Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

20/08/2023
1198 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την “δοκιμασία” των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα μυστικά της επιτυχίας τους, αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.

* Να σημειωθεί ότι η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, είναι και φέτος  ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας,  δεν επιτρέπεται σε κανένα Φορέα, να δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει η πιθανότητα, να μην μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή, με μαθητές που έχουν αντίστοιχα καλές επιδόσεις.

Εάν γνωρίζετε κάποιο συγγενή ή φίλο, που πέτυχε τους στόχους του (όποιοι και αν είναι αυτοί) στις Πανελλήνιες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδας μας, στα τηλέφωνα 22420-23372 & 6948890996, ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΤΣΗ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕIΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η Δέσποινα Κώτση, μαθήτρια του Ιπποκρατείου Λυκείου, κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 18.625 μόρια και πέτυχε την εισαγωγής της στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ιδιαίτερα χαρούμενη, καθώς αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή της να επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή, εκτός από το γεγονός ότι σπουδάζει το ίδιο και ο αδερφός της, έπαιξε το ότι ήθελα να έχει μία σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και να είναι ανεξάρτητη, ενώ τις άρεσαν και τα μαθήματα, που ειδικά στο πρώτο έτος, μοιάζουν με αυτά της Νομικής.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, θεωρεί ότι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, ωστόσο χρειάζονταν τον χρόνο τους, καθώς ήταν απαιτητικά, ιδιαίτερα τα Αρχαία.

Πιστεύει ότι χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, δεν θα είχε καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, τονίζοντας ότι η διδασκαλία στο σχολείο, δεν αρκεί για να γράψει κάποιος αρκετά καλά.

Η Δέσποινα δεν είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο και φρόντιζε να ξεκουράζει το μυαλό της, κυρίως μέσω της γυμναστικής που έκανε, για να ετοιμαστεί παράλληλα, για τα αθλήματα που απαιτούσε η Σχολή.

Για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, μας λέει, ότι χρειάζεται πειθαρχία, υπομονή και επιμονή και να έχει βάσεις, από όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Στα παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους, τους προτρέπει να ξαναπροσπαθήσουν, να μην τα παρατήσουν και να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο τον στόχο τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΩΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΕΝΑ

Ο Ελευθέριος Ζώης, μαθητής του Ιπποκρατείου Λυκείου, συγκέντρωσε 16.700 μόρια και μπήκε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν η πρώτη του επιλογή, γιατί έχει ενδιαφέροντα μαθήματα, αλλά και γιατί σου εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική σου αποκατάσταση.

Τα φετινά θέματα, θεωρεί ότι ήταν σχετικά εύκολα για κάποιον που είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, με τα Οικονομικά, να είναι το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερα.

Το φροντιστήριο τον βοήθησε αρκετά στο να πετύχει τον στόχο του και θεωρεί ότι εάν κάποιος δεν πηγαίνει φροντιστήριο, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να γράψει καλά. 

Στον ελεύθερό του χρόνο, συνήθιζε να κάνει το αγαπημένο του χόμπι, δηλαδή το μπάσκετ, καθώς πήγαινε στις προπονήσεις του Έσπερου, ενώ έβγαινε και για βόλτες με τους φίλους, για να “καθαρίζει” το μυαλό του.

Ως μυστικά της επιτυχίας, για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, θεωρεί ότι δεν πρέπει να αφήνει κενά στις τάξεις του Λυκείου, να ακολουθεί ένα σωστό προγραμματισμό και να διαβάζει με σύστημα, ώστε να μην ξοδεύει άδικα τον χρόνο του.

Για όσους δεν τα κατάφεραν, τους συμβουλεύει να μην το βάλουν κάτω και να ξαναπροσπαθήσουν.

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

Η Άννα Μαρία Καλαμπάκα, μαθήτρια του Ιπποκρατείου Λυκείου της Θετικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε 15.500 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη).

Είναι πολύ χαρούμενη, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή, γιατί ήθελε να περάσει Κοζάνη, καθώς έχει συγγενείς εκεί, ενώ σε συζητήσεις που είχε και με τους καθηγητές της, πριν συμπληρώσει το μηχανογραφικό, αποφάσισε τελικά να δηλώσει το συγκεκριμένο τμήμα, που έχει πολλές διεξόδους για μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση.

Η Χημεία και η Φυσική ήταν τα μαθήματα που την δυσκόλεψαν περισσότερο στις Πανελλήνιες, ενώ θεωρεί καταλυτική την βοήθεια του φροντιστηρίου, καθώς όπως μας λέει έπεσαν θέματα, που δεν διδάχθηκαν στο σχολείο.

Στον ελεύθερό της χρόνο, συνήθιζε να πηγαίνει προπονήσεις tae kwo do, τις οποίος όμως σταμάτησε λίγο πριν τις εξετάσεις για να αφιερωθεί στον στόχο της.

Το πιο σημαντικό όπως μας λέει στις εξετάσεις, είναι να μην έχεις άγχος. Εκείνη είχε αρκετό και όπως τονίζει, παρόλο που γνώριζε τις απαντήσεις στα θέματα, λόγω άγχους έχασε αρκετό χρόνο, ενώ υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν αποτυπώνουν δυστυχώς, την προσπάθεια του μαθητή, όλη την χρονιά, καθώς όπως είπε, το άγχος μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤA ONEΙΡΑ ΜΑΣ

Η Μαρία Ηλιοπούλου, μαθήτρια του Ιπποκρατείου Λυκείου της Θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 14.025 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Όπως μας λέει η ίδια, δικαιώθηκαν οι κόποι της και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για την επιτυχία της. Η Μαρία έδωσε και πέρυσι εξετάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσεις το Τμήμα που ήθελε. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε το όνειρό της, φτάνοντας στη δικαίωση όπως μας λέει. «Πρέπει- είπε- να κυνηγάμε τους στόχους και τα όνειρά μας μέχρι τέλος. Για ένα όνειρο ζούμε, γιατί να μην το πραγματοποιήσουμε;».

Το φροντιστήριο όπως, μας λέει, την βοήθησε αρκετά, καθώς τις έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να διαβάζει και να μπει σε έναν σωστό προγραμματισμό.

Τα φετινά θέματα, θεωρεί ότι ήταν βατά, για όσους είχαν προετοιμαστεί καλά.

Στον ελεύθερό της χρόνο, που φέτος ήταν περισσότερος, καθώς δεν πήγαινε σχολείο, συνήθιζε να κάνει βόλτες με το ποδήλατο και να ξεκουράζεται λίγο, πριν ριχτεί πάλι στο διάβασμα.

Προτρέπει στους μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες, να κάνουν σωστό προγραμματισμό, να βρίσκουν χρόνο να ξεκουράζονται, ενώ σε όσους δεν κατάφεραν φέτος να πετύχουν τον στόχο τους, τους λέει να πάρουν ως παράδειγμα εκείνη, που πέρυσι, δεν τα κατέφερε, ωστόσο φέτος, τα κατάφερε και έτσι δεν άφησε ανεκπλήρωτο το όνειρό της…


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
A.Δ.
A.Δ. 20/08 - 10:03
Μπράβο
στα παιδιά!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ