Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμος της Γερμανίας δώρησε πυροσβεστικό όχημα στη Λέρο

10/11/2022
82 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Το παρατεταγμένο στην Πλατεία Πλατάνου Λέρου πυροσβεστικό διασωστικό όχημα 4*4 έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το συγκεκριμένο -σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο- όχημα αποτελεί μια δωρεά του αδελφοποιημένου Δήμου Ασχαϊμ της Γερμανίας που έχει ως στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου μας.

Πρόκειται για βαρύ τύπου όχημα, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 1600 λίτρων, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως όχημα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων, την διάσωση σε περίπτωση ατυχήματος και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ευχαριστεί τον Δήμαρχο του Δήμου Ασχάιμ Τόμας Γκλασχάουζερ, τον Αντιδήμαρχο και εκτελών χρέη Δημάρχου Ρόμπερτ Ερτλ για αυτή την τόσο σημαντική δωρεά η οποία βοηθάει στην αναβάθμιση του Στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου μας, την συμπατριώτισσα μας και υπάλληλο του Δήμου Ασχάιμ κ. Ελένη Δημοπούλου, η οποία πάντα δείχνει έμπρακτα την αγάπη της για το νησί μας τη Λέρο και η οποία ήταν πρωτεργάτης για αυτή τη δωρεά και σε όσους βοήθησαν στη δωρεά αυτή.

Επίσης ο κ. Κόλιας ευχαριστεί τον υπεύθυνο Τεχνικών υπηρεσιών ο οποίος ταξίδεψε οδικώς και εκπαιδεύτηκε επί μία εβδομάδα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά το πυροσβεστικό όχημα, συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη  κ. Μανώλη Αράπη που ταξίδεψε με δικά του οικονομικά έξοδα, τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους του Δήμου .

«Εύχομαι το όχημα αυτό να μην απαιτηθεί ποτέ να παρέμβει αλλά εάν χρειαστεί να σώζει ζωές, περιουσίες και το δασικό μας πλούτο.Τέλος επιβεβαιώνεται ότι η αδελφοποίηση των Δήμων Λέρου και Δήμου Ασχαϊμ διαχρονικά τελεί με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών της Λέρου και του Ασχαϊμ με έμφαση στην ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ όλων των δημοτών αλλά κυρίως των νέων γι’ αυτό υπάρχει και συνέχεια», ανέφερε ο δήμαρχος Λέρου .

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 11/11 - 06:28
Πολιτική
Με τόσα δεινά που μας προξένησε στον Β παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία και στα οικονομικά μνημόνια τώρα τι μας δείχνει την ελεημοσύνη της; Ποιος ξέρει που αποβλέπει αυτό της το δώρο και τι περιμένει.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ