Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απερρίφθη η αίτηση του Δήμου Λέρου κατά της κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών

09/06/2022
100 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπ’ αρίθμ. 1285, 1286, 1287-8/2022 αναφορικά με τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε Θερμοπύλες, Λέρο και Μαλακάσα αντίστοιχα. 

Αναφορικά με τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου, απερρίφθη η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Λέρου κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της δομής, καθώς αφενός κρίθηκε νόμιμη η αδειοδότηση της κατασκευής της δομής, αφετέρου δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η κατασκευή τέτοιων δομών σε ακριτικά νησιά, όπου παρίσταται η ανάγκη πρόβλεψης χώρων για φιλοξενία και διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης και υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας. 

Σχετικά με τη δομή Μαλακάσας, αναβλήθηκε η οριστική απόφαση επί της αίτησης ακυρώσεως κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της Δομής έως ότου προσκομισθούν οι δηλώσεις υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί από τον Ιούλιο του 2021 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Τέλος, αναφορικά με τη δομή Θερμοπυλών, έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Λαμιέων κατά της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της επέκτασης της υφιστάμενης δομής, καθώς δεν προσκομίσθηκαν οι δηλώσεις σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν προσκόμισε τις ανωτέρω δηλώσεις, καθώς έχει ήδη από το 2021 ακυρώσει το σχεδιασμό της επέκτασης της υφιστάμενης δομής, της οποίας η λειτουργία συνεχίζεται κανονικώς. 


radioproto.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ