Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αν. Μεταξάς: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, όσον αφορά κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Κ.Υ. Αντιμάχειας

15/04/2022
375 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Την θέση του ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Κέντρου Υγείας Αντιμάχεας, εξέφρασε ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιμάχειας κ. Αναστάσιος Μεταξάς, στην σύσκεψη που έγινε στο διαπαραταξιακό όργανο του Δήμου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των δομών υγείας του Νησιού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεταξάς, ανέφερε:

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι η θέση μου, αλλά και η θέση όλων μας, πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, όσον αφορά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Ενός Κέντρου Υγείας, που εδώ και περίπου 7 χρόνια λειτουργεί κυρίως χάρη στην στήριξη των εθελοντών και των δωρητών. Παραλάβαμε ένα κτίριο ακατάλληλο για λειτουργία ως υγειονομική δομή και με την στήριξη εκατοντάδων εθελοντών και δωρητών το μετατρέψαμε σε ένα στολίδι, προσφέροντας ταυτόχρονα και τεράστιο υγειονομικό έργο, παρά την υποστελέχωσή του, ακόμα και στον εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά και στην διενέργεια των rapid tests.

Οι σκέψεις για ιδιωτικοποίησή του, αποτελεί ασέβεια, τόσο απέναντι σε αυτούς τους εθελοντές - δωρητές, που με τόσο κόπο αλλά και χρήμα κατάφεραν αυτό το θαύμα, αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες, που από το υστέρημά τους, κτίστηκε αυτό το κτίριο, ώστε τώρα να το “χαρίσουμε” ουσιαστικά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν μπορώ να καταλάβω, πως ενώ άλλα νησιά, όπως η Χίος και η Σάμος, με μικρότερες ανάγκες, κυρίως την τουριστική περίοδο, να έχουν στελεχωμένα Κέντρα Υγείας με δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας και εμείς εδώ να ανεχόμαστε αυτή την διαχρονική υποβάθμιση των δομών υγείας.

Η μόνη αξιοποίηση που έχουμε δει να γίνεται στο Κέντρο Υγείας, είναι δυστυχώς, η μετατροπή του σε αποθήκη, για τις ανάγκες αποφόρτισης του Νοσοκομείου μας. Τόσα χρόνια, απαξιώνεται ο σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα: Ακτινολογικό, Μικροβιολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Καρδιολογικό, Οδοντιατρικό, Γυναικολογικό, Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας κ.α. προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην περιοχή, η οποία έχει τεράστιες ανάγκες και με την ταυτόχρονη παρουσία ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αντιμάχειας, θα πετυχαίναμε μία σημαντική θωράκιση της περιοχής του «Τριγώνου» και όχι μόνο.

Πρέπει λοιπόν, όλοι μαζί, πολίτες και φορείς, να παλέψουμε για να διεκδικήσουμε, να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας, αλλά και η δημιουργία Οργανισμού του, ώστε να προχωρήσει η στελέχωσή του.

Θεωρώ, ότι ο Δήμος, πρέπει να είναι μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια και να διαφυλάξει, αλλά και να υπερασπίσει με κάθε τρόπο, τα συμφέροντα των δημοτών του.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Α
Α 16/04 - 00:14
Ξυπνήστε
Θα μπορούσε λειτουργώντας εξολοκλήρου το ΚΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ να αποφορτίσει το Νοσοκομείο που δέχεται όλα τα περιστατικά του νησιού. Αντί αυτού τι κάνουμε ; πολεμάμε ενάντια σαυτο που θα μας ωφελήσει !!!! Μεγάλη ντροπή και πιο μεγάλη ντροπή είναι που το νοσοκομείο εχει αυτή την εμφάνιση και με ότι εχει παλεύει, ενω το ΚΥ που είναι χώρος απίστευτος δεν το βοηθάμε , τελικά έχουμε αποφασίσει τι θελουμε ;
Πολίτης
Πολίτης 15/04 - 21:55
Κέντρο υγείας
Ολα αυτά που αναφέρετε πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Είναι απαραδεκτο να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε ένα τέτοιο κτήριο. Πολύ κρίμα για ολα αυτά που οι κάθε πολιτικοί που επισκέπτονται το νησι μας υπόσχονται οτι θα πράξουν καταλλήλως χαϊδεύοντας μας τα αυτιά και τελικά μόνο αυτό δεν κάνουν, καθώς με την επιστροφή στον τόπο τους έχουν ξεχάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια για αυτό το θέμα. Παρόλα αυτά το κέντρο υγείας πρέπει να παραμείνει δημόσιο και για κανέναν λόγο να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/04 - 21:51
ΚΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ
Για το γεγονός ότι ο γιατρός προσπαθεί το ΚΥ να είναι ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, θα πρέπει να του πούμε Όχι μόνο συγχαρητήρια αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί φροντίζει για τη δική μας υγεία. Να είμαστε λοιπόν με τη δική του πλευρά και όχι απέναντι του! Τις δημόσιες δομές σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τις αναλάβουν ιδιώτες για προσωπικό όφελος γιατί το σημαντικότερο δικαίωμα μας είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
ΟΥΚ
ΟΥΚ 15/04 - 11:51
Κ.Υ
ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΕΙΣΑΙ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ