Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δύναμη Αλλαγής: “Ο κ. Νικηταράς παραδέχεται την τεράστια επιβάρυνση του Δήμου με 1,1 εκ.ευρώ για το τέλος ταφής απορριμμάτων, που οδηγεί σε αύξηση των τελών "

09/02/2024
272 Εμφανίσεις
9 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

΄΄ Στις 24 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Ηλίας Σιφάκης , με επιστολή του στο Δήμαρχο και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απηύθυνε σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο να μετακυλιστεί στους δημότες μέσα από την αύξηση των τελών, το υγειονομικό τέλος ταφής απορριμμάτων.

Τι σημαίνει τέλος ταφής απορριμμάτων; Σημαίνει ότι ο Δήμος Κω,  θα πληρώνει πρόστιμο για κάθε τόνο απορριμμάτων που θάβεται από τη στιγμή μάλιστα που δεν γίνεται ανακύκλωση.

Ο Ηλίας Σιφάκης παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία , ζητώντας από το Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με το υπολογιζόμενο ύψος του τέλους ταφής απορριμμάτων για το 2022 και το 2023 , προκειμένου να γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος για το δημότη της Κω, τονίζοντας ότι οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση από το 2022 να υποβάλλουν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης στοιχεία σχετικά με τον υπολογισμό του τέλους ταφής απορριμμάτων.

Κυρίως όμως, ο κ.Σιφάκης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο σχετικά με το ύψος της οφειλής που έχει καταλογιστεί στο Δήμο Κω.

Αντί όλων αυτών , επιχειρεί να ‘’πνίξει΄΄ και να περιορίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα ( όπως και τόσα άλλα) στη δημοτική επιτροπή.

Για να μείνει εκεί και να μην το μάθουν οι δημότες το τεράστιο ποσό των 1,1 εκ.ευρώ .που έχει καταλογιστεί στο Δήμο Κω, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το πρόβλημα όμως ,είναι ότι το κόστος αυτό θα μετακυλιστεί στους δημότες μέσα από την αύξηση των τελών, όπως προειδοποίησε ο Ηλίας Σιφάκης.

Όπως επίσης πρόβλημα είναι και το γεγονός ότι ο κ.Νικηταράς δεν θέλει να συζητάμε σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θέλει οι αποφάσεις του Δήμου Κω να έχουν την ισχύ μιας ομόφωνης απόφασης με τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων.

Ο Ηλίας Σιφάκης όταν έστειλε τη σχετική επιστολή στον κ.Νικηταρά τόνισε ότι ο σκοπός μας δεν είναι να ασκήσουμε αντιπολίτευση αλλά να αποφευχθεί η αύξηση των τελών και η επιβάρυνση των δημοτών της Κω.

Είναι σαφές ότι ως Δήμος Κω πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με σχέδιο και σοβαρότητα.

-Να μειώσουμε τις ποσότητες απορριμμάτων, που διατίθενται σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και για των υπολειμμάτων επεξεργασίας αστικών αποβλήτων για να μην πληρώνουμε αυτό το τέλος.

-Να δημιουργήσουμε νέα ρεύματα ανακύκλωσης για να περιορίσουμε τον όγκο των απορριμμάτων.

-Να δημιουργηθεί Μονάδα Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων από το Δήμο Κω.

Αν κάποια στιγμή, ο κ.Δήμαρχος αντιληφθεί ότι πρέπει να συζητηθούν αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο εμείς θα είμαστε εκεί με ολοκληρωμένες προτάσεις

Ελπίζουμε η απάντηση του σε όλα αυτά να μην είναι μία ακόμα επανάληψη ότι ΄΄για όλα φταίει ο Κυρίτσης’’. Γιατί ο κ.Νικηταράς διοικεί το Δήμο, αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει, εδώ και 5 χρόνια και η σημερινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ένα και το αυτό.’’

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 9
Καποιος
Καποιος 11/02 - 11:58
ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Για τα αρνια του 60%Δεν μας νοιαζει το προστιμο... απο την τσεπη μας το πληρωνουμε;;;Πεταμε και ενα σλογκαν...» αδικει τους Κωους αυτο το προτιμο» και λα μελι γαλαΠΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΤΟ 60% ... ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/02 - 10:06
Κουιζ
Ρε σιφακη, τι κουνιεσαι, αφου αρχηγος της δυνσμης αλλαγης ειναι ακομα ο κυριτσης? Εσυ εισαι ο τσαντοκουβαλητης στο δημοτικο συμβουλιο. Καπου ακουσα οτι σε θεωρει αναλωσιμο. Ετοιμαζει δικο του παιδι.....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 23:44
Ανίκανος
Έσπασε τα μούτρα του ο αχρηστος σιγά μην εκλεγόταν
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 16:09
Πρώην σύμβουλος....
Πρώην σύμβουλος του Δημάρχου είναι σύμβουλος του περιφερειάρχη για το ΦΟΣΔΑ. ....και Πρόεδρος της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ. Μ..... Μ..... Βγάλτε τα συμπεράσματά σας ...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 08:47
δεν εκλέχθηκε ...
στο Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Καλύμνου και ο Δήμαρχος Κω είναι εκτός. Αυτό κάτι λέει για την εκτίμηση που έχει ο κ. Νικηταράς από τους Δημάρχους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου...Προβλέπεται καταστροφική πενταετία για την Κω......
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/02 - 23:07
φοβισμένο κουνέλι
Νικηταρά για ψάξε να δεις ποιός κάποτε συμβουλάτορας σου έχει κουνέλι στο σπίτι αντί για σκύλο και θα καταλάβεις πολλά
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/02 - 16:30
Τον κατάλαβαν και εκτός Κω….
Χάρτινο το Θεοδοσακι… Ψεύτικη η ακρογιαλιά…
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/02 - 14:19
Φοβισμένο κουνέλι ο Νικηταράς
Κρύφτηκε σε μια γωνιά και δεν είχε το θάρρος να μιλήσει στη συνέλευση του ΦΟΔΣΑ. Εξωστρέφεια μετά, σου λέει ο άλλος.
Νιαου
Νιαου 09/02 - 12:30
ΦΟΣΔΑ
ηλια φιλε μου εδω δεν εκλεχθηκε δεν δεν βγαλατε ανακοινωση. αυτο ειναι το μεγαλο θεμα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ