Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Aναγνώστης: Κατασκευή τελεφερίκ στη Ζιά

19/05/2024
1499 Εμφανίσεις
15 Σχόλια

Επαναφέρω την πρόταση του ΠΑΠΑ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ από το Ζιπάρι ,για την εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης Τελεφερίκ  Ζιπάρι-Ζια.

Ήδη ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει προβεί στον διαγωνισμό κατασκευής Τελεφερίκ με χρηματοδότηση μεσω ΕΣΠΑ.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας»

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Μονεμβάσιας.

Η αρχική εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 5,76 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 4,65 εκατ. ευρώ).Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου 2024.Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ.

Τα οφέλη για το νησί μας τεράστια. Αναβάθμιση της περιοχής της Ζιας με ευκολότερη πρόσβαση για τους τουρίστες. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την λειτουργία και συντήρηση του τελεφερίκ (από τη λειτουργία του έργου διασφαλίζονται θέσεις εργασίας όπως, προσωπικό εξυπηρέτησης επιβατών, θέσεις φύλαξης των χώρων, καθαριότητας των χώρων, υποστήριξης από ομάδα συντηρητών των κτιριακών και των ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων, που εργάζονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.) Εξασφαλίζεται  η πρόσβαση εμποδιζομένων ατόμων, καθώς και ατόμων με κινητικές δυσκολίες  και η ταχύτερη προσέγγιση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών όπως τροχαίο ,πυρκαγιά κλπ. Απαιτούνται και συμπληρωματικές μελέτες  διαμόρφωσης δικτύου διαδρομών περιήγησης στην ΖΙΑ και για το οδικό δίκτυο, φωτισμός κλπ. 

Από το 2000 μέχρι το 2024 δεν έχει γίνει αναπτυξιακό έργο στο νησί με ευθύνη των δημοτικών αρχών που ασχολούνται με έργα βιτρίνας παρτέρια κλπ. Το νησί χρειάζεται αναπτυξιακά έργα όπως Τελεφερίκ, Επέκταση Μαρίνας, Μόλο για Κρουαζιερόπλοια ,Εμπορικό λιμάνι .


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 15
Νίσυριος
Νίσυριος 20/05 - 18:57
Γιατί
Όλο αηδίες γράφετε μερικοί. Το πάρκινγκ θσ γινόταν κοντά στην κεφαλοβρυση σε οικόπεδο ιδιωτικό. Επίσης τα 5 λεπτά με το τελεφερικ δεν είναι 10 με τα πόδια γιατί το έργο θα καρασκευαζοταν στην κορυφή του βουνού. 1 ώρα θα ήταν με τα πόδια. Επίσης αυτοκινητοδρομος δεν υπάρχει γιατί αν κατασκευαζοταν θα έπρεπε να κοπούν εκατοντάδες δένδρα.Ξυπνήστε πάντα κακοί θα μείνετε. Έτσι είχατε φαγωθεί με τον καλυμνιο που είχε στα θερμά το ταβερνάκι και τώρα που καταφέρατε και τκν διώξατε τα θερμά είναι σκουπιδιάρικο.Το ηφαίστειο που έχουμε στη Νίσυρο έδινε την ευκαιρία να ωφεληθείτε από τα θερμά νερά σε ένα καλοδιατηρημενο περιβάλλον που εσείς ζηλεψατε και καταστρέψετε.Όταν σας τα λένε αυτοί που λέτε προμαζεματα έχουν δίκιο. Πολύ κακία έχετε χωρίς λόγο.
Χ. Ελένη
Χ. Ελένη 20/05 - 07:24
Ζια
Μπραβο σε εκείνον τον παπά που είχε το όραμα όπως μας είχε πει κάποτε. Μπραβο στην αρχιτεκτονισα που το υλοποίησε καταφερνοντας να πάρει όλες τις νόμιμες εγκρίσεις από τις κρατικές υπηρεσίες και ειδικά από την αρχαιολογία που οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι για το νησί μας . Μπραβο σε όσους πίστεψαν σε αυτό πάρα τις αντιξοοτητες και τα πίσω λόγια που ακούγονταν. Μια κακία την έχουμε στο νησί μας και η ζήλια ειναι τεράστια. Ένας παπάς από την Κρήτη προσπαθεί να καλυτερεύει το νησί. Αν δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες ρωτήστε τον ίδιο και όχι να γράφετε ότι σας έρθει. Το έργο αν θα γινόταν θα είχε βγει το νησί μας πρώτο στην Ελλάδα. Η μελέτη είχε γίνει με μεγάλη ακρίβεια και απ ότι μας είχαν πει δεν διορθώθηκε στο ελάχιστο.. Όταν είχαμε γνωρίσει τον αντιπρόσωπο του τελεφερίκ που είχε έρθει στο νησί μας είχε πει πως ο γενικός διευθυντής του τελεφερίκ στην Ευρώπη τότε είχε δώσει συγχαρητήρια στην κυρία για την μελέτη που έκανε μόνη της χωρίς να χρειαστεί ένα μεγάλο αρχιτεκτονικο γραφείο. Αλλά εσείς δεν θέλετε να δείτε κάποιον άλλο να πηγαίνει μπροστά και ειδικά έναν παπα που προσπαθεί να βγάλει από τη μίζερη νοοτροπία το νησί μας . Ο τουρισμός δεν είναι μόνο η κάλτσα με τα σανδάλια που σουλατσαρει στα ξενοδοχεία είναι και η ιστορία μας , ο Ιπποκράτης.
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 20/05 - 05:57
⛔️
ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ, ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΙΑ .-
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 22:32
Ράσα
Μακριά από δουλειές με ράσα
19/05 - 22:25
Just saying
The danger of fire would become 100 times greater than it already is. Kos does not have the equipment or fire department to handle this. Waiting for planes to arrive from rodos? Money before everything! Teleferik no, hospital with doctors yes. When?
ΚΝ
ΚΝ 19/05 - 21:41
Ασφάλεια?
Ας υποθέσουμε γίνεται το τελεφερίκ. Τέλεια. Πληρώνουμε 5€ το άτομο να κάνουμε σε 20 λεπτά αυτό που θα κάναμε σε 10, δωρεάν. Ωραία. Μετά θα είμαστε σε ένα χωριό με μόνο τρόπο να φύγουμε το τελεφερίκ, εμείς και άλλοι 500, με δύο καμπίνες που χρειάζονται 10 λεπτά για κάθε 20αδα στην καλύτερη. Άψογα. Πυρκαγιά- πως φεύγουμε? Διακοπή ηλεκτροδότησης (η κάθε παύση λειτουργίας) -πως φεύγουμε? Δεν είναι καν μια εύκολη λύση στο κυκλοφοριακό. Λύση είναι να κλείσει το πάρκινγκ της φαντασίας στα πούλμαν, να μην περνάνε πούλμαν μέσα στη Ζιά, και γενικά να σταματήσει αυτό το χάος με τα πούλμαν και να μπει μόνιμη παρουσία δημοτικής αστυνόμευσης ή τροχαία και να πέφτουν τα πρόστιμα βροχή, τότε το κυκλοφοριακό θα φτιάξει.
Κωστας
Κωστας 19/05 - 19:48
Κ
Φτιάξτε πρώτα το νοσοκομείο και μετά βλέπετε για το τελεφερίκ τρομάρα σας!!????????
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 19:41
Ρεαλιστικό.
Πάρκινγκ Λαγούδι η Αγία Ευαγγελίστρια! Και τελεφερίκ γειά Ζιά! Ρεαλιστικό!Τα έξοδα θα αποσβεστουν πολύ σύντομα!!! Αλλά αλλά αλλά!Μόνον ιδιωτικη εταιρία!Διότι εάν περιμένουμε από το Δημόσιο!??Καηκαμε και πάλι!!?
ΒΠ
ΒΠ 19/05 - 18:11
Ζια
Συμφωνώ και εγώ ..είναι μια πολύ καλή ιδέα ...
Πολίτης Δωδεκανήσου
Πολίτης Δωδεκανήσου 19/05 - 18:01
Πάρκο
Μην γράφετε ανακρίβειες. Η πρόταση δεν ήταν να γίνει τελεφερίκ αλλά ένα θεματικό πάρκο για το οποίο είχε κάνει μελέτη μια μηχανικός από την Αθήνα ή οποια τα τελευταία χρόνια μένει στο νησί. Η μηχανικός όταν είχαμε ρωτήσει, παρουσία του πατερ Κουταντου μας είχε ενημερώσει πως το έργο ήταν το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΩ και το τελεφερίκ το βοηθητικό μέσο με το οποίο θα ανέβαιναν από την περιοχή της Κεφαλοβρυσης στην κορυφή του βουνού εκεί όπου θα βρίσκεται το πάρκο. Είχαν πάρει τότε έγκριση από όλα τα υπουργεία, από την δασική υπηρεσία Ρόδου και από την Αρχαιολογία. Το τελεφερίκ θα κατασκευαζοταν για να μην κοπούν δένδρα και να καταστρέψουν δάσος. Τις κολώνες του τελεφερικ θα της τοποθετούσαν σε κενά δάσους τα οποία θα ήταν και αντιπυρικές ζωνες. Το έργο όπως μας είχε πει η Αρχιτεκτων μηχανικός θα αποτελείτο από το πάρκο το οποίο θα είχε οικολογικό και θεματικό τμήμα, από ένα είδος καφετέριας που θα είχε και τμήμα αναγνωστήριου , από κιόσκια με κιάλια για να παρατηρούν από την κορυφή του βουνού τα νησιά και από ένα θεατράκι στο οποίο θα γινόταν ξενάγηση των τουριστών για το νησί και την ιστορία αυτού. Σίγουρα βρίσκεται στην περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ γι αυτό και χρειάστηκαν τοσες εγκρίσεις. Όταν είχε κάνει παρουσίαση ή αρχιτεκτων η οποία έχει κάνει και την μακέτα του έργου από ότι γνωρίζω είχε πει πως το έργο χαρακτηριστηκε ως έργο τουριστικής υποδομής κατηγορίας 2ας . Και το νησί θα αναβαθμιστεί και θέσεις εργασίας θα υπάρξουν και το Νατουρα δεν θα επηρεαστεί. Αυτό μπορεί να σας το διαβεβαιώσει και το δασαρχείο και η αρχαιολογία . Όποιος είχε παρευρεθεί στην άτυπη παρουσιαση γνωρίζει και την Αρχιτεκτονισα και το έργο και την μακέτα την οποία κατασκεύασε μόνη της για να υλοποιήσει την ιδέα που είχε εκείνος ο παπάς που θέλησε να αναβαθμίσει το νησί . Εκείνη την ιδέα και το όραμα το οποίο εσείς τώρα κατακρίνετε
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 19/05 - 17:54
😳
ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 16:26
Ότι θυμάστε χαίρεστε
Το νησί δεν έχει ήδη επαρκείς βασικές υποδομές για να υποστηρίξει τον υπάρχοντα τουρισμό. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούν κονδύλια ΕΣΠΑ. Συν τοις άλλοις η Ζιά έχει τρομερό θέμα με την ανεξέλεγκτη τουριστική κίνηση που την πνίγει ήδη από τώρα και δεν έχει καν μπει ο Ιούνιος. Δεν θα επεκταθω στην οικολογική καταστροφή που ένα τέτοιο έργο θα φέρει σε μια προστατευμένη ζώνη Natura 2000 η οποία είναι ήδη υπό τρομερή πίεση. Μην γεμίζετε τα μυαλά του κόσμου με μπούρδες.
Γιώργος
Γιώργος 19/05 - 15:54
Έλεος
Αφήστε επιτέλους και κάτι όπως είναι παντού να βάζετε τα χέρι σάς!! βρήκατε μία καραμέλα με θέσεις εργασίας παντού ζητάνε άτομα για δουλειά και γενικά το νησί έχει άλλα θέματα πιο σοβαρά που πρέπει να λύσει !!! Ας βρεθεί μία λύση σχετικά με το εάν πάρει φωτιά επάνω στην Ζιά που δεν θα ξέρουμε πως θα σωθεί ο κόσμος κ αφήστε τα τελεφερίκ ΈΛΕΟΣ όλα τα έχουμε λυμένα το τελεφερίκ μας μάρανε
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/05 - 15:28
Μιζες
Πόλυ ωραία είναι όλα αυτά τα αναπτυξιακά να δούνε λίγο τις μίζες πως θα πάρουνε και θα γίνουν ατε καλορίζικα
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ 19/05 - 14:16
👍
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ