Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το νοσοκομείο - Το ψήφισμα που εγκρίθηκε

20/03/2023
673 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, σε ειδική συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα:

1. Ψήφισμα για τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω (Εισηγητής: Δήμαρχος Κω, κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).

2. Λήψη απόφασης για την απόσυρση του Νομοσχεδίου σύστασης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός).

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Θ. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ: Πριν από ένα χρόνο βρεθήκαμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί η Κως, το νησί του Ιπποκράτη δεν μπορεί να έχει τέτοιες παροχές υγείας. Μεταβήκαμε στην Αθήνα, χτυπήσαμε τις πόρτες όλων των κομμάτων και συζητήσαμε με όλους, πήραμε την δέσμευση ότι πολλά από τα ζητήματα που θέσαμε θα έπαιρναν το δρόμο της υλοποίησης.

Ως δήμος υλοποιούμαι την απόφαση για στήριξη των ιατρών με 450 ευρώ μηνιαίως. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι με εμβαλωματικές λύσεις δεν οδηγούμεθα πουθενά. Έγιναν προκηρύξεις όμως αποδείχθηκαν άγονες.

Η μόνη διαφορά σήμερα από πέρυσι, αφορά στην μερική υποστήριξη των ιατρών που επιλέγουν είναι η στήριξη για 3 μήνες 1.800 ευρώ, αλλά ούτε αυτό το νέο μέτρο λειτούργησε.

Ενώνουμε τις δυνάμεις λέγοντας στην Κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο και αυτό το εννοούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον καμία έκπτωση απέναντι σε όλα όσα έχουμε ζητήσει και ελάχιστα υλοποιήθηκαν.

Αύξηση 1.000 ευρώ από το Δήμο στους γιατρούς, αλλά και στη δυνατότητα να παρέχουμε γη και πόρους για ανέγερση κατοικιών αποκλειστικά για τη στέγαση των ιατρών.

Απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό, ώστε να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Ζητώ από το Δημ. Σ/λιο να εγκρίνει εκπρόσωποι του Δημ. Σ/λιου να μεταβούν στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, για να του μεταφέρουμε τα προβλήματα.

Χ. KΩΣΤΟΓΛΟΥ (εκπρόσωπος 15μελούς Ιπποκρατείου Λυκείου):

Ήμασταν υπό κατάληψη στο σχολείο μέχρι και σήμερα. Επιλέξαμε να θυσιάσουμε το Σαββατοκύριακο μας μέσα στο σχολείο και όχι να χάσουμε μαθήματα όπως μας κατηγόρησαν. Διαμαρτυρόμαστε για το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και στην Υγεία. Δεν μπορούν οι κάτοικοι να πληρώνουν ιδιωτικούς γιατρούς. Θεωρούμε την πολιτεία υπεύθυνη για παγερή αδιαφορία. Σας δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε τους αγώνες. Εάν συνεχιστεί θα ξανακλείσουμε το σχολείο. Δεν γίνεται να χάνουμε άλλους συνανθρώπους μας.

Ε. ΚΙΑΠΟΚΑ (εκπρόσωπος 15μελούς 2ου Λυκείου)

Έληξε το Σάββατο η κατάληψη που κάναμε γιατί είδαμε ότι δεν ακουγόμασταν έτσι όπως έπρεπε. Τώρα θα κινηθούμε διαφορετικά, ο αγώνας μας δεν τελείωσε. Δεν το κάναμε για να χάσουμε μαθήματα. Καθίσαμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ στο σχολείο αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ακουστήκαμε. Έχουμε κάνει άλλα σχέδια θα αλλάξουμε την στάση μας. Τον Οκτώβριο κ. Δήμαρχε που συναντηθήκαμε μας είχατε πει ότι μέχρι την άνοιξη θα είχε γίνει κάτι για το νέο νοσοκομείο, όμως δεν έχουμε δει τίποτα. Το υπάρχον νοσοκομείο έχει καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας. Μπαίνουμε μέσα για άλλο και βγαίνουμε από αυτό, με άλλες αρρώστιες. Κουραστήκαμε εμείς τα παιδιά που είμαστε 16 χρόνων, με όλη αυτήν την κατάσταση. Άραγε εσείς που είστε μεγαλύτεροι δεν έχετε κουραστεί; Πρέπει να παραμερίσετε τις διαφορές σας οι παρατάξεις σε αυτό το θέμα και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ στην συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου 2023- Διεκδίκηση λύσεων για τη δημόσια υγεία στην Κω


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, εκφράζει την αγωνία και τη βούληση της κοινωνίας μας.

Είναι αυτονόητο ότι θα κορυφώσουμε τις διεκδικήσεις μας έως ότου δοθούν λύσεις στα προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας.

Όλοι μαζί και με την συμπαράσταση των Φορέων του τόπου μας, διεκδικούμε:


1. Θεσμοθέτηση οικονομικών και άλλων κινήτρων για την κάλυψη θέσεων ιατρών στα νησιά.

2. Θεσμοθέτηση δυνατότητας οικονομικής συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προσέλκυση ιατρών και δυνατότητα κατασκευής δημοτικών κατοικιών, με δωρεάν παραχώρηση τους σε ιατρούς.

3. Τοποθέτηση στρατιωτικών ιατρών μέχρι την κάλυψη των κενών.

4. Μετακίνηση ιατρών από μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας για την κάλυψη των κενών μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

5. Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με ταχείες διαδικασίες για την κάλυψη κενών θέσεων που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

6. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

7. Σύνταξη νέου σύγχρονου Οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ λαμβάνοντας υπόψη και την εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 125 του Ν. 4600/2019 (ΦΕΚ 43/9-3-2019, Τεύχος Πρώτο).

8. Ενίσχυση της 1ης ΤΟΜΥ Κω άμεσα με την προκήρυξη όλων των προβλεπόμενων θέσεων Ιατρών.

9. Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

10. Ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

11. Άμεση κάλυψη των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για την περίθαλψη του συνόλου των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

12. Πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ για την πλήρη κάλυψη λειτουργίας δύο ασθενοφόρων, ένα με έδρα την Κω και ένα με έδρα την Αντιμάχεια.


Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν διεκδικούμε καλύτερες δομές υγείας γιατί είμαστε η πατρίδα του Ιπποκράτη.

Τις διεκδικούμε γιατί τις έχουμε ανάγκη, οι κάτοικοι και η οικονομία του νησιού μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζουμε.
Δείτε την συνεδρίαση εδώ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Χατζηνικολαου Σπυρος
Χατζηνικολαου Σπυρος 21/03 - 09:55
doctor pass
δεν αφηνετε την μουρμουρα για το τι δινει η οχι ο δημος? ενα πραγμα θα πονεσει την εκαστοτε κυβερνηση και ισως ενδιαφερθεί για εμας ουτε κλεισιμο αεροδρομιων ουτε λιμανιων ποιο? Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΙς ΕΠΙΧ/ΣΕΙς ΤΗΣ ΚΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ αμα υπολογισουν την χασουρα να σου πω εγω μετα ποτε φερνεις γιατρους.
"Φιλαράκος"
"Φιλαράκος" 21/03 - 09:08
Φιλαράκος του φιλαρακου...
Επιμένω . Κανένας ιατρός δεν πήρε επίδομα ενοικίου από όλους τους ιατρούς που δικαιούνταν και έκαναν αίτηση στο δήμο. Επιμένεις. Δώσε λοιπόν στη δημοσιότητα πληρωμές του επιδόματος. Δεν υπάρχουν "φιλαράκο". Δωρεάν διαφήμιση στον εαυτό του κάνει ο δήμαρχος...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 21/03 - 07:55
Γιατρος
Σταματα τις προβοκατσιες φιλαρακο. Γραψε ποιος δικαιουταν και δεν πηρε. ονομα.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/03 - 21:12
Κοροιδια
Επιτέλους σταματήστε την κοροϊδία με το υποτιθέμενο επίδομα των 450 ευρώ! Ουδέποτε εδόθη ! Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο !

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ