Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε Ρόδο και Κω

02/02/2023
255 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Τη διακήρυξη για τη διενέργεια Δημόσιου Ανοιχτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων (μισθωτών), σε 59 αναψυκτήρια και εστιατόρια, σε επιλεγμένους Αρχαιολογικούς Χώρους, Μνημεία και Μουσεία, δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ). Με τη θετική έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που σε αυτή την έκταση επιχειρείται για πρώτη φορά από συστάσεως του π.ΤΑΠ, ο αριθμός των αναψυκτηρίων, ανέρχεται συνολικά σε 75.

Στη δημοσίευση γίνεται πλήρης αναφορά για το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Κάστρο της Κρητηνίας, την Ακρόπολη της Ρόδου και τον αρχαιολογικό χώρο  της Αντιμάχειας στην Κω .

Στους σχετικούς φακέλους που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού περιλαμβάνται και οι τιμές που αφορούν τους διαγωνισμούς ανά αρχαιολογικό χώρο.

Παράλληλα, με τον διαγωνισμό προβλέπεται να εγκατασταθούν 38 αυτόματοι πωλητές νερού–αναψυκτικών, στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και σε κάποιους χώρους, που δεν διαθέτουν αναψυκτήριο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της οικονομίας των εμπειριών. Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε νερό. Το ΥΠΠΟΑ και ο ΟΔΑΠ δουλέψαν μεθοδικά και συστηματικά, ώστε ο Οργανισμός να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή του δυναμική, εφαρμόζοντας σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών του, προς τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι η προβολή και  η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας με την ανάδειξη   της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής, αποτελώντας ένα σημαντικό  αναπτυξιακό  πόρο  για τις τοπικές κοινωνίες»

Η Πρόεδρος του ΟΔΑΠ Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου δήλωσε ότι «Είναι βέβαιο ότι ο Ανοικτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για τα αναψυκτήρια του ΟΔΑΠ, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα εγχειρήματα του Οργανισμού. Στόχος του ΟΔΑΠ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την προσέλκυση αξιόλογων οικονομικών φορέων, που θέλουν να επενδύσουν στην ευπρόσωπη και ομαλή λειτουργία των αναψυκτηρίων, για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση   των επισκεπτών των Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της χώρας. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρει η παρουσίαση και η  προβολή των τοπικών γεύσεων κάθε περιοχής, σημαντικό τμήμα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και  η αύξηση των εσόδων του Οργανισμού».

Το Β’ Πρόγραμμα Αξιοποίησης Αναψυκτηρίων εγκρίθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΚΑΣ. Η εκμίσθωση από αναδόχους αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των  αναψυκτηρίων και εστιατορίων, καθώς και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των επισκεπτών των Αρχαιολογικών Χώρων,  Μνημείων και Μουσείων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προβολής τους και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Ο Διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 59 αναψυκτηρίων υποδιαιρείται γεωγραφικά σε τρεις (3) ομάδες. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έξι (6) έτη, με δυνατότητα παράτασης για χρονικό διάστημα κατά ανώτατο όριο έξι (6) επιπλέον ετών. Ως κριτήριο ανάθεσης ορίζεται αποκλειστικά η τιμή και, συγκεκριμένα, η υψηλότερη ετήσια τιμή του προσφερόμενου μισθώματος συνολικά ανά ομάδα.

Το πλήρες σώμα της διακήρυξης έχει δημοσιευτεί στη σελίδα του Οργανισμού, www.odap.gr


skyrodos.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
πολίτης
πολίτης 03/02 - 16:54
να ξυπνήσει η δημοτική αρχή
να εκμεταλευτουν οι ίδιοι οι δήμοι τους αρχαιολογικους κ πολιτιστικους χώρους(βλ καστρο αντιμαχεια πλακα).. φροντίστε τους καθαριστε τους.. ένα μικρό αντίτιμο για εισιτήριο κ ένα αναψυκτήριο με δύο ανθρώπους σωστούς.. το καλοκαίρι τόσος κόσμος περνάει.. γινόμαστε ρεζίλι να δείξουμε λίγο ενδιαφέρον. στο εξωτερικό σε ότι αρχαιολογικό κπολιτιστικό χώρο πας θα πληρώσεις..εμείς είμαστε οι large με τους τουρίστες..

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ