Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αναβλήθηκαν όλες οι δίκες ενώπιον Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου

06/02/2024
98 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το αυστηρό πλαίσιο που έθεσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και υιοθέτησε μέχρι την 12η Φεβρουαρίου 2024 ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου κατέστησε, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» ανέφικτη χθες την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου και των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων Κω και Ρόδου.

Αναβλήθηκαν αορίστως:

-Η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για την δολοφονία του 75χρονου πατέρα του Γιώργου Καριώτη τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαιωνική Πόλη τον Ευάγγελο Κουλιανό του Σπύρου, 40 ετών.

-Η εκδίκαση ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης Φλώρας Καζέλλη του Παναγιώτη στην οικία της στις Καλυθιές, από την 45χρονη οικιακή της βοηθό Φ. Φ. του Σ., κάτοικο Καλυθιών. Η προσωρινή κράτηση της τελευταίας έχει παραταθεί μέχρι την 21η Μαΐου 2024.

-Η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου έναν 41χρονο φορέα του ΑΙDS.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα πως ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε ενημέρωσε την πρώην σύντροφό του.

-Η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου και όχι της Κω, όπως αρχικώς είχε προσδιοριστεί και αναβληθεί, της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 65χρονο γυναικολόγο – μαιευτήρα που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.

-Σε ό,τι αφορά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, αναβλήθηκαν:

-Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Σ. Σ. του Φ. 46 ετών, κάτοικο Εμπωνας, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του Ι. Μ. του Β. 43 ετών, έγγαμου, κατοίκου Κρητηνίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 900 ευρώ.

Προσδιορίστηκε για την 4η Νοεμβρίου 2024.

-Η εκδίκαση υπόθεσης εκμετάλλευσης μιας ανήλικης με την συνδρομή του πατέρα της, η οποία είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, έκρινε τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα έναν 67χρονο κάτοικο Καλύμνου κι έναν 41χρονο συντοπίτη του, ενόχους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, σωματεμπορία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Στον πρώτο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ και στον δεύτερο ποινή κάθειρξης 13 ετών. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καλύμνου μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του 41χρονου, τον Αύγουστο του 2017.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε για την 4η Μαρτίου 2024. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ