Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη

14/09/2022
269 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων θα εορταστούν τα 10 χρόνια προσφοράς του Kοινωφελούς Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη σε νέους και σε άτομα της τρίτης ηλικίας σε Κω και Χάλκη. Μέσω αυτών των εκδηλώσεων θα απονεμηθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής προς τον ιδρυτή του Ιδρύματος, Σωκράτη Φανουράκη

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα σηματοδοτούν τα 10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν στην Κω και τη Χάλκη – τα δύο νησιά όπου παρέχεται το κοινωφελές έργο σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ιδρύματος- περιλαμβάνει: εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 (με παράλληλη ενημέρωση μαθητών/ φοιτητών για το πρόγραμμα υποτροφιών που παρέχονται από το Ίδρυμα), δραστηριότητες των μαθητών από το Γυμνάσιο- Λ.Τ Χάλκης «Σ. Φανουράκης», δενδροφύτευση στην Κω, και θα κλείσουν με το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του ήρωα του Β’Π.Π., Διογένη Φανουράκη στη γενέτειρά του Χάλκη.

Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι διττός: η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και τη Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού, διδακτορικού και ερευνητικού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, και η στήριξη της τρίτης ηλικίας με αντίστοιχα προγράμματα περίθαλψης, στη Χάλκη και την Κω.

Στην οικία Φανουράκη στη Χάλκη οργανώνονται κάθε χρόνο εξάλλου εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ από το 2018 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ειδικά  για νέους από το νησί.
Τέλος, το 2019 το ΙΛΦ δώρισε στη Χάλκη ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη μεταφορά ασθενών στο ιατρείο, συμβάλλοντας από πλευράς του στην «πράσινη» ανάπτυξη του νησιού.

Συνολικά, από το 2012 μέχρι και σήμερα, έχει καταβληθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την πραγμάτωση των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος στα δύο νησιά.
Αναλυτικά,  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής;
17.09.22 Κως  

Εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 (με παράλληλη ενημέρωση μαθητών/ φοιτητών για το πρόγραμμα υποτροφιών που παρέχονται από το Ίδρυμα).
14-17.10.22  Κως

- Εκδηλώσεις Γυμνασίου- Λ.Τ Χάλκης «Σ. Φανουράκης».
-  Δενδροφύτευση.
29.10.22 Χάλκη
- Μνημόσυνο Διογένη Φανουράκη.
- Εκδήλωση ενημέρωσης προγράμματος υποτροφιών στο            Γυμνασίο- Λ.Τ Χάλκης «Σ. Φανουράκης»rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ