Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση του Δήμου: Η Δύναμη Αλλαγής και οι εκφραστές της, συνεχίζουν, δυστυχώς, στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο

19/01/2024
238 Εμφανίσεις
12 Σχόλια

Η τεχνητή ένταση δεν εξυπηρετεί και δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία.

Ο εκλεκτός του κ. Κυρίτση, δημοτικός σύμβουλος πλέον κ. Κοκαλάκης, ο οποίος υπογράφει μάλιστα ως «υπεύθυνος τεκμηρίωσης» προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της δημοτικής αρχής και τεχνητή ένταση αλλά κοπιάζει μάταια.

Καταρχήν, διότι η κοινωνία μας έχει απορρίψει τις τεχνητές εντάσεις και τους εκφραστές τους αλλά και γιατί ο ίδιος πιάνεται αδιάβαστος.

Η παρακάτω αναφορά γίνεται για να γνωρίζουν την αλήθεια οι συνδημότες μας και τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Οι ειδικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι δημάρχου, όπως αναφέρονται, είναι αυτοί που ο νόμος ορίζει σε συγκεκριμένες ειδικότητες, για να υποστηρίζουν το έργο του, κάτι που ισχύει από πολλά χρόνια. 

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν, λόγω της συνεχούς μείωσης των εργαζομένων στο Δήμο και σημαντικής έλλειψης υπηρεσιακών στελεχών, αξιοποιεί τους συνεργάτες του σε θέσεις ευθύνης, προκειμένου να παράγουν αναγκαίο έργο για τον τόπο μας. 

Ξεκάθαρο παράδειγμα, το Κτηματολόγιο. Μηχανικός και δικηγόρος, ως ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταγραφή της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κω, που εκκρεμούσε 35 ολόκληρα χρόνια, εργαζόμενοι καθημερινά επί 2,5 χρόνια στο σχετικό αντικείμενο. Πέντε χιλιάδες διοικητικές πράξεις – τίτλοι ιδιοκτησίας – το παραγόμενο έργο. 

Σαφώς μπορεί να γίνει αναφορά και σε άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονας και οικονομολόγος, που συνέτασσαν και συντάσσουν πλήθος μελετών για λογαριασμό του δήμου. Αυτή είναι η λογική αξιοποίησης του ντόπιου έμψυχου δυναμικού, που ακολουθεί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Νικηταράς. 

Σε ότι αφορά στην πρόσληψη δημοσιογράφου ως ειδικού συνεργάτη, ο στόχος είναι ένας και πολύ σημαντικός. Η στήριξη της προσπάθειας για την Κω της εξωστρέφειας. 

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα, από το 2020, για επιπλέον ειδικό συνεργάτη με αυτή την ιδιότητα, με προϋπόθεση την αποδεδειγμένη εμπειρία, ως μέλος αναγνωρισμένηςπανελλήνιας επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης.

Η δημοτική αρχή υπηρετεί σταθερά, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη δύναμη, την πολιτική της εξωστρέφειας του νησιού μας.

Η Κως του 1,5 εκατομμυρίου επισκεπτών δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής στον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας. 

Οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί, που θα επικοινωνούν την Κω στα πέρατα του κόσμου, είναι στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής. 

Σε ότι αφορά στην αναφορά του κ. Κοκαλάκη σε κατακύρωση διαγωνισμού για ελαστικά (της ΔΕΥΑΚ) σε υποψήφιο με την παράταξη της δημοτικής αρχής, καλό είναι να ενσκήψει με περισσότερη προσοχή και γνώση σε αυτά που διαβάζει ή που του δίνουν να διαβάσει και να κρίνει. 

Γιατί και σε αυτή την περίπτωση, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. 

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στις δημοτικές επιχειρήσεις υφίσταται ασυμβίβαστο μόνο για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους συγγενείς τους και όχι για όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Επιπλέον, ο προμηθευτής ελαστικών στη ΔΕΥΑΚ, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Κοκαλάκης, είναι αυτός που προμηθεύει την επιχείρηση με ελαστικά από πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως διοικήσεως και δημοτικής αρχής, μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες που διεξάγουν οι υπηρεσίες της επιχείρησης. 

Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια.

Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει όλους τους δημότες με ίσους όρους και τη διαχείριση των πόρων του Δήμου με περίσκεψη και διαφάνεια.

Για αυτό κάθε προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων πέφτει στο κενό. 


Γραφείο Τύπου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 12
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 11:10
ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ...ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ...ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ....ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΎΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΑΛΕΊΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΈΨΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 19:21
Φρόνιμος.
Σιγά σιγά! Κατρακύλα ται στις αντιλήψεις τού Γιώργου τού ΛΑΚΟΥΒΑ! Προσέξτε εκεί στον Δήμο! Διότι κάθε φωνή λογικής! Την πνίγεται στην λάσπη τις ΧΑΒΟΥΖΑ σάς! Δίχως να την ακούτε διόλου!
Στο μονο που
Στο μονο που 19/01 - 18:54
πιαστηκε αδιαβαστος ο κ.Κοκκαλακης
ειναι οτι εχει δυο θειους υποψηφιους η προσληψη…..και οχι εναν!
Πω πω πω
Πω πω πω 19/01 - 18:51
τι δελτια τυπου διαβαζουμε παλι..
Το εχω ξαναγραψει…οι εχοντες την επαρση του 59% …ευτελισαν τα παντα! Βρωμισανε οι ανθρωποι…υποβιβαστηκε το ικανο και το γνησιο….ευτελιστηκε το καθαρο!Κυριαρχει το ΡΟΥΣΦΕΤΙ…κυριαρχει η ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ…κυριαρχει ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ. ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…. Πληρωμες στα μαυρα και ανασφαλιστες……και οχι μονο αυτο…χτυπατε και τηλεφωνα να σας ερθουν αλλα ατομα χωρις συμβασεις χωρις τιποτα….. Αν νομιζετε οτι ειναι τσιφλικι σας ο Δημος ειστε πολυ γελασμενοι!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 16:55
στο γραφείο τύπου, δεν έχετε μόνιμο υπάλληλο ????
στο γραφείο τύπου, δεν έχετε μόνιμο υπάλληλο αποσπασμένο από το ΔΗΡΑΣ ??? Τι θα κάνει ένας ακόμα δημοσιογράφος ??? Δεν βγαίνει η πενταετία μόνο με δελτία τύπου/ρύπου (με μίσος και εμπάθεια προς την αντιπολίτευση ) , βγαίνει με έργα που εσείς δυσκολεύεστε να ολοκληρώσετε και το ποιο απλό, γιατί στο μυαλό σας υπάρχουν άλλες σκέψεις και υπόγειες διαδρομές ...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 16:18
Πιο γελοίος πεθαίνεις
Φάτε, φάτε. Με τίποτα δεν θα χορτασετε. Α! Και όλο αυτό το κατεβατο επιβεβαιώνει απολύτως τον Κοκκαλακη.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 16:09
προς φτηνές δικαιολογίες....
σου έχω καλύτερο που θα πέσει πολύ γέλιο...να δώσουν βιογραφικά οι ειδικοί συνεργάτες και οι συγγενής αυτών για ποια είναι η σχέση τους με τον δήμαρχο. Συνεχίζεται να επιμένετε σε τακτικές που γίνονται όλο και περισσότερο αντιληπτές και έχετε το θράσος να απαντάτε κιόλας. Κάνετε λόγο για προσλήψεις....ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ? για το νοσοκομείο που έτσι και αλλιώς οι προσλήψεις ειναι αρμοδιότητα του υπουργείου υγείας βγηκατε μέχρι και στον δρόμο γιατί ξέρετε οτι αν δεν γίνει κάτι θα πειτε "μα δεν ειανι δική μας αρμοδιότητα , εμεις κάναμε οτι μπορούσαμε". Αφήστε λοιπον κύριοι τις μπαρούφες και ή μην ανόιγετε το στόμα σας ή καντε κάτι . Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΙΑ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 14:26
φτηνές δικαιολογίες....
Δήμαρχε, για να είσαι αξιόπιστος δώσε τα βιογραφικά των ειδικών συνεργατών και της Γενικής Γραμματέα στη δημοσιότητα. Ταιριάζουν με τα αντικείμενα που τους έχετε αναθέσει. Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες....Το ίδιο έπρεπε να γίνει και στην ΚΩΑΝ να δοθούν τα βιογραφικά των 3 στελεχών στη δημοσιότητα...Δυστυχώς δεν πείθεται .....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 14:06
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ
ΑΓΓΟΥΡΙΑ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 13:07
Μαζέψτε τους
Εκεί στον Δήμο,συνεχίστε τον ύπνο σας!Οι Κώοι υποφέρουν και εσείς αναίσθητοι!Όμως ο λαός λέει:"όλα εδώ πληρώνονται!"
ΑνώνυμοςΝοτις
ΑνώνυμοςΝοτις 19/01 - 12:26
Χωρίς τίτλο
Τώρα με όλο το συμπάθειο κιόλας όσους έχει γράψει αυτό το κείμενο νομίζω πως είναι Ένα παραμύθι της Χαλιμάς όταν έρχεται ο χρόνος για Εκλογές προσλαμβάνουμε ανθρώπους συμπολίτες μας φιλαράκια μας που δεν έχουνε δουλειά και το βάζουμε στο δήμο για να πληρώνονται το Γράφω με το πιο ήπιο τρόπο τον οποίο όσο μπορώ να μην αναφερθώ σε περιπτώσεις τουλάχιστον πέντε που ξέρω που και τα ζω κάθε φορά που έρχομαι στο Νησί μου Που ήδη μου λένε τις ιστορίες τους Τουλάχιστον μη μας λέτε πως προσλαμβάνεται ανθρώπους για να κάνουν έργα είναι λίγο γελοίο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 12:19
Ουστ
Ρε κοκκαλακι επί Μηνα Κιαρη ποιος έπαιρνε τα ελαστικά ? Ο Καλλέργης η όχι?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ