Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμος Κω: Υπεγράφησαν σημαντικές συμβάσεις για έργα από ίδιους πόρους

05/07/2024
717 Εμφανίσεις
9 Σχόλια

Σημαντικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων από ίδιους πόρους του Δήμου Κω υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με ανάδοχο την εταιρεία «ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε.». 

Πρόκειται για την κατασκευή σειράς τεχνικών έργων στη Ζια, με παρεμβάσεις σε τρία δύσκολα σημεία που έχει επισημάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, όπως διαπλάτυνση οδού με κατασκευή γεφυριών και τσιμεντένιου οδοστρώματος, για την βελτίωση των όρων πυροπροστασίας της περιοχής και την αντιμετώπιση πιθανής δασικής πυρκαγιάς. 

Το έργο, «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΖΙΑ» με αρ.μελέτης 03/2023 της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κω, συνολικής δαπάνης 214.736,72€, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου.


Περιλαμβάνει: 

1.  Διαπλάτυνση τμήματος κεντρικής οδού Ζιάς –Ασκληπιείο, εκατέρωθεν υφιστάμενου τεχνικού έργου με ταυτόχρονη ανακατασκευή του. Θα κατασκευαστούν στην θέση των παλαιών δυο μικρών οχετών δυο νέα γεφύρια ορθογωνικής διατομής με διαστάσεις, πλάτος:3,80, ύψος:2,00μ και μήκος 8,00μ. Μεταξύ των νέων οχετών και προκειμένου να διαπλατυνθεί η στροφή του δρόμου θα κατασκευαστεί τοιχείο αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 15μ, ύψους 2,00μ..

2. Διαμόρφωση οδού και σκυροδέτησή της, μήκους περίπου 150μ από το σημείο κατασκευής των προηγούμενων τεχνικών προς την Κεφαλόβρυση. Λόγω της μεγάλης ανηφορικής κλίσης της οδού και των παραμορφώσεων που υπόκειται από τα νερά της βροχής θα κατασκευαστεί οδόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης θα κατασκευαστεί μικρός ορθογωνικός οχετός κάθετα στην οδό με διαστάσεις πλάτος:3,80, ύψος:2,00μ και μήκος 6,00μ..

3.  Διαμόρφωση οδού (κατασκευή επιχωμάτων, συμπύκνωση, πλαϊνά ερείσματα) και σκυροδέτησή της, μήκους περίπου 300μ από την Κεφαλόβρυση προς ‘’Μετόχι’’. Λόγω της μεγάλης ανηφορικής κλίσης και των παραμορφώσεων που υπόκειται από την ροή των ομβρίων υδάτων θα κατασκευαστεί οδόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα. 

Παράλληλα, θα ασφαλτοστρωθεί τμήμα της διαπλατυσμένης κεντρικής οδού, επί της οποίας θα τοποθετηθούν κάθετη και οριζόντια σήμανση, κιγκλιδώματα και πλαστικοί οριοδείκτες, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.


Εκτός αυτών των σημαντικών έργων στη Ζιά, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί και ο χώρος στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Κανάρη, που έχει μισθώσει ο Δήμος Κω από το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.).

Το έργο, με τίτλο «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης επί της οδού Κανάρη (χώρος πολεμικής αεροπορίας)» εκτελείται σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 11/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κω, με κόστος 34.376,13€ (με ΦΠΑ 17%) και χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Κω. 

Στο πλαίσιο της μελέτης προβλέπεται, εντός της Κ.Μ. 2828 Πόλεως Κω και σε επιφάνεια 800 τ.μ., η κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης, 30 θέσεων για Ι.Χ. αυτοκίνητα και 10 θέσεων για δίκυκλα. 

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του βόρειου παραλιακού ποδηλατοδρόμου στην περιοχή της Λάμπης, ο οποίος καταστράφηκε εξαιτίας έντονων κυματισμών κατά τους χειμερινούς μήνες. Το μήκος της επέμβασης είναι 180 μέτρα. 


Γραφείο Τύπου 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 9
Ανώνυμος
Ανώνυμος 06/07 - 00:20
ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ;
Για δε μας λέτε όλες αυτές οι μελέτες του πότε είναι ;;;; Γιατί μελέτες για όλα αυτά είχαν κάνει και οι κυριτσικοί ..... μέσα σε 3 μέρες βρήκατε μελέτες ; Γιατι τόσο καιρο ενω τις είχατε έτοιμες απο τον κυρίτση δεν τις προχωρούσατε;; Επρεπε δηλαδή να πιάσουμε φωτιά για να προχωρήσετε;; Η τώρα σας βολεύει γιατι θα φανείτε περισσότερο ; ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 22:28
μας δουλευουν κανονικα
Ενω ο Δημος εχει υπογραψει δεκαδες συμβασεις εχει ενα βασικο κουσουρι δεν πληρωνει τους εργολαβους εγκαιρωςΑποτελεσμα να μην εκτελουνται συμβασιοποιημενα εργαΑλλωστε παιζει να ειναι ο μεγαλυτερος Δημαρχος Μπαταχτζης αναξιοπιστος στην Ελλαδα Ειναι δεκαδες επιχειρηματιες σε οσους χρωσταει ο Δημος απο το μιλητο του Δημαρχου "ελα φτιαξτο και θα πληρωθεις" κτλ κτλΚαλη επιτυχια να ευχηθουμε σε ενα εργο που αμφιβαλω εαν θα ολοκληρωθει οπως δεκαδες αλλα εντος του 2024!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 19:02
Τη βάψαμε.....
Δήμαρχε τώρα σκέφτηκες μετά τη φωτιά για έργα στη Ζιά .....Εάν πάρει εκεί φωτιά τη βάψαμε....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 17:39
Πως το είπε ο κ.Κιαρης?
Φωτια στα μπατζάκια σας!Αναλαβετε τις ευθύνες σας και σταματηστε να αγνοείτε επιδεικτικά κι αλαζονικά τον κοσμάκη και τα παράπονα του. Ταρακουνηθηκατε λίγο και σας έκανε καλό!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 15:57
Κουζ!!!!
Ποιος επωφελειται από το δρόμο στη Ζιά, αναβαθμίζοντας την περιουσία του. Στη φωτογραφία είναι.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 14:46
!!!
Τραγική ειρωνία
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 14:36
Μη σου πω οτι
οτι στα δύο παίρνεις και τα δυο
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/07 - 14:23
Κλάμα ..
Κλάμα …
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ 05/07 - 13:05
Απευθειας
Στα δυο περνεις ενα απευθείας δωρο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ