Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

50 άτομα συμμετέχουν στο Εργαστήριο Ψηφιδωτών της Κω

11/01/2023
205 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η τέχνη του ψηφιδωτού δαπέδου χρονολογείται στην ΥΜIII και την μυκηναϊκή εποχή και είναι αυτά που αποκαλύφθηκαν στα Μάλλια την δεκαετία του 90. Πρόκειται για δάπεδα από βότσαλα, στα οποία αποδίδονται με υποτυπώδη τρόπο απλα γεωμετρικά σχέδια. Στο νησί μας  βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω δάπεδα που χρονολογούνται από τα τέλη 2ου- αρχές 3ου μ.χ .


Το εργαστήριο ψηφιδωτού στο νησί μας ξεκίνησε την λειτουργία του 23 Νοεμβρίου 2021. 

Μια πρωτοβουλία του υπεύθυνου και ψυχή του εργαστήριου Δαυίδ Χατζηδαυιδ, λειτουργεί στον Πρόναο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ελευθερίου Παραδεισίου, 3 φορες την εβδομάδα (Δευτερά, Τετάρτη, Πέμπτη 18.00-20.00). Τα μαθήματα καθώς και τα υλικά παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Κω (παραχώρησή χώρου), η Αστική εταιρεία Ιπποκράτης(οικονομική ενίσχυση), καθώς και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου. Μέχρι στιγμής έχουν συμμετέχει στα μαθήματα 50 συμπολίτες μας που έχουν δοκιμάσει να γνωρίσουν την μαγεία της τέχνης του ψηφιδωτού.

Την Τρίτη 10/1 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφιδωτού που κοσμεί την είσοδο των γραφείων της Αστικής εταιρείας Ιπποκράτης και περιλαμβάνετε στις δράσεις τοποθέτησης ψηφιδωτών  που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε  κεντρικά σημεία του νησιού το νέο έτος. 

Τμήμα Δημοσιών σχέσεων

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ