Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διαμαρτυρίες επιχειρηματιών στο Μαστιχάρι: Ήρθαν και μας έκαναν τα φύκια ένα "βουνό" και τώρα αγνοούνται...

10/05/2023
842 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Τα παράπονά τους, για ακόμα μία φορά, όσον αφορά το θέμα με τα φύκια στο Μαστιχάρι, μας εκφράζουν επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως μας ανέφεραν, τις τελευταίες ημέρες έγιναν κάποιες εργασίες, στοιβαχτήκανε τα φύκια, όμως το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται τίποτα και έχουν αφήσει τα φύκια ένα βουνό μπροστά από τις επιχειρήσεις, όπως βλέπετε και στις φωτό.

Μάλιστα οι επιχειρηματίες, μας τόνισαν ότι δεν μπορούν να βάλουν ξαπλώστρες στην παραλία, γιατί όπως τους ενημέρωσαν από τον Δήμο, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες και πρέπει τα μηχανήματα να στρώσουν τις παραλίες.

Οι επιχειρηματίες ζητούν οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα, καθώς η σεζόν έχει ήδη αρχίσει και οι επισκέπτες δυσανασχετούν με την κατάσταση αυτή, με αποτέλεσμα να μην προτιμούν την περιοχή τους και τα καταστήματά τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. Α. ΤΣΜΠΟΥΝΙΑΡΗ (ΑΣΣΕΑ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Ε.)

Εκ μέρους της εγκατάστασης ανακύκλωσης φυτικών υπολειμμάτων, προς απάντηση στα όποια παράπονα των επιχειρηματιών της περιοχής του Μαστιχαρίου, σας ενημερώνουμε πως η εταιρεία μας έχει προσφέρει αφιλοκερδώς της υπηρεσίες συλλογής-ανακύκλωσης κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών, και προτίθεται να εξυπηρετήσει και να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κω έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλέον καθυστερήσεις. 

Σημειώσατε πως η μέθοδος συγκέντρωσης του ιστού του φυτού της Ποσειδωνίας (φύκια) σε "βουνά" αποτελεί την μόνη δυνατή μέθοδο συλλογής-φόρτωσης καθώς και την πλέον καταλληλότερη ώστε να αποφευχθεί η διασκόρπιση τους εντός των καταστημάτων της περιοχής, δεδομένης της υπερβολικής συσσώρευσης τους εντός και εκτός ακτογραμμής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν τις συνθήκες ολοκλήρωσης των εργασιών.

Τονίζουμε ότι οι εργασίες συλλογής με μηχάνημα έργου βαρέως τύπου όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες του σχετικού άρθρου στο "Βήμα της Κω", διεξάγονται εντός στην χερσαίας ζώνης και εκτός ακτογραμμής εφαρμόζοντας έτσι τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

 Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε ότι φέτος υπήρξε καθυστέρηση στην συγκρότηση των επιτροπών για την διεξαγωγή των δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, οι οποίες συγκροτήθηκαν στις 09/05, λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν με την μεταφορά δια νόμου της διαχείρισης παραλιών στην ΕΤΑΔ. Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε πως όλες οι ενέργειες της εταιρείας μας στην περιοχή έχουν ως στόχο την εξασφάλιση μίας συνεχής παρουσίας στον χώρο με ετήσια διάρκεια, όπως προβλέπεται για κάθε εργασία καθαριότητας, με σκοπό την αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της περιοχής. 

Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους επιχειρηματίες της περιοχής να συμβάλλουν και να στηρίξουν το έργο μας ώστε να χτίσουμε μία επιτυχημένη συνεργασία και να καλλιεργήσουμε ένα πνεύμα υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης που θα δώσει πραγματικές και μακροπρόθεσμες λύσεις. 

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΣΕΑ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Ε.

Αποστολία Τσαμπουνιάρη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/05 - 13:16
Δειλία & χυδαιότητα
Προς τους λοιπούς ανώνυμους: Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/05 - 10:58
Δημαρχε
Μαζεψε την λιγο..αντι να απαντησει το λιμενικό ταμείο απαντα η Αποστολία;ποια ειναι αυτη;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/05 - 08:37
Δημαρχε
Ποτε θα βγαλει το λιμενικό ταμείο τα φυκια σε διαγωνισμό και οχι σε απευθείας ανάθεση;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/05 - 22:34
Μια απαντηση
Πια ειναι αυτη που απαντα εκ μέρους του δήμου;τι θα πει εξασφαλίσει μια συνεχούς παρουσίας στην περιοχη;;πολυ θαρρος της εχουν δωσει
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΑΡΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΑΡΗ 11/05 - 13:58
Νόμιμη εκπρόσωπος
Εκ μέρους της εγκατάστασης ανακύκλωσης φυτικών υπολειμμάτων, προς απάντηση στα όποια παράπονα των επιχειρηματιών της περιοχής του Μαστιχαρίου, σας ενημερώνουμε πως η εταιρεία μας έχει προσφέρει αφιλοκερδώς της υπηρεσίες συλλογής-ανακύκλωσης κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών, και προτίθεται να εξυπηρετήσει και να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κω έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλέον καθυστερήσεις. Σημειώσατε πως η μέθοδος συγκέντρωσης του ιστού του φυτού της Ποσειδωνίας (φύκια) σε "βουνά" αποτελεί την μόνη δυνατή μέθοδο συλλογής-φόρτωσης καθώς και την πλέον καταλληλότερη ώστε να αποφευχθεί η διασκόρπιση τους εντός των καταστημάτων της περιοχής, δεδομένης της υπερβολικής συσσώρευσης τους εντός και εκτός ακτογραμμής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν τις συνθήκες ολοκλήρωσης των εργασιών.Τονίζουμε ότι οι εργασίες συλλογής με μηχάνημα έργου βαρέως τύπου όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες του σχετικού άρθρου στο "Βήμα της Κω", διεξάγονται εντός στην χερσαίας ζώνης και εκτός ακτογραμμής εφαρμόζοντας έτσι τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε ότι φέτος υπήρξε καθυστέρηση στην συγκρότηση των επιτροπών για την διεξαγωγή των δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, οι οποίες συγκροτήθηκαν στις 09/05, λόγω των καθυστερήσεων που προέκυψαν με την μεταφορά δια νόμου της διαχείρισης παραλιών στην ΕΤΑΔ. Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε πως όλες οι ενέργειες της εταιρείας μας στην περιοχή έχουν ως στόχο την εξασφάλιση μίας συνεχής παρουσίας στον χώρο με ετήσια διάρκεια, όπως προβλέπεται για κάθε εργασία καθαριότητας, με σκοπό την αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της περιοχής. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους επιχειρηματίες της περιοχής να συμβάλλουν και να στηρίξουν το έργο μας ώστε να χτίσουμε μία επιτυχημένη συνεργασία και να καλλιεργήσουμε ένα πνεύμα υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης που θα δώσει πραγματικές και μακροπρόθεσμες λύσεις. Με εκτίμηση.Για την ΑΣΣΕΑ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Ε.Αποστολία Τσαμπουνιάρη

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ