Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αργυρό μετάλλιο για τον Κώο Θέμελη Μαμουζέλο σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών

24/04/2024
727 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Στις 11/4/2024 πραγματοποιήθηκε ο 18ος Μαθηματικός Διαγωνισμός για φοιτητές SEEMOUS 2024 στο Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου συμμετείχε και το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τριμελή ομάδα.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (Southeastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός για πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για 5 ώρες σε τέσσερα προβλήματα πάνω την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική, Θεωρία Αριθμών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών και από μεγαλύτερους φοιτητές που έχουν διακριθεί στο παρελθόν σε διαγωνισμούς μαθηματικών. 

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν στο Technical University “Gheorghe Asachi” of Iași. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρονιά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές, και η ύλη του διαγωνισμού εστιάζει στους κλάδους της Γραμμικής Άλγεβρας και του Απειροστικού Λογισμού.

Φέτος στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 80 φοιτητές από χώρες όπως Ρουμανία, Τουρκμενιστάν, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία. Από την Ελλάδα στάλθηκαν ομάδες φοιτητών από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ.

Οι επιδόσεις του πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), ήταν οι εξής:

Θέμελης Μαμουζέλος -Αργυρό μετάλλιο

Γιώργος Γεωργελές -Χάλκινο μετάλλιο

Μανώλης Πετράκης -Χάλκινο μετάλλιο

Συγκεκριμένα, ο συμπατριώτης μας Θέμελης Μαμουζέλος, κατέλαβς την 26η θέση στο σύνολο των διαγωνιζομένων και την 2η καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών.

Από την τελετή απονομής των μεταλλίων στο Palace Congress Hall  (στη μέση με το αργυρό μετάλλιο ο Θ. Μαμουζέλος)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Χρήστος Γαμβρέλλης
Χρήστος Γαμβρέλλης 25/04 - 14:20
Μπράβο
Μπράβο, Θέμο! Να είσαι καλά και να κοιτάς ψηλά, όπως έκανες πάντα!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 25/04 - 07:32
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΜΟ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Κωος
Κωος 24/04 - 20:24
Πολλά συγχαρητήρια
στα παιδιά!!!! Να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους !!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ