Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

01/09/2023
776 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την “δοκιμασία” των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα μυστικά της επιτυχίας τους, αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.

* Να σημειωθεί ότι η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, είναι και φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται σε κανένα Φορέα, να δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει η πιθανότητα, να μην μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή, με μαθητές που έχουν αντίστοιχα καλές επιδόσεις.

Εάν γνωρίζετε κάποιο συγγενή ή φίλο, που πέτυχε τους στόχους του (όποιοι και αν είναι αυτοί) στις Πανελλήνιες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδας μας, στα τηλέφωνα 22420-23372 & 6948890996, ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ: ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Η Αφροδίτη Φουρτούνη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου της Κατεύθυνσης Υγείας, συγκέντρωσε 17.000 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της αρέσει γιατί έχει ενδιαφέροντα μαθήματα.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, θεωρεί ότι ήταν βατά, για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο, ήταν αυτό της Βιολογίας.

Η Αφροδίτη πήγαινε φροντιστήριο και την βοήθησε αρκετά στο να γράψει καλά, ενώ θεωρεί ότι κάποιος που δεν πηγαίνει φροντιστήριο, μπορεί να γράψει υψηλούς βαθμούς, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερη προσπάθεια.

Στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να ασχολείται με την μουσική και να παίζει πιάνο, λέγοντας μας ότι αποτελούσε κάτι σαν ψυχοθεραπεία για εκείνη και ξεκουράζονταν από την απαιτητική καθημερινότητα.

Για να γράψει κάποιος καλά, μας επισημαίνει ότι χρειάζεται σίγουρο αρκετό διάβασμα, επαναλήψεις, αλλά και διαλείμματα και ξεκούραση, καθώς «πρέπει να αφιερώνουμε και λίγο χρόνο στον εαυτό μας, ώστε να μαζεύουμε ενέργεια για την συνέχεια».

Σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν εκεί που ήθελαν, τους συστήνει, εάν τελικά το επιθυμούν πολύ, να ξαναπροσπαθήσουν, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μπορεί να επιλέξει κάποιος, καθώς η επιτυχία στις Πανελλήνιες, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός.

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΠΙΤΤΑΡΑ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η Μαριέττα Πιτταρά, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου, της Θετικής Κατεύθυνσης συγκέντρωσε 15.970 μόρια (μαζί με το σχέδιο) και πέρασε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Χανίων. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή, γιατί έχει ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο Τμήμα και ότι έχει την δυνατότητα να κάνει και εξίσου καλά μεταπτυχιακά.

Για τα φετινά θέματα των εξετάσεων, μας λέει ότι υπήρχαν και εύκολα αλλά και δύσκολα μαθήματα, με την Φυσική να είναι το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο.

Μας λέει ότι η βοήθεια του φροντιστηρίου ήταν καταλυτική στο να γράψει καλά, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να τα καταφέρει κάποιος χωρίς το φροντιστήριο.

Η Μαριέττα είχε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, καθώς έπρεπε να κάνει και μαθήματα στο Σχέδιο που έδινε και γι’ αυτό όποτε έβρισκε ευκαιρία προσπαθούσε να κοιμάται, για να ξεκουράζεται, πριν ριχτεί πάλι στην μάχη του διαβάσματος.

Για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, μας λέει ότι δεν αρκεί το πολύ διάβασμα, αλλά πρέπει να έχει σωστό προγραμματισμό και να θέτει από την αρχή τον στόχο που θέλει να πετύχει.

Για όσους δεν τα κατάφεραν στις Πανελλαδικές, τους συμβουλεύει να κοιτάξουν και άλλες επιλογές που υπάρχουν ή να ξαναδώσουν εξετάσεις και ίσως την επόμενη φορά να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΛΟΤΙΝΗΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ…

Ο Θοδωρής Καλοτίνης, μαθητής του Λυκείου Ζηπαρίου της Θετικής Κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 15.900 μόρια και κατάφερε και μπήκε στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών.

Είναι απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς ήταν η πρώτη του επιλογή και επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί δεν είναι κορεσμένο στην Κω και του αφήνει περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, μας λέει ότι δεν ήταν ούτε δύσκολα, ούτε και εύκολα, καθώς υπήρχαν μαθήματα που μπορούσες να γράψεις καλά και άλλα όχι, γιατί ήταν πολύ δύσκολα. Το μάθημα που τον δυσκόλεψε εκείνον περισσότερο, ήταν η Χημεία, γιατί ήθελε πολύ χρόνο για να απαντήσεις στα θέματα.

Το φροντιστήριο που πήγαινε τον βοήθησε πολύ και πιστεύει ότι, πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να γράψει καλά χωρίς φροντιστήριο.

Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχε, συνήθιζε να παίζει μουσική (μπουζούκι) και να ξεκουράζεται για να γεμίζει τις μπαταρίες του.

Βασικό συστατικό για να γράψει κάποιος καλά και να πετύχει στις εξετάσεις, είναι να μην έχει άγχος, όπως μας λέει, γιατί όσο καλά προετοιμασμένος και αν είσαι, εάν αγχωθείς, τότε θα «μπλοκαριστείς» και ακόμα και αν ξέρεις τις απαντήσεις, δεν θα μπορέσεις να τις μεταφέρεις στο γραπτό.

Τονίζει ότι οι Πανελλήνιες είναι μία διαδικασία επίπονη, καθώς στερείσαι πολλά, όμως εάν κάποιος δεν πέρασε στη Σχολή που ήθελε και αποτελεί όνειρο για εκείνον, τότε να ξαναπροσπαθήσει και σίγουρα με την εμπειρία που απέκτησε φέτος, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει.


ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Τσαμπίκα Σοφιανού, μαθήτρια του 1ου Λυκείου, κατεύθυνση Οικονομικά, συγκέντρωσε 14.820 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, γιατί ήταν από τις πρώτες της επιλογές, καθώς της άρεσαν πολύ τα μαθήματα που γίνονται εκεί, ενώ στην απόφασή της έπαιξε ρόλο και η επαγγελματική αποκατάσταση που θα έχει, αποφοιτώντας από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Τα φετινά θέματα των Εξετάσεων, θεωρεί ότι ήταν λίγο πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο όσοι ήταν καλά προετοιμασμένοι, μπορούσαν να γράψουν καλά.

Πιστεύει πως είναι δύσκολο να γράψει κάποιος καλά χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, που για εκείνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίδοσή της.

Ελεύθερο χρόνο δεν είχε αρκετό, ωστόσο έβρισκε κάποιες ώρες για να πηγαίνει βόλτα με τις φίλες της και να ξεκουράζει το μυαλό της, ώστε να παίρνει δύναμη για την συνέχεια.

Ως μυστικά της επιτυχίας, για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, θεωρεί ότι είναι το συστηματικό διάβασμα και ο σωστός προγραμματισμός, καθώς δεν αρκεί μόνο να διαβάζεις πολλές ώρες, αλλά και να ξέρεις το πώς θα διαβάσεις. Συστήνει στους νέους υποψήφιους να μην έχουν άγχος, γιατί μπορεί να τους καταστρέψει και να πάει άδικα όλη η προσπάθεια που έκαναν, ενώ στους μαθητές που δεν κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που ήθελαν, τους συμβουλεύει να ξαναπροσπαθήσουν του χρόνου, όπου θα έχουν καλύτερες πιθανότητες λόγω της φετινής εμπειρίας τους ή να κοιτάξουν και εναλλακτικές προτάσεις, καθώς οι Πανελλήνιες δεν αποτελούν μονόδρομο.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ