την «Σύγχρονη Εποχή»

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ