Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκοιμήθη η μοναχή Ισιδώρα της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω

10/11/2022
911 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών η μοναχή Ισιδώρα της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω.

Η μοναχή Ισιδώρα Τρικοίλη γεννήθηκε το 1937 στην Κάλυμνο (κατά κόσμον Ισιδώρα Τρικοίλη) και το 1967 γνώρισε την τότε παραιτηθείσα δασκάλα από τη Ρόδο Μαριάμ Τσουβαλλά η οποία είχε μεταβεί στην Κάλυμνο προς αναζήτηση Μονής.

Όταν στις 11 Ιανουαρίου 1968 έφτασαν στην Κω ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ ο Α’ τις ενημέρωσε ότι ήδη κτιζόταν Μονή και σύντομα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτήν (αρχικά διέμεναν στον Άγιο Ιωάννη Χωστό στο Ζηπάρι και αργότερα στον Ασώματο Ασφενδιού έως τις 29/05/1969 που εγκαταστάθηκαν στην νέα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κω (μαζί με την τρίτη μοναχή Ευφροσύνη Μπάρκα).

Και η μοναχή Ισιδώρα για πάνω από 50 χρόνια μαζί με την Ηγουμένη Μαριάμ (ήταν η επόμενη στη σειρά εκλογής μετά την κοίμηση της Αγίας Ηγουμένης, αλλά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της δεν τις επέτρεψαν να αναλάβει αυτή καθήκοντα) πρόσφερε με καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση τους πνευματικούς της καρπούς στους πολυάριθμους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα, ώρα 2:30 στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κω.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 10/11 - 13:41
Απώλεια
Μόνο δάκρυα για την αξιαγάπητη πνευματική αδελφή Ισιδώρα. Με παρηγορούσε όταν έφευγε για τα Ουράνια κάποιος δικός μου. Η ταπείνωση η καλοσύνη η πνευματική σου προσφορά και οι ωφέλιμες Χριστιανικές συμβουλές σου θα μείνουν αξέχαστες αδελφή μου που με περισσή αφοσίωση υπηρέτησες τον Κύριο. Οι Ασώματοι Αρχάγγελοι σου δείχνουν το δρόμο για τον Παράδεισο. Η ευχή σου μαζί μας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ