Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ανδρέας Χατζημιχαήλ: Μία πρόταση στον Δήμο Κω για τον Ιπποκρατικό Όρκο

26/10/2022
151 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Το νησί μας έχει το παγκόσμιο προνόμιο της γενέτειρας του Ιπποκράτη, από το οποίο προέκυψε η μοναδική στον κόσμο, αναπαράσταση του Ιπποκρατικού Όρκου.

Με προβληματισμό διαπιστώνουμε τελευταία ότι οι διοργανωτές του όρκου, παρουσιάζουν κάθε φορά τη δική τους εκδοχή για την απαγγελία.

Παραδοσιακές Κώτικες στολές, φωτιές, χωρίς αυλητές, απαγγελίες στα νεοελληνικά, συμμετοχή παιδιών, απαγγελίες στα ξενοδοχεία και πολλά άλλα…

Δηλαδή ο κάθε διοργανωτής κάνει ότι θέλει…

Πριν 14 χρόνια, ως Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κω, εκτός των πολλών άλλων για τον Ιπποκρατικό Όρκο, συστάθηκε μία επιτροπή, η οποία κατέληξε σε μία ενιαία μορφή της τελετής, η οποία μάλιστα κινηματογραφήθηκε και αποτυπώθηκε σε ψηφιακούς δίσκους. Προτείνω στον Δήμο Κω να πράξει ανάλογα όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις. Να επικαιροποιήσει μία επιτροπή από ειδήμονες που θα προτείνει μία ενιαία μορφή της τελετής, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλης σημασίας γεγονός, που είναι ο Ιπποκρατικός Όρκος.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 31/10 - 09:17
ΠΟΙΟΤΙΚΉ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Θα έπρεπε να κληθούν άνθρωποι που γνωρίζουν, ειδικοί ο καθένας στον τομέα του και να τον "δημιουργήσουν" απ' την αρχή: Ιστορικός, σκηνοθέτης, συνθέτης μουσικής, ενδυματολόγος κ.τ.λ. και να δημιουργηθεί μια άρτια καλλιτεχνικά, ιστορικά και αισθητικά παράσταση. Υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι και στο νησί μας που έχουν ασχοληθεί με επαγγελματισμό στο παρελθόν με τον Ιπποκράτη (δείτε το ντοκυμαντερ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ (σκηνοθεσία Δημήτρης Καλλούδης, κείμενα Βασίλης Χατζηβασιλείου, μουσική Τσαμπίκος Καματερός)
Ανώνυμος
Ανώνυμος 31/10 - 09:12
ποιοτική αναβάθμιση
Είναι τόσο μεγάλης σημασίας, σχεδόν ιερό το αντικείμενο της αναπαράστασης του Ιπποκρατικού όρκου, που θα έπρεπε να προσεγγιστεί με την ανάλογη γνώση και ΣΕΒΑΣΜΟ.
χαχαχαχχα
χαχαχαχχα 30/10 - 07:58
Να βαραμε ντεφια
Να στησουμε και ενα θιασο μαζι κωμωδια που να λεει πως ηταν η Ιατρικη στην Κω και πως καταντησε το τωρινο νοσοκομειο σε νεκροτομειο
Miranta
Miranta 30/10 - 07:20
Απορια
Από ποιους ακριβώς ζητάτε σοβαρότητα;Την χειρότερη και πιο άσχετη δημοτική αρχή που πέρασε από το νησί μας;Υπομονή ,μήνες μείνανε.Θα το ξαναφτιάξουμε το νησί μας.
Αναγνώστες
Αναγνώστες 30/10 - 00:03
Κοινωνία
Η κάθε ψωνάρα αυτό αποκαλείται ηθοποιός και παριστάνει τον Ιπποκράτη για δική του προβολή. Γιατί να μην απαγγέλλεται ο όρκος κάθε φορά από διαφορετικό άτομο ώστε να μην υπάρχουν παράπονα ούτε να είναι βαρετός. Μονοπώλιο και στον όρκο;;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/10 - 21:35
το απόλυτο τσίρκο..........
το απόλυτο τσίρκο, show για τουρίστες !!!Ευτυχώς κάποιοι στην Κω λένε τα πράγματα με το όνομά τους !!!!
ΑνώνυμοςΑΛΑΒΕΡΑΣ
ΑνώνυμοςΑΛΑΒΕΡΑΣ 29/10 - 18:52
ΑΠΟΔΗΜΟΣ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ