Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

31/05/2022
49 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την Κω επισκέπτονται 17 φοιτητές κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων προκειμένου να γνωρίσουν το νησί, την γενέτειρα του Ιπποκράτη και να επισκεφτούν ένα από τα ιερότερα ιερά του Ασκληπιείου. Η Εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα του CollegeYearinAthens, γίνεται με πρωτοβουλία των καθηγητών Στέφανου Τ. Γερουλάνου και Νικολάου Παπαντωνίου.
Το μάθημα επικεντρώνεται στην αρχαία ελληνική εμπειρία της υγείας και της θεραπείας από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική εποχή όπως, παρουσιάζεται σε μια σειρά βασικών κειμένων και αρχαιολογικών ευρημάτων. Σκοπός είναι η κατανόηση τόσο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, όσο και της λατρείας του Ασκληπιείου.
Το μάθημα αυτό του CollegeYearinAthens, διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος στην Κω και το διδάσκει η Dr. CynthiaPatterson, Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαίων Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Emoryστην Άτλαντα (Η.Π.Α.).
Ο Δρ. Στέφανος Γερουλάνος θα δώσει μια σειρά σημαντικών διαλέξεων.
ΤοCollegeYearinAthens (CYA) είναιέναςεκπαιδευτικός οργανισμός που εδώ και 60 χρόνια προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα, κυρίως στις κλαδικές σπουδές, σε τριτοετείς φοιτητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών σπουδών και των διαφόρων περιοχών της χώρας μας.


Εκ του Δ.Σ. του ΔΙΙΚ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ