Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εξελέγη μέλος της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων ο πάτερ Λουκάς, καθολικός ιερέας Κω & Ρόδου

12/07/2022
240 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Τις προηγούμενες ημέρες κατά την συγκέντρωση του Κεφαλαίου της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων στα Ιεροσόλυμα, εξελέγη ο Επίτροπος και οι Διακριτές της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων για τα επόμενα τρία χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο καθολικός ιερέας της Κω και Ρόδου πατήρ Λουκάς Γκρέγορι ο οποίος κατάγεται από την Αγγλία και ζει περίπου 20 χρόνια στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα οι Διακριτές είναι οι εξής:

 Π. Ιμπραήμ Φαλτάς από την Αίγυπτο

 Π. Λουκας  Γκρέγκορι από την Αγγλία

Π. Αλέξανδρο Κονίλιο από την Ιταλία

Π.  Σάντρο Τομασέφικ από την Κροατία

Π. Ράσιντ Μίστρι από τη Συρία

Π. Σίλβιο Ντε Λα Φουέντε από την Αργεντινή

Ο πατήρ Λουκάς εκλέχθηκε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως δήλωσε στο Βήμα της Κω, θα βρίσκεται στο κυβερνών σώμα της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, το οποίο υπηρέτησε τα τελευταία 6 χρόνια και ουσιαστικά είναι εξαρχία. «Είμαι επίσης μέλος της του κυβερνών σώματος των Φραγκισκανών στη Μέση Ανατολή. Έχουμε παρουσία στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο , την Συρία, το Λίβανο, την Ιορδανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Είθε το Άγιο Πνεύμα στο οποίο, με υπακοή στον Σεραφικό Πατέρα, εμπιστευτήκαμε το Κεφάλαιο Θεματοφυλακής, να γεμίσει όσους καλούνται σε αυτό το Γραφείο με τα δώρα Του».

Να τονιστεί ότι η Κουστωδία των Αγίων Τόπων είναι κουστωδικό προσευχητάριο του Φραγκισκανικού Τάγματος στα Ιεροσόλυμα και αποτελεί μεγάλη τιμή για την καθολική κοινότητα της Κω και της Ρόδου η συμμετοχή του αξιοσέβαστου ιερέα πατήρ Λουκά.

Θυμίζουμε ότι η καθολική εκκλησία βρίσκεται στην πόλη της Κω στην είσοδο του Παλαιού Νεκροταφείου. Πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως με χρήματα της κουστωδίας των Αγίων Τόπων, καθώς είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 2017.

Ο πάτερ Λουκάς είχε δηλώσει στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω ότι το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και μάλιστα τοποθετήθηκαν νέα υπέροχα αγάλματα και άλλα θρησκευτικά σύμβολα.

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Λόρδος
Λόρδος 13/07 - 08:12
Μεσαίωνας
Εδώ ο κόσμος καίγεται...
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 12/07 - 20:02
Εκκλησία
Η χριστιανωσυνης αντί να είναι με Ομόνοια και αγάπη Χριστού είναι χωρισμενη σε καθολικούς προτεστάντες ορθόδοξους. Ένας είναι ο Χριστός αλλά πως θα χάσει το θρόνο και το παλάτι ο Βαρθολομαίος;;πώς θα χάσει το θρόνο και το κράτος του Βατικανού ο καθολικός πάπας Φραγκίσκος. Πώς οι προτεστάντες θα δεχθούν να χάσουν την εξουσία της αγγλικανικης εκκλησίας;;όλα για το θρόνο τη δόξα το χρήμα τίποτα για την πίστη των ανθρώπων .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ