Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τoυ Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιχειρήσεις νησιών – 8,29 εκατ. ευρώ σε 1.986 δικαιούχους

26/06/2025
97 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε τη διάθεση συνολικού ποσού 8.294.021,97 ευρώ για την καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) σε 1.986 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Οι επιχειρήσεις αυτές εντάχθηκαν εντός δειγματοληπτικού ελέγχου και οι αιτήσεις αφορούν τη Β’ Φάση επιλεξιμότητας δαπανών για τη μεταφορά εμπορευμάτων κατά το β’ εξάμηνο του 2022 (1/7/2022 – 31/12/2022).

Οι σχετικοί φάκελοι πέρασαν από τακτικούς και έκτακτους διοικητικούς ελέγχους, καθώς και από έλεγχο σώρευσης κρατικών ενισχύσεων (De minimis).

Η κατανομή του ποσού γίνεται ως εξής:

- 1.096.912,49 ευρώ για την πλήρη (100%) καταβολή του εγκριθέντος ποσού ΑΝΗΚΟ σε 180 επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.500 κατοίκων.

- 7.197.109,48 ευρώ για την πρώτη δόση (42%) της καταβολής του εγκριθέντος ποσού ΑΝΗΚΟ σε 1.806 επιχειρήσεις με έδρα σε νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων.

Η έγκριση αυτή αποτελεί μια ακόμη σημαντική στήριξη της Πολιτείας προς τις νησιωτικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται η νησιωτικότητα στη μεταφορά εμπορευμάτων, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητά τους.

Kalymnos-news.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ