Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμος Κω: Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω

19/09/2024
294 Εμφανίσεις
10 Σχόλια

Υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Μετά από προετοιμασία δύο ετών, της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου Κω, έφτασε σε αίσιο τέλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την αναβάθμιση της πόλης Κω, με σειρά έργων που περιλαμβάνονται στην πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Η πρόταση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΣΒΑΑ, αφορά σε αστικές περιοχές και για την χρηματοδότηση της, από ευρωπαϊκούς πόρους, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2021 – 2027 με 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αφορά σε σειρά έργων ανάπλασης σε διάφορες περιοχές,όπως: στο ιστορικό κέντρο (ανάπλαση πλατείας Κονίτσης, οδών Ελ. Βενιζέλου & Ιπποκράτους, Αγία Παρασκευή, ΚΤΕΛ, κ.α.), στο παραλιακό μέτωπο (εσωτερικό λιμάνι, Ακτή Ζουρούδη κ.α.)και σε γειτονιές της πόλης (Κρητικά & Λαϊκά), ενώ περιλαμβάνει επίσης διάφορα έργα σε ξεχωριστούς τομείς, όπως σε κόμβους κυκλοφορίας και κτίρια εκπαίδευσης,τα οποία θα υλοποιηθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επιτυχής κατάληξη αυτής της μεγάλης προσπάθειας χρειάστηκε προετοιμασία δύο χρόνων, με συνεχείς συναντήσεις του Δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων στην Αθήνα αλλά και την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, που επελέγη ως Τεχνικός Σύμβουλος του σχεδιασμού. 

Αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας, που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, όπως διαμόρφωση κόμβων, ασφαλτοστρώσεις και νέος ηλεκτροφωτισμός κεντρικών οδών, διαμορφώνουν νέα εικόνα της Κω, διευκολύνοντας λειτουργίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. 


Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 10
OPEN MALL
OPEN MALL 19/09 - 18:49
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ;
ωχχχ...αν τα φτιάξετε όπως το open mall θαχουν μεγάλη επιτυχία. Ελπίζω να έχει επιβλέποντες ο ΧηΜάρκος....
Κουιζ
Κουιζ 19/09 - 17:46
Μικρο
Επι Κυριτση είχαμε την Αιγιαλός Επι Νικηταρα πια εταιρεία έχουμε;; Είναι πολλά τα λεφτά.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/09 - 16:54
Δύο φορές απορριφτηκαν
οι...μελέτες του δήμου από την περιφέρεια λόγω ανεπάρκειας. Στο τέλος σου λέει κι ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ πάρτε τα λεφτά, να δούμε τι θα τά κάνετε.
Ανώνυμος2900;;;
Ανώνυμος2900;;; 19/09 - 16:40
2900;;;
2900 για ηχοκαλυψη
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/09 - 16:39
Κριτής
Ο Δήμος δημιουργεί φακέλλους διεκδίκησης έργων και αφού είναι άψογοι και σωστοί έρχεται η κυβέρνηση και υλοποιεί και εκταμιεύει ποσά από τα δημόσια και ευρωπαικά κονδύλια μέσω της περιφέρειας!!!Τα εργα ανάπλασης τα προτείνει ο δήμος!!!Τώρα ο φεουδάρχης θέλει και λίγη δόξα για αυτό βγάζει δελτία τύπου για να προλάβει τον δήμο!!!Ας τελειώσει το φωτισμό τον επαρχιακό και ας φτιάξει το λιμάνι της Κεφάλου για να τον θυμόμαστε ότι 13 χρόνια έκανε και δυο έργα!!!!Τώρα περιμένουμε και την ανέγερση των δικαστηρίων και του νέου νοσοκομείου που είναι κυβερνητικά έργα!!!!Ετσι θα κλείσει η δεύτερη πετυχημένη θητεία Νικηταρά!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/09 - 15:36
καιρός ήταν
ο Δήμαρχος απο περυσι είχε εξαγγείλει τα έργα του ΣΒΑΑ. Στην Περιφέρεια πήρε ένα χρόνο για να τα εγκρίνει; Έτσι κι αλλιώς ευρωπαϊκά λεφτά είναι οχι δικά τους
ΑνώνυμοςΑρης
ΑνώνυμοςΑρης 19/09 - 14:59
Πόσα;
Εγκρίνει την κάλυψη των εξόδων της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης στη Μαρίνα Κω με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΑ: Η ΠΗΓΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» στις 20/09/2024 και ώρα 20.00μ.μ συνολικού κόστους ύψους 2.900,00€ πλέον Φ.Π.Α. όπως παρουσιάστηκε ανωτέρω.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/09 - 14:52
AXOYYYYYY
ΓΕΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!! ΡΕΖΙΛΙΙΙΙΙΙ!!!!!!
Βιώσιμη ανάπτυξη
Βιώσιμη ανάπτυξη 19/09 - 13:51
Περιφέρεια ή Δήμος
Αποφασίστε….δυο δελτία τύπου όπου Δήμος λέει για δική του πρωτοβουλία και η Περιφέρεια για δική της επίσης ….αποφασίσατε ; Χαχαχαχαχα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/09 - 13:04
ωχ
σκιάστηκα ...αισθητικη αναβάθμιση ; δωσαμε δωσαμε . με ποια αισθητικη κιτς θα επιλεγουν εργα; μαυρη ωρα που φευγαν οι Ιταλοί

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ