Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις (850.000€) για έργα της ΔΕΥΑΚ σε Καρδάμαινα και Κω

24/02/2023
166 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της επιχείρησης Κώστας Ζαχαρός, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά και εκπροσώπων των εργοληπτριών εταιρειών.

Πρόκειται για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κατασκευή νέας δεξαμενής νερού στην Καρδάμαινα.

Η δεξαμενή στην Καρδάμαινα είναι το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας, αποκλειστικά από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ, χωρητικότητας 2000m3 και κόστους 781.958€ (με ΦΠΑ).

Με τη νέα δεξαμενή θα ενισχυθεί η κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών ύδρευσης στην Καρδάμαινα, ενώ θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα πίεσης που εμφανίζεται σε κατοικίες οι οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την παλαιά δεξαμενή αλλά και σε ορόφους εντός του οικισμού, ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Με την ολοκλήρωση του έργου, και την σύνδεση της δεξαμενής στο δίκτυο, θα ενισχυθεί η υδροδότηση της Καρδάμαινας με επαρκείς ποσότητες νερού, ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του, μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών, για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Όσον αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρόκειται για νέο αγωγό μήκους 280 μέτρων και κόστους 69.756,20€ (με ΦΠΑ) η κατασκευή του οποίου κρίνεται αναγκαία για την αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου δικτύου, από την περίοδο ιταλοκρατίας.

Το υφιστάμενο δίκτυο βρίσκεται εντός ιδιοκτησιών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την συντήρηση και απόφραξη του, ενώ λόγω της παλαιότητας του (υπάρχουν αρκετές ρηγματώσεις σε όλο το μήκος του) παρουσιάζονται διαρροές σε υπόγεια κατοικιών.

Με την κατασκευή του έργου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου εξαλείφονται τα προβλήματα και αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής. Ο κύριος αγωγός ακαθάρτων ξεκινά από την συμβολή των οδών Θεοφράστου και Μ. Αλεξάνδρου και καταλήγει στην συμβολή των οδών Βερριοπούλου και Μ. Αλεξάνδρου με την σύνδεση του σε υφιστάμενο δίκτυο.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ