Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δεκαπενταύγουστος: Επιστρέφουν τα παραδοσιακά πανηγύρια σε Αντιμάχεια και Κέφαλο

14/08/2022
945 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι πιστοί αλλά και οι επισκέπτες αναμένουν τα παραδοσιακά πανηγύρια σε Αντιμάχεια και Κέφαλο ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα τόσο στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Αντιμάχεια όσο και στην Παναγία την Στυλωτή στην Κέφαλο θα γίνουν φέτος κανονικά τα παραδοσιακά πανηγύρια ανήμερα της Παναγίας με πολύ φαγητό παραδοσιακό, ζωντανή μουσική ώστε το κέφι να ανάψει.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία της Κεφάλου μετά τον εσπερινό σερβίρονται τα παραδοσιακά ρεβίθια όπως και στη Νίσυρο καθώς είναι ημέρα νηστείας.

Ανήμερα στις 15 Αυγούστου στην εκκλησία της Κεφάλου το απόγευμα αφού ψαλούν τα εγκώμια, βγει ο επιτάφιος στον προαύλιο χώρο μαζί με τα κόλλυβα, ακολουθεί ένα μοναδικό γλέντι κεφαλιανό με άφθονο κατσικάκι, παραδοσιακά εδέσματα και ορχήστρα για πολύ χορό έως αργά. Η Παναγιά η Στυλωτή βρίσκεται προς τον Άγιο Θεολόγο και τιμούν την γιορτή της χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο.

Στην Αντιμάχεια οι ενορίτες ετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή του παραδοσιακού πανηγυριού που περιμένουν με λαχτάρα μετά από τόσα χρόνια καθώς υπήρχαν απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας.

Έτσι λοιπόν οι ετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην πανέμορφη αυλή της εκκλησίας, θα στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι μοναδικό με ορχήστρα, με πολλά φαγητά με κρέας και τα παραδοσιακά πιταρίδια αλλά κυρίως, με διάθεση για όμορφες στιγμές όπως τον παλιό καιρό. Το συγκεκριμένο πανηγύρι είναι το πιο γνωστό της Κω και αποτελεί από μόνος του ένας λόγος για να επισκεφτεί κάποιος την γραφική Αντιμάχεια.

Βέβαια να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Νίσυρο και την Παναγιά της Δωδεκανήσου την Σπυλιανή αλλά και την Παναγιά την Κυρά. Την τιμητική της έχει και η Παναγιά η Μελαχρινή στην Ψέριμο όπου φέτος και στα δύο νησιά διοργανώνονται πανηγύρια για τον κόσμο.

 

Παρακάτω τα προγράμματα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία

  

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ       ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ)

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

7.30 π.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ      ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΝΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

7.00 π.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ       ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ (ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ)

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

7.00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΝΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

7.00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΩ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

7.00 π.μ.


Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες τον πρόεδρο της Αντιμάχειας κ. Νίκο Φρατζή, τον πρόεδρο της Κεφάλου κ. Γιώργο Κοκαλάκη καθώς και την κα. Ανθούλα Πολίτη για τις φωτογραφίες από την Παναγία την Στυλωτή. Της Αντιμάχειας, Ψερίμου και Νισύρου τις βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Καλή Παναγιά με υγεία σε όλο τον κόσμο!


radioproto.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ