Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δείτε ζωντανά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημ. Αρχής

29/04/2024
359 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 19:00, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- Ενημέρωση για τον Κανονισμό λειτουργίας της πόλης, δεδομένου ότι ήδη ο υπάρχον είναι σε ισχύ από το 2015, δεν εφαρμόζεται από το 2019 και δεν έχει επικαιροποιηθεί ακόμη και σήμερα από τη Δημοτική αρχή, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Μαριέττα Μουζουράκη – Βαβλά).

- Ενημέρωση για την άρση επικινδυνοτήτων στη Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου : 1) του δρόμου Κατσαμπά ή μπαλλούν 2) του δρόμου στον Άγιο Ιωάννη τον φτωχό και 3) παρέμβαση στην αρχή του επαρχιακού στην Τσιγγούρα, (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ζερβός Εμμανουήλ).

- Ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΚΩΑΝ, τα στελέχη που εργάζονται εκεί, και τον απολογισμό του έργου της εταιρίας τόσο σε παραγόμενο έργο, όσο και των οικονομικών της, (Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Σιφάκης Ηλίας).

- Ενημέρωση ως προς το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστικής Συγκοινωνίας, εάν υπάρχει προγραμματισμός για την ανάπτυξη της, αλλά και την ανανέωση του στόλου της και αν είναι πιθανή η εκχώρηση σε ιδιώτες, μέρος του συγκοινωνιακού της έργου, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Πη Βασιλεία).

- Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή για την ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων στο σύνολο του νησιού, αλλά και για την ευπρεπή εμφάνιση των δημοσίων και πολυσύχναστων χωρών του νησιού μας, (Δημοτική Σύμβουλος, κα Κιαπόκα Καλλιόπη).

- Ενημέρωση για το Αποχετευτικό έργο Κεφάλου και του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Κεφάλου που αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, στο πώς σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, στο τι θα γίνει με το αγωγό που πρέπει να περάσει από τον παραλιακό δρόμο Καμαρίου Κεφάλου και στο πότε θα λειτουργήσει το έργο και το εργοστάσιο Λυμάτων, (Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοκαλάκης Γεώργιος).

- Ενημέρωση για τον νέο παιδικό σταθμό Κεφάλου, (Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Καματερός Ιωάννης).

- Ενημέρωση για την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Κω, που παρουσιάστηκε σε διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον κ. Σωτ. Βαρελά, επίκουρο καθηγητή τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στις 24-10-2023, σε ποια φάση βρίσκεται το έργο, ποια η αμοιβή του μελετητή και πότε θα ανακοινωθεί η μελέτη, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειμμα στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, (Δημοτικής Σύμβουλος, κα. Χατζηχριστοφή Ειρήνη). 

- Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να λύσει ένα τόσο σοβαρό και εξαιρετικά επείγον θέμα που είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στην Καρδάμαινα, όπου κατά τους θερινούς μήνες η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, είναι σε άσχημη κατάσταση, οι δρόμοι μέσα στο χωριό χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας παρουσιάζει ο δρόμος από το γεφύρι (S/M MANOS) εώς το πρώην εστιατόριο '' ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ''( κατεύθυνση προς ξενοδοχεία PORTO BELLO κτλ) όπου είναι ιδιαίτερα μικρός και επικίνδυνος, (Δημοτικός Σύμβουλος, κα Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη). 

 - Ενημέρωση για την υλοποίηση της από 17-7-2023 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κω, για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, (Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κα Μακρή Κυριακή). 

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση:


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/04 - 22:52
πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης
ή η Αλεξία Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε όλες σου οι απαντήσεις ήταν εντελώς γενικόλογες. Επίσης στην κα Μακρή για κάποιο λόγο δεν απάντησες ουτε στο αρχικό ερώτημα ούτε στις διευκρινιστικές. Στριμώχτηκες ή μας φαίνεται ; Σας ρώτησε κάτι απλό πέρι νομιμότητας και το έκανες γαργάρα. Πετώντας ένα ξερό οτι δεν έχεις δικαιοδοσία στην αρμόδια υπηρεσία. Τότε γιατί μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει είσαι εκεί σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας; Μήπως ήρθε η ώρα να λογοδοτήσετε κανονικά για το τι μαγειρεύετε ; Πως γίνεται να έχεις φυτεύσει ένα σωρό δικούς σου μέσα στις υπηρεσίες και να μην έχεις γνώση του τι γίνεται ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/04 - 07:11
Πουθενά αλλού δεν γίνονται αυτά
Μήπως η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει πιο ενεργό ρόλο?μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας απλά και μόνο για να τσεπωνει έξτρα λεφτουδακια αισχος όντως πουθενά αλλού δεν γίνονται αυτά
Ανώνυμος
Ανώνυμος 30/04 - 01:16
ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
υποστελεχώνει τις υπηρεσίες του δήμου για να μην μπορούν να λειτουργούν σωστά -που ήδη δεν έχουν προσωπικό- για να στελεχώσει την ΚΩΑΝ η οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι θα ενίσχυε τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Σας φαίνεται ηθικό αυτό ; Μήπως είναι χυδαίο ; Μήπως η υπόθεση πρέπει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης; Μήπως οι υπηρεσίες πρέπει να αντιδράσουν ; Τους πολίτες τους έχει γραμμένους όπως φαίνεται. Το νησί επίσης. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕΕΕΕΕ ;;;; ΑΙΣΧΟΣ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/04 - 22:22
Κοψιμιος
ο δήμαρχος μόλις άρχισαν τα δύσκολα ερωτήματα για την κωαν το έβαλε στα πόδια
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/04 - 21:49
Ντροπή
Αν κατάλαβα καλά θα πάρει στελέχη του δήμου για να τα πάει στην Κωαν?είμαστε σοβαροί??

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ