Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

26/08/2023
1098 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την “δοκιμασία” των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα μυστικά της επιτυχίας τους, αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.

* Να σημειωθεί ότι η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, είναι και φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται σε κανένα Φορέα, να δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει η πιθανότητα, να μην μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή, με μαθητές που έχουν αντίστοιχα καλές επιδόσεις.

Εάν γνωρίζετε κάποιο συγγενή ή φίλο, που πέτυχε τους στόχους του (όποιοι και αν είναι αυτοί) στις Πανελλήνιες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδας μας, στα τηλέφωνα 22420-23372 & 6948890996, ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ

Ο Θωμάς Κανενόπουλος, μαθητής του 2ου Λυκείου Κω της Θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 17.300 μόρια και πέρασε στο ΤΕΦΑΑ (Φυσικής Αγωγής) Θεσσαλονίκης. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς ήταν η πρώτη του επιλογή και το είχε αποφασίσει εδώ και χρόνια, τονίζοντας ότι εκπλήρωσε τον στόχο του και το όνειρό του.

Τα φετινά θέματα των Πανελλήνιων εξετάσεων, θεωρεί ότι ήταν βατά για κάποιον που ήταν καλά προετοιμασμένος, με την Έκθεση, να ήταν το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο.

Πήγαινε φροντιστήριο και πιστεύει ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, να μπορέσει κάποιος να γράψει καλά, χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου.

Στον ελεύθερο χρόνο που είχε, πήγαινε προπόνηση μπάσκετ και έβγαινε βόλτα με τους φίλους του.

Ως μυστικά της επιτυχίας, για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, θεωρεί ότι είναι η υπομονή και η επιμονή, αλλά και η προσήλωση στο στόχο.

Προτρέπει όσους μαθητές δεν κατάφεραν να περάσουν στο Τμήμα που ήθελαν, να επιμείνουν και να προσπαθήσουν να το καταφέρουν, εάν όμως είναι σίγουροι ότι αυτό επιθυμούν, διαφορετικά να κοιτάξουν κάποια άλλη “διαδρομή”.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους, μαθητής του Ιπποκρατείου Λυκείου, κατεύθυνση οικονομικά, συγκέντρωσε 16.250 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΑΣΟΕΕ. Είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν η 2η του επιλογή, γιατί του άρεσαν τα μαθήματα που είχε το συγκεκριμένο Τμήμα, ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, τα χαρακτηρίζει κάπως περίεργα, γιατί ήθελαν τον χρόνο τους, ειδικά στα Οικονομικά μαθήματα.

Το φροντιστήριο τον βοήθησε αρκετά για να πετύχει τον στόχο του, τονίζοντας ότι εάν κάποιος δεν έχει την βοήθεια αυτή, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, για να γράψει καλά.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που είχε, προτιμούσε να ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο και να πηγαίνει προπονήσεις.

Για να γράψει κάποιος καλά, όπως μας λέει, πρέπει να έχει σωστή οργάνωση και αν διαμορφώνει ανάλογα το πρόγραμμά του, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Για όσους δεν τα κατάφεραν στις Πανελλήνιες, τους συμβουλεύει να συνεχίσουν να ακολουθούν τα όνειρά τους, δεν σημαίνει ότι απέτυχαν, επειδή δεν πέρασαν εκεί που ήθελαν και πως «ότι γίνεται, πάντα γίνεται για καλό»…


ΣΟΥΖΑΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ

Η Σουζάνα Διαμαντή, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου της Θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 15.960 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Ήταν η πρώτη της επιλογή, καθώς θεωρεί ότι το να είσαι δασκάλα στη σημερινή εποχή, θεωρείται λειτούργημα.

Τα φετινά θέματα των Πανελληνίων, της φάνηκαν βατά, για όσους είχαν προετοιμαστεί καλά, με την Ιστορία, να ήταν το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο.

Το φροντιστήριο, όπως λέει, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γράψει καλά και ότι δυστυχώς, πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος σήμερα να πετύχει χωρίς την βοήθειά του.

Στον ελεύθερό της ύπνο, προτιμούσε να ξεκουράζεται και να κοιμάται ώστε να έχει δυνάμεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις.

Η Σουζάνα, που αφιερώνει την επιτυχία της αυτή στον παππού της Νίκο, που έφυγε πριν από λίγους μήνες από τη ζωή, προτρέπει τους νέους υποψήφιους να έχουν υπομονή και επιμονή, ενώ όσους δεν τα κατάφεραν τους προτρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν…


ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…

Η Γεωργία Χρυσούλα, μαθήτρια του Ιπποκρατείου Λυκείου της Θετικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 13.825 μόρια, γεγονός που της έδωσε το εισιτήριο για την εισαγωγής της στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – Μάχιμοι.

Δηλώνει ικανοποιημένη, καθώς αποτελούσε την πρώτη της επιλογή, γιατί επιθυμούσε να ασχοληθεί με την θάλασσα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι ο πατέρας της υπηρετεί στο Ναυτικό.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, θεωρεί ότι ήταν πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι, με τα Μαθηματικά να την δυσκολεύουν περισσότερο.

Η Γεωργία εκτιμά, ότι δεν μπορεί ένας μαθητής να γράψει καλά χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, καθώς μέσα από το σχολείο, δεν μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Στον ελεύθερό της χρόνο, συνήθιζε να γυμνάζεται, αφού θα έπρεπε να ήταν έτοιμη, καθώς έδινε και αγωνίσματα, ώστε να περάσεις τη συγκεκριμένη Σχολή.

Συστήνει στους νέους υποψήφιους να μην έχουν άγχος, γιατί μπορεί να τους καταστρέψει, ενώ σε αυτούς που δεν πέρασαν, τους προτρέπει να ξαναδώσουν ξανά, εάν το επιθυμούν πολύ, χωρίς όμως να επηρεαστούν από άλλους, για την απόφασή τους αυτή.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ειρήνη
Ειρήνη 28/08 - 11:18
Συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ