Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δράσεις του ομίλου Κουλλιά: Ημέρα Περιβάλλοντος, κάθε ημέρα γιατί έχουμε «μία και μόνη Γη»

11/06/2022
275 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τα Koullias Hotels, εόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος με το μήνυμα «μία και μόνη Γη» και μοιράστηκαν με πελάτες και προσωπικό τις ενέργειες και προσπάθειες χρόνων με συνέπεια και αφοσίωση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Ημέρα Περιβάλλοντος αναδεικνύει το σχεδιασμό εκ μέρους Διοίκησης του ομίλου, της πράσινης στρατηγικής, με στόχο να μειώσει την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Βήμα-βήμα, κάθε ημέρα η μία ενέργεια μετά την άλλη υπηρετεί την κυκλική οικονομία και καλλιεργεί την κουλτούρα για μια συμπεριφορά που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην επιχείρηση.
Το ξενοδοχείο Atlantis, με την καθοδήγηση και επιμέλεια της υποδιευθύντριας και υπεύθυνης για την ποιότητα, κυρίας Φωτεινής Αγγελίδου, επισκέφθηκαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Ζηπαρίου και έγιναν οι μικροί κηπουροί με τα «πράσινα» καπελάκια των Koullias Hotels.  Mε το προσωπικό του ξενοδοχείου φύτευσαν με ζήλο, νέα φυτά. Σε δύο μεγάλους καμβάδες με τη ΓΗ στη μέση, έγραψαν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη «μία μόνη Γη». 

Στη συνέχεια διάβασαν δυνατά τις παιδικές και ώριμες σκέψεις για το περιβάλλον και συζήτησαν το θέμα. Παράλληλα, οι δύτες από το Silent Explorers Diving Center εξερεύνησαν το βυθό της παραλίας και επιβεβαίωσαν την καθαρότητά του. 

Το καλό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται τόσο στη φροντίδα του ξενοδοχείου που βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία για την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας όσο και στους πελάτες που σέβονται και φροντίζουν η παρουσία τους να μην αφήνει πίσω πλαστικά και άλλα επιβαρυντικά υλικά. Τ

α παιδιά χάρηκαν τον μπουφέ με σνακς, χυμούς, παγωτά, σχολιάζοντας τις δραστηριότητες της ημέρας και τις δικές τους μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους για το περιβάλλον.
Στο ξενοδοχείο Suneo Achilleas Beach των Koullias Hotels το προσωπικό με τους πελάτες συμβολικά καθάρισαν ένα μέρος στην άκρη της παραλίας από σκουπίδια.
Στα ξενοδοχεία Kosta Palace, Eurovillage Achilleas, Achilleas Beach, Kouros Palace και Grand Blue οι πελάτες με το προσωπικό φύτευσαν αρωματικά φυτά, λουλούδια στα παρτέρια και τους κήπους και γιόρτασαν την ημέρα με τα κεράσματα που ετοίμασαν τα ξενοδοχεία και τα «Think Green Koullias Hotels» καπελάκια ως ενθύμιο και επιβράβευση για το συλλογικό έργο.
Tα ξενοδοχεία συμβάλλουν στην μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης με την αντικατάστασή τους. 

Παραμένει όμως η αναζήτηση νέων υλικών που επιτρέπουν την επανάχρηση γιατί πιο μεγάλη είναι η επιβάρυνση στο περιβάλλον από τη μια χρήση όποιου υλικού (πχ χάρτινο ποτηράκι καφέ) και την κατανάλωση καθημερινά παρά από το υλικό το ίδιο από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Η επιχείρηση έχει επιλέξει επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη καλής ποιότητας για τα εξωτερικά μπαρ και παράλληλα ενθαρρύνει προσωπικό και πελάτες με το μήνυμα ότι τα πιο βιώσιμα προϊόντα είναι αυτά που έχουν πολλές χρήσεις. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 100-150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται για λόγους «μιας χρήσης» και περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρίχνονται στους ωκεανούς.

 Η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στον τουρισμό αποτελεί ευκαιρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην πηγή και ενισχύει τη συμβολή του τουρισμού στην προστασία του οικοσυστήματος ενώ παράλληλα διατηρεί και προστατεύει την ελκυστικότητα του προορισμού.
Διαχωρισμός και ανακύκλωση, επανάχρηση και αξιοποίηση απορριμμάτων, οργανικών απορριμμάτων, υπολειμμάτων πχ καφέ έχουν δρομολογηθεί σε όλα τα τμήματα στα Koullias Hotels. Τα ανωτέρω μαζί με τα πλαστικά, μπορούν να μειωθούν, χωρίς να μειώσουν αντίστοιχα στο ελάχιστο την εμπειρία του επισκέπτη. Αποτελούν ενέργειες που με την καθοδήγηση της διοίκησης, δίνουν προστιθέμενη αξία, συμμετέχουν στο μοντέλο κυκλικής επιχειρηματικότητας και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάκαμψη σε περιβάλλον με απρόβλεπτες αλλαγές.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ