Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Έφυγε” από τη ζωή στα 101 χρόνια του, ο Χαράλαμπος Πλάτσης από την Κάλυμνο

19/11/2022
259 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Έφυγε» πλήρης ημερών σε ηλικία 101 ετών, τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, ο Χαράλαμπος Πλάτσης.

Ο Χαράλαμπος Πλάτσης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1921.Μεγάλωσε ορφανός από μητέρα σε ηλικία μόλις 1,5 ετών, με τη θεία του (τη μικρή αδελφή της μητέρας του που ήταν μόλις 13 ετών τότε), κάνοντας το μικροπωλητή από μικρό παιδί για να επιβιώσουν οι δυό τους.

Δραστήριος και εργατικός,ένας βιοπαλαιστής της ζωής από μικρή ηλικία, άσκησε διάφορα επαγγέλματα,οικοδόμου, μικροπωλητή,μεταφορέα κα.

Έζησε σε δύσκολα χρόνια επί Ιταλοκρατίας,ενώ έφυγε και πρόσφυγας στη Γάζα

Παντρεύτηκε με τη  Νομική Νυστάζου από τα Σκάλια και απέκτησαν 4 εξαιρετικά κορίτσια,την Ελένη, τη Μαρία, την Ειρήνη και τη Σεβαστή. Είχε επίσης αρκετά  εγγόνια και δισέγγονα.

Τη 10ετία του ‘70, ξενιτεύτηκε στην Αμερική όπου εργάστηκε περισσότερο από 10 χρόνια και στην συνέχεια επέστρεψε στην Κάλυμνο.Στα χρόνια που έμεινε στις ΗΠΑ κατάφερε να διαβάσει,να μάθει την Αγγλική γλώσσα και με εξετάσεις να λάβει την Αμερικανική υπηκοότητα. Μέχρι και πρόσφατα πηγαινοερχόταν μόνος από τις ΗΠΑ για να δει τα εκεί παιδιά και εγγόνια.

Άτομο εργατικό, δραστήριο και ακμαιότατο,με πλήρη πνευματική διαύγεια μέχρι τέλος, ακόμα κι αν είχε συμπληρώσει έναν και πλέον αιώνα ζωής.

Απασχολείτο  σχεδόν μέχρι τέλος της ζωής του με  διάφορες κατασκευές, επιδιορθώσεις και εργασίες,τεχνικής και αγροτικής φύσεως. Μέχρι πρόσφατα οδηγούσε αυτοκίνητο και αγροτικό μηχάνημα, ενώ συστηματικά ασχολείτο με τη γυμναστική με όργανα (διάδρομο, ποδήλατο, βαράκια κα) σε χώρο που είχε διαμορφώσει στο σπίτι του και με την πεζοπορία. Του άρεσε η Βυζαντινή Μουσική και ήταν λάτρης της κλασσικής μουσικής.


kalymnos-news.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ