Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση του Δήμου Κω στους “Οικολόγους Κω” για τα ανακυκλώσιμα υλικά

24/05/2024
476 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, οργανικών ή ανακυκλώσιμων, απασχολεί το Δήμο Κω όπως και τους συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, σειρά αρνητικών δεδομένων, αστάθμητοι παράγοντες αλλά και η αβλεψία συμπολιτών μας, δεν μας επιτρέπουν να δηλώνουμε απόλυτη ικανοποίηση για το επίπεδο που έχουμε φτάσει ως τοπική κοινωνία. 

Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. 

Όμως, με αφορμή και την ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό αποκομιδής στη Ζιά, στο ίδιο απορριμματοφόρο σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων μαζί, που υπογράφεται ως «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΩ» και δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, οφείλουμε να σημειώσουμε κάτι που έχει αναφερθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, σε αντίστοιχα περιστατικά. 

Όταν στον ειδικό κάδο των υλικών προς ανακύκλωση έχουν απορριφθεί και άλλα σκουπίδια, αυτός υποχρεωτικά οδηγείται στο κοινό απορριμματοφόρο και σε αποκομιδή στο ΧΥΤΑ.

Η υποχρέωση του Δήμου μας προς το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) είναι να μεταφέρει προς διαλογή αποκλειστικά καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά. 

Κατά συνέπεια, αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι πως, έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε προσεκτικοί στον κάδο που απορρίπτουμε διάφορα υλικά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται διάφορα υλικά στους κάδους ανακυκλώσιμων, εκτός από τα ενδεδειγμένα προς ανακύκλωση, ακόμη και όταν είναι γεμάτοι οι κάδοι των κοινών απορριμμάτων.

Με την συμβολή όλων μπορούμε να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό.


Γραφείο Τύπου 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/05 - 18:11
Κοροϊδία
Μας κοροϊδεύουν όλοι, αφού προφανώς ακόμα κι αν οι πολίτες κάνουν το σωστό, δεν υπάρχουν κέντρα διαλογής, γιατί ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί. Πόσο σανο ακόμα;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/05 - 14:09
ΟΧΙ
Ανακύκλωση δεν γίνεται !!!!!!!!!!!!!!! Ούτε έκαναν στην προηγούμενη θητεία τους Το ένα ΨΕΜΑ μετά το άλλο. ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 23:29
Κριτής
Οι οικολόγοι πέρα από φωτογραφίες αποκομηδής σκουπιδιών καλό θα ήταν να κάνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση!!! Οι κάδοι μπορεί να είναι διασπαρτοι παντού αλλά το τι ρίχνουν μέσα μόνο αυτοί που τα μαζεύουν (εργαζόμενοι καθαριότητας) ξέρουν!
Χμ......
Χμ...... 24/05 - 22:09
« Δυστυχως σειρα αρνητικων δεδομενων
ασταθμητοι παραγοντες.... σεν μας επιτρεπει να δηλωνουμε απολυτη ικανοποιηση( δηλ υπαρχει ικανοποιηση αλλα οχι απολυτη)» Εμας ...ομως μας επιτρεπετε να δηλωσουμε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ....ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 21:57
Ιδιωτης
Λέει ψέματα το δελτίο τύπου. Δεν κάνουν ανακυκλωση και έχουν εντολή να μαζεύουν όλα και και να τα πηγαίνουν στο χυτα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 19:45
Ανακύκλωση
Τελικά κάνουμε ανακύκλωση ή όχι. Ας βγει κάποιος να μας πει υπεύθυνα!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 18:32
ΜΑΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ο καλός δημαρχος αφού δεν έχει που να ρίξει ευθύνες και προφανώς δεν θελει να παραδεχτεί την ανεπάρκεια του τώρα τα ρίχνει στους πολίτες. Που προφανώς έχουν μερίδιο ευθύνης όσοι πετάνε και μη ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους αλλά ασ στρέφουμε την κάμερα μόνο εκεί. Επίσης ποιος τους είπε οτι στον κάδο τον συγκεκριμένο ήταν κ μη ανακυκλώσιμα υλικά;; ο υπάλληλος του δήμου ή το είδαν και αυτοί που παραπονέθηκαν; πάμε να αποπροσανατολίσουμε για να μην φανούν τα κακώς κείμενα
Σάκης
Σάκης 24/05 - 16:33
Πολίτης
Ότι να ναι πετούν μέσα στα ανακυκλώσιμα απο κουβέρτες χόρτα ακόμη και μπάζα...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ