Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΚΑΒ ΚΩ: Μεγάλη η υποστελέχωση - Ζητάμε από την τοπική κοινωνία και τους άρχοντες του νησιού να ξεσηκωθούν και να μας βοηθήσουν

26/07/2022
455 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Το τελευταίο διάστημα ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Κω έχει γίνει μάρτυρας της ραγδαίας αύξησης των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των πολλών καθημερινών περιστατικών που χρήζουν παροχής βοήθειας από το ΕΚΑΒ. Τα περιστατικά αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα την περίοδο αυτή, ιδίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών, ο οποίος αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες. Καθημερινά καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία πληθώρα περιστατικών, και να καλύψουμε ολόκληρο το νησί της Κω.

Δυστυχώς, ως τροχοπέδη στην μεγάλη αύξηση των περιστατικών έρχεται να προστεθεί η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κω. Πλέον, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Κω είναι πολύ σοβαρό, αφού το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία.


Έχουμε πια αγανακτήσει από τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν θα μας βοηθήσουν, ότι θα ενισχυθεί περισσότερο ο τομέας της Κω .

Εμείς, έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές προς κάθε αρμόδιο φορέα, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όμως, όχι μόνο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα –αυτονόητα- αιτήματά μας.  Τα  ασθενοφόρα αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται εξαιτίας των τουριστών, αλλά και των περισσότερων περιστατικών γενικότερα.


 Ποια είναι όμως η βοήθεια που έχουμε λάβει;  Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με εμάς;  Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

Δεν ζητάμε εξηγήσεις και υποσχέσεις. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση προτού να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα εξαιτίας της υποστελέχωσής μας . 

Επιπροσθέτως, εκκρεμεί και η πρόσληψη επικουρικών διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων, από τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε τότε. Τελειώνει και ο Ιούλιος και ακόμη δεν τους έχουν καλέσει στη δουλειά. Ούτε όμως και η περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ που περιμένουμε από το Δεκέμβριο του 2021.

Τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι πολλά και η αγανάκτησή μας ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, όταν δεν προλάβει ένα ασθενοφόρο να φθάσει εγκαίρως;

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία και τους άρχοντες του νησιού μας να ξεσηκωθούν και να μας βοηθήσουν!

Μιλάμε για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των ίδιων μας των εαυτών. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να φτιάξουμε τον τομέα της υγείας στη Κω, προτού να είναι αργά. Θέλουμε επιτέλους ο κάθε άνθρωπος στην Κω να έχει το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία και τις ζωές μας!


 Είναι ΝΤΡΟΠΗ ολόκληρος ο νομός μας να βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές αγανάκτησης για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.


Τέλος ενημερώνουμε ότι λόγω των παραπάνω θα συμμετέχουμε στην απόχη από δευτερογεννης διακομιδες όπως ενημέρωσε η ΠΟΠΕΚΑΒ από την 1η Αυγούστου μέχρι την λήξη της θερινής περιόδου.
 
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


 Ο Πρόεδρος     Η. Γεν. Γραμματέας

Φ. Χατζησταμάτης Λ. Σαλαώρα

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Απόστολος
Απόστολος 26/07 - 17:13
Τίμιο δεν είναι.....
Υποστελέχωση!!!! Ποιος και γιατί; Πάρτε πρώτα απαντήσεις από αυτούς που φουσκώνουν τα μυαλά των πολιτών της Κω. Εν ανάγκη βάλτε τον στρατό και την Αστυνομία για να μην πω Δημοτικούς υπαλλήλους οδηγούς. Γιατρους έχουμε δεν θέλουμε όλοι κάνουνε λειτούργημα. Άντε να δω την λύση την πήρατε.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 26/07 - 13:49
πριν 3 μήνες ο Δήμαρχος...
πριν 3 μήνες ο Δήμαρχος προκάλεσε μεγάλη συγκέντρωση για το νοσοκομείο, στη συνέχεια ήρθε και ο Πρωθυπουργός και εξάγγειλε νέο νοσοκομείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχωση του παλιού. Συγκινημένος τον άκουγε ο Δήμαρχος, τώρα πάλι είμαστε στο μηδέν ?Μήπως όλα είναι φιέστες για να ηρεμούν προσωρινά την τοπική κοινωνία και χρησιμοποιούν την αυτοδιοίκηση ?

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ