Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

8 άτομα στο εδώλιο για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα, Κω & Κάλυμνο

05/05/2022
230 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με την υπόθεση οκτώ κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο, πρόκειται να ασχοληθεί αύριο, το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Αρχικά, κατηγορούμενοι μετά από εφέσεις που άσκησαν ήταν συνολικά δέκα άτομα, και ειδικότερα οι: 41χρονος, 40χρονος, 53χρονος, 33χρονος, 47χρονος και  39χρονος, όλοι από Κάλυμνο, ένας 42χρονος Ιρακινός, μία 37χρονη Αλβανίδα και ένας 33χρονος συμπατριώτης της, καθώς και ένας 39χρονος Καλύμνιος.

Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και προσδιορίστηκε να εξεταστεί η υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, μετά από κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρων υπεράσπισης και καθώς ο πρώτος 39χρονος Καλύμνιος που κρατείται στη φυλακή για άλλο λόγο δε δύνατο να μεταχθεί στο νησί μας, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Μαΐου του 2022. 

Όπως όμως έγινε γνωστό, στο εδώλιο του κατηγορουμένου αύριο θα καθίσουν μόνο οκτώ άτομα, αφού για τον 41χρονο και τον 40χρονο από την Κάλυμνο, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά ούτε υπήρχε κάποιος συνήγορός τους, οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν (τον Οκτώβριο του 2021) ως ανυποστήριχτες και έτσι διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι, τον Ιούνιο του 2018, είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και «επιχειρήσεις» όπου στήθηκαν σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ», το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Αρχικά στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται περισσότερα από 20 άτομα, αλλά τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν 18, τα οποία κατηγορούνταν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν τόσο από τις διωκτικές αρχές της Κω όσο και από την αστυνομία στην Αθήνα (Αχαρνών), η οργάνωση αποτελούνταν από δύο ομάδες, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, Κω και Αθήνας, ενώ μερικοί εξ αυτών ήταν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.


Rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ